Szervezők

Markó Ábel - Geológus mesterszak


Sziasztok! Ábel vagyok, az ELTE Természettudományi Karán elsőéves geológus mesterszakos hallgatóként folytatom tanulmányaimat, miután a tavalyi évben Berlinben tanultam Erasmus-hallgatóként a Freie Universität-en, illetve töltöttem szakmai gyakorlatot a potsdami Német Földtani Kutatóintézetben. Az idei immár második főszervezői idényem, korábbi szervezői és táborozói éveimmel együtt azonban már - ijesztő kimondani - a nyolcadik Szabadegyetemes nyaramra készülök. Táborozói éveimben a nyárnak e hete (az élvezetes közösségi rész mellett) úgy tudott számomra újra és újra különböző témákban érdekes szakmai programot nyújtani, hogy azok nagy többségben távol estek a később választott szakomtól. Geológusként most is a szervezők természettudományos irányultsággal megáldott kisebbségéhez tartozom, de remélem ezáltal sikerül még tovább tágítani a Szabadegyetem széles szakmai spektrumát, így tőlem a táborban alkalmazott földtan lehetőségeiről hallhattok előadásokat. Saját tapasztalat alapján (is) javaslom, hogy amennyiben az érdeklődési körötök és az általunk érintett területek halmazainak bármekkora közös része van, jelentkezzetek, nem fogjátok megbánni!

Gyuk Izabella - Pszichológia mesterszak


Iza vagyok, és ez a harmadik évem szervezőként. Az idei évben társfőszervezőként próbálhatom ki magam, ami nekem még eléggé új szerep. Mindennapjaimban az ELTE-n tanulok pszichológia mesterszakon, tanácsadás és iskolapszichológia specializáción. Az Illyés Sándor Szakkollégium tagja voltam 2 és fél évig, és idén januárban fejeztem be a szakkollégiumi képzést. Szakmai érdeklődésem leginkább a kamasz korosztály és a fiatal felnőttek köré összpontosul, az iskolapszichológia erős gyakorlatorientáltságán át a kutatásig minden szinten érdekel az ő fejlődésük, énkeresésük. Jelenleg az Iskolapszichológia Tanszéken kutatok, témám a tehetséges tanulók társas megküzdése. Egyetem mellett februártól gyermekfelügyelőként dolgozom egy gyermekotthonban, ami számos fejlődési lehetőséget jelent számomra, és egyelőre nagyon élvezem. Szabadidőmben szeretek zenével foglalkozni, énekelni, koncertekre, fesztiválokra járni. Mindezek mellett mindig nyitott vagyok egy jó beszélgetésre, úgyhogy bátran keressetek akár a táborban, akár azon kívül!

Bauer Fati - Stábvezető - Általános orvos osztatlan szak

Sziasztok!
Fati vagyok, végzős hallgató a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán.
Kétszer voltam Szabadegyetemista táborozó, mindkétszer imádtam és el nem mondhatom, mennyi mindent köszönhetek ennek a két évnek. <3 Ez lesz az ötödik évem szervezőként, a közösségi stáb tagjaként, és a második évem a vezetőjeként. Mi állítjuk össze Nektek a tábor nem szakmai részét, az esti programokat és csapatjátékokat.
Az egyetem (és a Szabadegyetem) mellett másfél éve járok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes mentőszolgálatához szekundálni (ez egy szép kifejezés a +1 főre, aki az ápolónak segít az autón, de igazából nélkülözhető). Szabadidőmben pedig szeretek sütni-főzni, és mindenfélét sportolni a falmászástól a futáson át a táncokig, egy ideje épp jógázom… sőt, takarítani is szeretek. 😀
Az eddigi táborokban hallhattatok tőlem előadást kábítószerekről, mikrobiológiáról, járványtanról és szemészetről is, idén szeretnék elsősegélynyújtásról és újraélesztésről gyakorlatot tartani. Persze ezeken (és az egész orvososdin) kívül nagyon szívesen dumálok bárkivel bármiről, az élet értelméről, vagy arról, hogy Coca Cola, vagy Pepsi. 😀
Remélem, hogy idén is sikerül egy pörgős, gördülékeny és felejthetetlen hetet varázsolnunk Nektek, várlak Benneteket sok-sok szeretettel, lendülettel és vigyorral!
Pacsi! 😉

Debreceni Luca - Stábvezető helyettes - Drámainstruktor alapszak

Sziasztok!
Luca vagyok, másodéves drámainstruktor szakon, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Nagyon fontos számomra a játék és a színház, és szerencsésnek mondhatom magam, mivel az egyetemen is nagyrészt ezzel a két dologgal foglalkozunk. Ha pedig kicsit pontosabb akarok lenni, akkor drámapedagógiával, színházi neveléssel és művészetközvetítéssel.
Háromszor vettem részt táborozóként Szabadegyetemen és minden évben meghatározó élmény volt a színes szakmai programok mellett épülő közösség tagjává válni, ezért a közösségi stáb munkájához csatlakoztam. Az idei lesz a második nyaram szervezőként, és remélem, hogy szabadegyetemistaként olyan élményekkel gazdagodtok majd -legyen szó akár közös játékról vagy egy jó beszélgetésről- mint amik miatt én már a táborból hazaérkezve mindig a következőt várom. 🙂

Kopitkó Tünde - Stábvezető helyettes - Építőmérnök alapszak

Sziasztok!
Kopitkó Tündi vagyok, harmadéves építőmérnök hallgató a Műszaki Egyetemen, és a Zielinski Szilárd Építőmérnöki Szakkollégium tagja.
Középiskolásként kétszer vettem részt a táborban, és ez a harmadik évem szervezőként. Elsősorban a közösségi programokért felelek, de emellett a kommunikációs stáb tagja is vagyok.
A Szabadegyetem egy olyan része az életemnek, mely szinte negatívumok nélkül rengeteg kellemes és örömteli emléket, élményt okozott. Emiatt mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy jöjjön el, és kóstoljon bele mindebbe!

Fenyvesi Balázs - Próbaidős szervező - Szociológia alapszak

Sziasztok!
Fenyvesi Balázsnak hívnak, elsőéves szociológus BA hallgató vagyok az ELTE Társadalomtudományi karán. A szakomon belül érdeklődési területeim közé tartozik többek között a kultúraszociológia, a frankfurti iskola és a kritikai teória. Előadásaim tárgyát is ezekből a témákból merítettem.
Négyéves táborozói státuszt követően idén szervezőként veszek részt az élmény megkonstruálásában, melyet izgatottan várok.
Szabadidőmben szimbolikus tőkét gyűjtök. Szeretek késő este sétákat tenni a barátaimmal a Margitszigeten vagy a Gellérthegyen. A nagy mennyiségű tejeskávé és fekete tea fogyasztása mellett szívesen olvasok szépirodalmat.
Bármikor kapható vagyok az elvont témákon való merengésre, így nyugodtan forduljatok felém bizalommal bármivel!

Juhász Vanessza - Politológia alapszak

Sziasztok Vani vagyok, frissen végzett politológus az ELTE ÁJKn, és a Bibó István Szakkollégium tagja. Ezen a nyáron lesz az második táborom, és már nagyon várom. 🙂 Szabadidőmben néha rajzolok, de inkább alszom. Politológus hallgatóként imádok vitatkozni a közéletet érintő kérdésekről, vagy igazából úgy akármiről. Az egyetemen több szervezet is tagja vagyok, köztük a Politológus Műhely nevű közélettel foglalkozó hallgatói szerveződésnek, a hallgatói önkormányzatnak, és elsőéves politológusokat is volt szerencsém mentorálni. Ha pedig az ifjú gólyákkal elbírtam, csoportvezetőként is remélhetőleg megállom a helyemet. Ezt persze rajtatok áll, hogy eldöntsétek.

Sárkány Soma - Politológia alapszak

Sziasztok!
Sárkány Soma vagyok, másodéves politológushallgató az ELTE ÁJK-n és a Bibó István Szakkollégium tagja. Emellett az egyetemen tagja vagyok a Politológus Műhely nevű szakmai-közéleti hallgatói szervezetnek, és még jó pár különböző dolgot csinálok az egyetemen az óralátogatáson túl.
Ez lesz a második évem szervezőként, korábban három évig táborozóként vettem részt a Szabadegyetemen. Nagyon sokat jelent számomra a KÖSZE, ugyanis komoly hatással volt a politológia iránti érdeklődésem felkeltésében, sok hasonló vagy éppen teljesen eltérő gondolkodású embert ismerhettem meg, és rengeteg új kapcsolatot és barátságot kötöttem. Azóta úgy érzem, rajtam a sor, hogy segítsem a középiskolásokat a pályaválasztásban, úgyhogy idén is izgatottan várom a tábort.
Az előző táborban elsősorban én feleltem a kviddics lebonyolításáért, leggyakrabban a közösségi programok, illetve az esti zenélések során találkozhatunk. A politikatudományok széles köre foglalkoztat, egyik tavalyi előadásom során például science-fiction világok politikai működésébe nyerhettek betekintést a táborozók.
Ha bármilyen kérdésetek lesz a szakommal, a szakkolival vagy az egyetemi közélettel kapcsolatban, vagy valamilyen társadalomtudományi témában szeretnétek vitatkozni, mindig a rendelkezésetekre állok. De akkor is keressetek, ha Trónok harcáról vagy tulajdonképpen bármiről beszélgetnétek, vagy esetleg kell még egy ember a társasozáshoz! 😉

Széll Adrienn - Fogorvos osztatlan szak

Sziasztok! Adrienn vagyok ősszel kezdem a második évet a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán.
Három alkalommal vettem részt a táborban táborozóként, ami annyira mély nyomot hagyott bennem, hogy kihagyhatatlannak éreztem, hogy szervezőnek jelentkezzek. Ez lesz az első évem szervezőként, a programok szervezésében, ötletelésében segítek, illetve orvosi témákban hallhattok tőlem előadásokat. Minden orvosis kérdéssel kapcsolatban nyugodtan fordulhattok hozzám! 🙂

Weisz Boglárka - Pszichológia alapszak

Weisz Boglárka vagyok, és a Károli Gáspár Református Egyetemen tanulok pszichológiát végzősként, tanulmányaimat pedig külföldön szeretném folytatni. Hosszú távú célom, hogy klinikai gyermekpszichológusként a fiatalokkal foglalkozhassak, és így segíthessek másoknak.
Mielőtt átjelentkeztem a Károlira, a Szegedi Tudományegyetemen tanultam egy félévet gyógypedagógia szakon, ezért a pedagógiával is nagyon sokat foglalkozom hobbi szinten, ez többek között abban is megmutatkozik, hogy a gimnázium 9. osztálya óta táboroztatok itt-ott. Korábban két évben is részt vettem a Középiskolások Szabadegyeteme által szervezett táborban, akkor még mint táborozó. Szervezőként az idei lesz a negyedik táborom. Imádom a társasjátékokat, szeretek sütiket sütni, és rengeteget olvasok, ilyen témában bárki bátran megkereshet!

Seben Laura - Stábvezető - Anglisztika alapszak

Sziasztok! Laura vagyok, végzős hallgató az ELTE anglisztika alapszakján, amerikanisztika szakirányon. Érdeklődési területeim a teljesség igénye nélkül: többnyelvűség, szókincstanulás, interkulturális oktatás, globális nevelés, amerikai történelem, (pop)kultúra, alternatív pedagógia. Jelenlegi kutatásom az amerikai tanárok magyar oktatásban betöltött helyzetével foglalkozik, erről szívesen beszélek órákat. Hosszú távú céljaim, hogy bejárjam a világot és taníthassak közben. Hobbijaim közé tartozik az utazáson kívül még a táncolás, a sütés és a nyelvtanulás - na meg a Netflix binge-watching, amire csak álmaimban van időm. 🙁 Remélem, hamarosan találkozunk! 🙂

Tóth Rita - Stábvezető - Biológus mesterszak

Rita vagyok, elsőéves biológus MSc hallgató az ÁTE-ről. Édesvízi ökológiával foglalkozom, kutatásaim során legtöbb örömömet a terepi munkában és statisztikai elemzésekben lelem (lenyűgöz, ahogy adathalmazból értelmezhető eredmények születnek). Emellett nappali lepke felmérést végzek mint önkéntes, gombaszakellenőri képzésre járok, és vadászom. Tábori előadástémát is leginkább ezen területek közül válogatok. Újabban az oktatás-nevelés problémája is foglalkoztat, így kerültem a Szabadegyetem szervezői közé. Nem voltam táborozó, de a tavalyi első szervezői évemben is sokat kaptam a tábortól. Merész álmom, hogy kutatni és középiskolában tanítani egyszerre tudjak, mert úgy gondolom, hogy ily módon a szemléletmódok ötvözéséből még valami jó is kisülhet. Senkivel sem célom bemagoltatni a Calvin-ciklust, inkább gondolkodásra szeretnék ösztökélni, és olyat mutatni, ami felkelti az érdeklődést a mélyebb megértés iránt. Mikor időm engedi olvasok, túrázom, csellózom, játszom, lekvárt főzök vagy szittyót határozok.

Csatai Lilla - Pszichológia alapszak

Sziasztok! Lilla vagyok, harmadéves pszichológus hallgató. Eddig kétszer voltam szervező, és a tábor során a média stáb munkáját is segítem (alapvetően fényképezéssel). Elsősorban klinikai pszichológiával szeretnék foglalkozni az egyetem után, ugyanakkor a gyakorlati munkán kívül a kutatás is érdekel.
Szabadidőmben szívesen nézek filmeket, de a sorozatok se állnak távol tőlem, imádok kávézni és nem szeretek korán kelni. Alig várom, hogy megismerjelek titeket!

Faragó Luca - Próbaidős szervező - Szociológia alapszak

Sziasztok, Luca vagyok, elsőéves vagyok szociológián az ELTÉ-n, emellett januárban elkezdtem egy féléves idegenvezető OKJ-s tanfolyamot. Eddig az oktatásszociológia, az ifjúságszociológia és a családszociológia és -politika fogott meg a legjobban. Az OKJ segít, hogy ˝turistaként˝ szemléljem Magyarországot, jobban meg- és felismerjem az értékeit, ezek mellett a földrajzi, történelmi és gazdasági tudásomat is bővíti. Szeptembertől szeretnék turizmus-vendéglátást is tanulni a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Életem egyik legjobb és legmeghatározóbb élménye, hogy érettségi után nem mentem rögtön egyetemre, hanem részt vettem az Európai Önkéntes Szolgálatban, mely során 10 hónapot éltem Olaszországban és egy gyerekekkel foglalkozó szervezetben önkénteskedtem.
Háromszor voltam táborozó, a táborok sokat tágították a látóteremet és olyan embereket ismertem meg, akikkel egyébként nem valószínű, hogy találkoztam volna máshol. Amikor nyáron megláttam Facebookon a táborról a képeket, akkor ráébredtem, mennyire hiányzik a ˝szabadegyetemes élmény˝ és eldöntöttem, hogy jelentkezem szervezőnek.

Németh Gergely

Sziasztok! Gergő vagyok, a BME-n végeztem mérnökinformatikusként, most a Manchesteri Egyetem mesterszakos hallgatója vagyok. Kutatási területem a Machine Learning. Szabadidőmben olyan független területekre próbálom becsempészni a XXI. századi digitális technológiát, mint például a könyvírás.
Három évig táborozó voltam, 2015 óta szervezőként tevékenykedem. Sokáig én feleltem a szakmai programokért, de ahogy öregszem, egyre kevesebb szerepet vállalok a szervezésben.

Zelena Dorina Lilla - Próbaidős szervező - Pszichológia alapszak

Sziasztok! Dorina vagyok, az ELTE PPK Pszichológia BA elsőéves hallgatója, az Illyés Sándor Szakkollégium tagja. A tanulmányaim mellett újságírással foglalkozom a kari újságnál és egy fiatalokkal foglalkozó önkéntes szervezetnél, valamint részt veszek a kar életében animátorként (rendezvényszervezés) és mentorként (külföldi diákok segítése). Emellett a szakkollégium szakmai alelnökeként a kurzusszervezés és az adminisztrációs munkák sem állnak távol tőlem. Első kutatásom a demokratikus iskolák gyermekképével kapcsolatos, érdekel a (gyermek)pszichológia és annak határterületei.

Négy évig voltam táborozó, ez alatt rengeteget kaptam Középiskolások Szabadegyetemétől, mind pályaválasztás tekintetében, mind emberileg. Idén először szervezőként szeretném egyengetni az egyetem előtt állók útjait, bízva abban, hogy az itt szerzett élmények az ő életüket is olyan pozitívan befolyásolják majd, mint az enyémet. Szabadidőmben –kincs, ami nincs- imádok olvasni, zongorázni, sorozatokat nézni, verseket írni, illetve egy forrócsoki mellett elmélkedni világmegváltó ötletekről. A nap bármely szakaszában nyitott vagyok egy kis lelkizésre, brainstormingra, beszélgetésre. Az első tanács, amit adhatok: Gyere a táborba te is! 🙂

Gera Anna - Stábvezető - Jogász osztatlan szak

Sziasztok! 🙂

Gera Anna vagyok, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar másodéves joghallgatója és idén tavasztól a Bibó István Szakkollégium tagja. Egyetemi életemet varázslatos zsúfoltság jellemzi: az önmagában is tartalmas tanulmányi képzés mellett demonstrátorként segíthetem a Jogtörténeti tanszék munkáját, illetve részt vehetek egy jogtörténeti témájú nemzetközi kutatási projektben is, emellett pedig számtalan érdekes előadást van szerencsém látogatni, legyen szó akár TDK-ról, akár konferenciákról, amelyeken mélyebben ismerhetek egy-egy jogterületet. Jelenleg különösen érdekel a jogelmélet és a nemzetközi jog, a jövőben pedig környezetvédelmi joggal szeretnék foglalkozni.

Hatalmas öröm számomra, hogy idén a Szakmai stáb társ-stábvezetőjeként segíthetem a Középiskolások Szabadegyeteme Egyesületet, a szabadegyetemi szervezői lét napról napra új élményekkel gazdagít. A két tábor mind közül a legkedvesebb számomra: táborozóként a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mekkora hatása lehet egy inspiráló, tartalmas beszélgetésekre és különböző kihívások közös megoldására nyitott közösségnek a pályaválasztásra (én is a tábornak köszönhetem, hogy az egyetemválasztáshoz vezető kalandos utam végállomásaként végül a jogi egyetemre jelentkeztem), úgyhogy szervezőként is minden erőmmel azon fogok dolgozni, hogy megteremthessük az alapjait e fantasztikus táborközösség kibontakozásának.

Ha éppen nincsen semmi jogi jellegű dolgom, és a szabadegyetem-szervezés sem csábít magához, szívesen járok színházba, idézek teljesen váratlanul verseket, sütök muffint, táncolok az esőben és ölelgetek fákat, illetve nagyon szívesen társasozom és beszélgetek bárkivel bármennyit bármiről, szóval a táborban ezekben (is) bármikor számíthattok rám! 🙂

Kisszabó Dóra - Stábvezető - Jogász osztatlan szak

Sziasztok!

Kisszabó Dóra vagyok, az ELTE Állam- és Jogtudományi karának másodéves, jogász szakos hallgatója, valamint a Bibó István Szakkollégium (és választmánya) tagja.
A 2019-es Szabadegyetemen részben a tábor szakmai programjának összeállításáért felelek. Eddig főleg alkotmányjoggal, illetve alapozó jellegű jogi ismeretekkel kapcsolatban tartottam előadásokat; ezt a palettát a 2019-es táborban nemzetközi joggal és polgári joggal szeretném kibővíteni. Ami a tábor közösségi oldalát illeti, 4 év lelkes táborozása alatt nagyon megszerettem a leveles a májust, a tábortűz körülötti éneklést és persze a konspirációs játékot.
Nagyon érdekel a környezetvédelem, így az első egyetemi kutatásomban ennek egyes jogi vetületeivel foglalkozom; szabadidőmben pedig valamilyen furcsa oknál fogva rengeteget olvasok a környezettudatos életmódról. Ezen kívül tanulok franciául (jogi szaknyelvi szókincset is), nagyon élvezem a futást és az úszást, illetve igyekszem minél több szépirodalmat olvasni.

Csizmadia Kinga - Magyar-francia osztatlan tanárszak

Sziasztok! Csizmadia Kinga vagyok, az ELTE negyedéves magyar-francia tanári szakos hallgatója, az Eötvös Collegium tagja. Egykori táborozóként már negyedjére veszek részt a Szabadegyetem szervezésében, ahol a szakmai és média stáb munkájában veszek részt. Elsősorban filozófia és irodalom témakörben tartok előadásokat. A Szabadegyetemet remek lehetőségnek tartom arra, hogy nem csupán előadói, hanem pedagógiai, közösségépítő és mentori szerepben is kipróbálhassam magam. Igyekszem minél több személyes figyelemmel fordulni a szervezők és táborozók felé, bízom benne, hogy a csoportfoglalkozások során sikerül olyan bizalmi, befogadó légkört létrehoznom a vezető társaimmal, amiben minden táborozó meg mer nyílni és jobban megismerheti a csapattársait és önmagát. Az előadásaim során célom, hogy az információkon túl lelkesedést, rácsodálkozást is tudjak közvetíteni egy-egy témakörrel szemben, és örülök, ha a táborozók interakciójára, saját meglátásaira is számíthatok.

Lukács Lilla - Neveléstudományi doktorandusz


Sziasztok! Lukács Lilla vagyok, harmadéves, állami ösztöndíjas doktorandusz az ELTE Neveléstudományi Doktori Iskolában. Előzőleg Neveléstudományi mesterszakot, és Szociálpedagógia alapszakot végeztem. A tábor már évek óta az életem része: eltöltöttem három évet főszervezői pozícióban, s ugyanennyit stábokban tevékenykedő szervezőként. Ez lesz a hetedik táborom. Mint ahogy az látszik is: életemben különleges és fontos helye van a Szabadegyetemnek.
Szabadidőmben valószínűleg filmet/sorozatot nézek (hiszen a filmek oktatási felhasználáshoz kapcsolódik a doktorim is), esetleg játszom (számítógépen és asztalon egyaránt), illetve a háziállataim próbálom nem megetetni egymással (egy kutya és egy nyúl). Imádok utazni, főleg észak felé: Izland, Feröer, Dánia, Norvégia már megvolt - Grönland a következő a listán! Érdeklődök a művészetek, a technológia, a csillagászat, a vallásfilozófia, na meg a pedagógia (:) ) iránt.Ha hozzám jöttök előadásra, valószínűleg társadalomtudományi, illetve pedagógiai témákkal fogtok találkozni, például: drámapedagógia, filmpedagógia, alternatív pedagógiák, cigánylabirintus, általános szociológia, cigánykultúrák Magyarországon. De minden évben hozok valami újdonságot is! Idén például tervezek előadni arról, hogy hogyan lehet minimál pénzen, turista "fíling" nélkül utazni. Remélem, találkozunk!

Medvegy Anna - Biológia alapszak


Medvegy Anna vagyok, másodéves biológushallgató az ELTE TTK-n, és ez a második évem Szabadegyetemes szervezőként is. Különösen foglalkoztat az asztrobiológia, a földön kívüli élet lehetősége, az élet keletkezése a földön, ezek azok a témák, amikkel a jövőben komolyan foglalkozni szeretnék. Azonban a biológián túl elég nyitott vagyok: idén tartok majd előadást kreatív írásról is, és nagyon szívesen beszélgetek filmekről, könyvekről, animékről, videójátékokról, amihez épp kedvetek támad.

Simon Viktória - Próbaidős szervező - Történelem-német osztatlan tanárszak

Sziasztok!
Simon Viktória vagyok, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanulok második éve történelem–német tanár szakon, és most elkezdtem a levéltár specializációt is, amit később remélhetőleg honorácior státuszban tudok folytatni. Két év szabadegyetemi táborozás után 2019-től csatlakozom a szervezők csapatához, és kíváncsian várom a táborokat ebben az új szerepkörben.
Egyetemi tanulmányaim kezdetétől fogva tagja vagyok az Eötvös József Collegiumnak. A két szakom közül egyelőre a történelem érdekel jobban – bár német szakon is érdekes dolgokról hallok –, és szakkollégiumomnak hála előző évben egy római vallástörténeti, ebben a tanévben pedig egy Árpád-kori névtani–társadalomtörténeti témában kutatok.
Szabadidőmben szívesen olvasok fantasztikus irodalmat, történelmi ismeretterjesztő műveket és szépirodalmat, de színházba is örömmel megyek. Személyes fejlődésemben nagy jelentősége volt a szülővárosom, Szombathely nyújtotta lehetőségeknek.

Vigh Attila - Általános orvos osztatlan szak

Sziasztok! Ati vagyok. Szeptemberben kezdtem a harmadévet a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Eddig háromszor voltam Szabadegyetemen táborozóként és kétszer szervezőként.

Előadásaimat az orvosi egyetem elméleti moduljának tantárgyaiból állítom össze: igyekszem majd ízelítőt adni a biokémia és molekuláris sejtbiológia méltán híres világából. Továbbá olyan területeket is szeretnék megjeleníteni, amit nem sorolnánk elsőre a "klasszikus orvosis" tantárgyak közé. Ilyen az orvosi kommunikáció és szociológia.

Táborozó koromban szerettem a csoport foglalkozásokat, a filozófiával, neveléstudománnyal és természettudománnyal kapcsolatos előadásokat, és ha időm engedi, most is be fogok ülni ilyenekre.

A szakmaisággal egyenlő fontosságúnak tartom azt a folyamatot, ahogyan a délutáni programok és közösségi játékok során táborozók és szervezők sokaságából, egy hét alatt, azok közössége lesz.

Fekete Mátyás - Kereskedelem és marketing alapszakos hallgató


Kereskedelem és Marketing szakos hallgatóként a Szabadegyetemes szervezők kicsi, de annál lelkesebb Corvinusos csapatát erősítem. Idén ötödszörre térek vissza a táborba, másodjára mint szervező, mégis ugyanolyan izgalommal várom ezt a hetet, mint a legeslegelsőt.

Nagyon remélem, hogy nektek is olyan meghatározó lesz a tábor, mint amilyennek én éltem meg, tele élménnyel, tartalmas beszélgetésekkel, amire mindig örömmel fogtok emlékezni. Az elmúlt négy tábor alatt olyan értékes kapcsolatok, barátokat szereztem, amik mára pótolhatatlanná nőtték ki magukat, kívánom, hogy ti is éljetek át hasonlót!

Bátran keressetek, ha van kedvetek beszélgetni filmekről, zenéről, elnyomni a "bukott diákot" a tábortűznél, vagy elmerülni a reklámok és marketing világában!

Pete Kinga - Stábvezető - Neuropszichológus

Sziasztok! Kinga vagyok, frissen mesterszakot végzett neuropszichológus (affektív neurotudományokra és kognitív pszichológiára specializálódva). A mestert a francia Université Charles-de-Gaulle, Lille 3 egyetemen, és részben az olaszországi Seconda Università degli Studi di Napoli egyetemen végeztem. Előtte az ELTE-n végeztem el a pszichológia BA-t, illetve mellette a szabad bölcsészet BA-t, ahol filmtörténet-filmelmélet volt a szakirányom és művészettörténet a minorom. Az alapképzés utolsó félévében Erasmus-ösztöndíjasként tanultam pszichológiát az olaszországi Università degli Studi di Padova egyetemen.
A Szabadegyetemhez úgy kapcsolódom, hogy minden évben részt veszek a szervezésében, illetve a táborban mint táboroztató, előadó vagyok lent és mint fotós-videós, amit hihetetlenül élvezek, hiszen így aztán bővelkedem a tábori mosolyokban 🙂 Nagyon fontosnak tartom a Szabadegyetemet, mert gimis koromban (amikor még hallgatóként vettem részt a legelső táborban) én is itt döntöttem el, hogy pszichológus szeretnék lenni és ezért én is, mint az akkori előadók, szeretném szakmailag és emberileg is inspirálni a táborozókat, felkelteni az érdeklődésüket egy téma iránt, vagy akár csak újabb gondolatokat ébreszteni bennük. Az előadásaimon neuropszichológiai, filmes és filmes-pszichós témákkal találkozhattok majd. Bármi kérdésetek, problémátok van, bármikor nagyon szívesen segítek nektek! Addig is, már várom, hogy találkozhassunk! 🙂

Schlanger Márton - Politológia alapszak

Marci vagyok, politológia alapszakom fináléjában az ELTE ÁJK-n. Emellett jelenleg a Republikon Intézet politikai elemző gyakornokaként dolgozom, és az ÁJK Külügyi Kör elnökeként részt veszek az ERASMUS hallgatók mentorálásában. Számomra a politológia a legérdekesebb tudomány, amivel csak foglalkozni lehet, és remélhetőleg erről egy előadás keretében a szabadegyetemistákat is meg tudom majd győzni.