Szervezők

Hegedűs Márton - Európai és nemzetközi igazgatás mesterszakos hallgató


Hegedűs Márton vagyok, a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok alapszakának elvégzése után az Andrássy Egyetemen kezdtem el az európai és nemzetközi igazgatás mesterszakot, emellett pedig az International Diplomatic Student Association tagja vagyok. Ez az ötödik alkalom, hogy valamilyen formában részt veszek a Szabadegyetem életében. Eredetileg a nyár és az év legjobb heteként akartam értékelni a tábort, de amikor láttam, hogy mások már megtették helyettem, úgy döntöttem, kerülöm ezt a bevettnek számító szófordulatot. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni erről a hét napról, ugyanis aki nem egyetemista, az annak fogja magát érezni, valamint egyedülálló programok részesei lehetünk.
Fontosnak tartom, hogy ezt az egy hetet ne csak szakmai, hanem közösségi és szociális szempontból is felejthetetlenné tegyük mindenki számára, ezért a tábor munkálataiból ilyen területen veszem ki a részem.

Természetesen a pályaválasztást és a művelődést is igyekszem segíteni. Az előző táborban például „Civilizációk: Miért Európa hódította meg Amerikát?” címmel tartottam előadást. Az érdeklődőknek a tábor során többek között bemutatom a nemzetközi kapcsolatok alakulásának lebilincselő történetét, történelmi párhuzamokat, nemzetközi szervezetek működését, valamint a közvéleményt leginkább foglalkoztató aktualitásokat.

Én ott leszek, remélem, Te is.

Markó Ábel - Geológus mesterszakos hallgató


Sziasztok! Markó Ábel vagyok, az ELTE Természettudományi Karán elsőéves geológus mesterszakos hallgatóként folytatom tanulmányaimat. Jobban mondva jelen pillanatban még a berlini Freie Universität-en töltöm Erasmus félévemet, illetve Potsdamban szakmai gyakorlatomat hasonló témában.

Idén első alkalommal főszervezőként járulhatok hozzá a Szabadegyetem létrejöttéhez, összességében pedig ez már a negyedik szervezői idényem. Azt megelőzően háromszor volt alkalmam táborozóként résztvenni a Középiskolások Szabadegyetemén; ezekben az években pedig a nyárnak e hete (az élvezetes közösségi rész mellett) úgy tudott számomra újra és újra különböző témákban érdekes szakmai programot nyújtani, hogy azok nagy többségben távol estek a később választott szakomtól.

Geológusként most is a szervezők természettudományos irányultsággal megáldott kisebbségéhez tartozom, de remélem ezáltal sikerül még tovább tágítani a Szabadegyetem széles szakmai spektrumát, így tőlem a táborban földtani-földtörténeti érdekességeiről, az alkalmazott földtan lehetőségeiről hallhattok előadásokat.

Saját tapasztalat alapján javaslom, hogy amennyiben az érdeklődési körötök és azáltalunk érintett területek halmazainak bármekkora közös része van, jelentkezzetek, nem fogjátok megbánni!

Bauer Fati - Stábvezető - Általános orvos osztatlan szakos hallgató

Sziasztok!
Fati vagyok, ötödéves hallgató a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán.
Kétszer voltam Szabadegyetemista táborozó, mindkétszer imádtam. 😀 Ez lesz a negyedik évem szervezőként, a közösségi stáb tagjaként, idén vezetőjeként is. Mi állítjuk össze Nektek a tábor nem szakmai részét, az esti programokat és csapatjátékokat.
Az egyetem (és a Szabadegyetem) mellett szeptember óta járok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes mentőszolgálatához szekundálni (ez egy szép kifejezés a +1 főre, aki felkunyerálta magát tanulni), és a tavaszi félévtől tanulok az Országos Mentőszolgálat mentőtiszt III. képzésén. Szabadidőmben pedig szeretek sütni-főzni, és mindenfélét sportolni a falmászástól a futáson át a táncokig, most éppen jógázni kezdtem el…
A táborban hallgathattok tőlem előadást kábítószerekről, mikrobiológiáról, járványtanról és szemészetről is, de ezeken kívül is bármikor kapható vagyok egy jó beszélgetésre a tábortűznél, vagy a kviddicspályán, amikor éppen nem keresztberohangálok. 😀
Remélem, hogy idén is sikerül egy pörgős, gördülékeny és felejthetetlen hetet varázsolnunk, várlak Benneteket sok-sok szeretettel, lendülettel és vigyorral!
Pacsi! 😉

Juhász Vanessza - Politológia alapszakos hallgató

Sziasztok Vani vagyok, frissen végzett politológus az ELTE ÁJKn, és a Bibó István Szakkollégium tagja. Ezen a nyáron lesz az második táborom, és már nagyon várom. 🙂 Szabadidőmben néha rajzolok, de inkább alszom. Politológus hallgatóként imádok vitatkozni a közéletet érintő kérdésekről, vagy igazából úgy akármiről. Az egyetemen több szervezet is tagja vagyok, köztük a Politológus Műhely nevű közélettel foglalkozó hallgatói szerveződésnek, a hallgatói önkormányzatnak, és elsőéves politológusokat is volt szerencsém mentorálni. Ha pedig az ifjú gólyákkal elbírtam, csoportvezetőként is remélhetőleg megállom a helyemet. Ezt persze rajtatok áll, hogy eldöntsétek.

Kopitkó Tünde - Építőmérnök alapszakos hallgató

Sziasztok! Kopitkó Tündi vagyok, másodéves építőmérnök hallgató a Műszaki Egyetemen, és a Zielinski Szilárd Építőmérnöki Szakkollégium tagja. Középiskolásként kétszer vettem részt a táborban, és ez a második évem szervezőként. Elsősorban a közösségi programokért felelek, de igyekszem mindenhol besegíteni. A Szabadegyetem egy olyan része az életemnek, mely szinte negatívumok nélkül rengeteg kellemes és örömteli emléket, élményt okozott. Emiatt mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy jöjjön el, és kóstoljon bele mindebbe!

Schlanger Marci - Politológia alapszakos hallgató

Sziasztok! Marci vagyok, másodéves Politológia alapszakos hallgató. Nem tudom, hogyan kötöttem ki az első szabadegyetemen, de annyira megtetszett, hogy a következőn is ott voltam, és a következőn, és idén is megyek, immár második éve szervezőként.
Pályaválasztáskor az volt az elsődleges szempont, hogy sokfélét tanulhassak, remélve, hogy nem unom meg, és eddigi tapasztalataim alapján remekül döntöttem. Ha eljöttök az előadásaimra, titeket is meggyőzlek. Tudok beszélni.

Debreceni Luca- Drámainstruktor alapszakos hallgató

Sziasztok!
Luca vagyok, másodéves drámainstruktor szakon, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Nagyon fontos számomra a játék és a színház, és szerencsésnek mondhatom magam, mivel az egyetemen is nagyrészt ezzel a két dologgal foglalkozunk. Ha pedig kicsit pontosabb akarok lenni, akkor drámapedagógiával, színházi neveléssel és művészetközvetítéssel.
Háromszor vettem részt táborozóként Szabadegyetemen és minden évben meghatározó élmény volt a színes szakmai programok mellett épülő közösség tagjává válni, ezért szervezőként a közösségi stáb munkájába kapcsolódtam be. Remélem, ebben a szerepben én is hozzá tudok járulni ahhoz, hogy ti is olyan élményekkel gazdagodjatok szabadegyetemistaként, mint amik miatt én már a táborból hazaérkezve mindig a következőt várom.

Széll Adrienn - Fogorvos szakos hallgató

Sziasztok! Adrienn vagyok ősszel kezdem a második évet a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán.
Három alkalommal vettem részt a táborban táborozóként, ami annyira mély nyomot hagyott bennem, hogy kihagyhatatlannak éreztem, hogy szervezőnek jelentkezzek. Ez lesz az első évem szervezőként, a programok szervezésében, ötletelésében segítek, illetve orvosi témákban hallhattok tőlem előadásokat. Minden orvosis kérdéssel kapcsolatban nyugodtan fordulhattok hozzám! 🙂

Sárkány Soma- Politológus alapszakos hallgató

Sziasztok!
Sárkány Soma vagyok, másodéves politológus hallgató az ELTE ÁJK-n, és a Bibó István Szakkollégium tagja. Emellett az egyetemen tagja vagyok a Politológus Műhely nevű hallgatói szervezetnek, amely közéleti kérdésekkel foglalkozik.
Ez lesz a második évem szervezőként, korábban három évig táborozóként vettem részt a Szabadegyetemen. Nagyon sokat jelent számomra a KÖSZE, ugyanis komoly hatással volt a politológia iránti érdeklődésem felkeltésében, sok hasonló vagy éppen teljesen eltérő gondolkodású embert ismerhettem meg, és rengeteg új kapcsolatot és barátságot kötöttem. Azóta úgy érzem, rajtam a sor, hogy segítsem a középiskolásokat a pályaválasztásban, úgyhogy idén is izgatottan várom a tábort.
Az előző táborban elsősorban én feleltem a kviddics lebonyolításáért, leggyakrabban a közösségi programok, illetve az esti zenélések során találkozhatunk. A politikatudományok széles köre foglalkoztat, egyik előadásom során például a science-fiction világok politikai működésébe nyerhettek betekintést.
Ha bármilyen kérdésetek lesz a szakommal, a szakkolival vagy az egyetemmel kapcsolatban, vagy valamilyen társadalomtudományi témában szeretnétek vitatkozni, mindig a rendelkezésetekre állok. De akkor is keressetek, ha Trónok harcáról vagy tulajdonképpen bármiről beszélgetnétek, vagy esetleg kell még egy ember a társasozáshoz! 😉

Seben Laura - Stábvezető - Anglisztika - amerikanisztika alapszakos hallgató

Sziasztok! Laura vagyok és ez a 3. évem egyetemistaként és a Szabadegyetem szervezőjeként is. Az elmúlt 2,5 évben az ELTE angol-francia tanári képzését végeztem, újabban viszont amerikanisztika BA-n vagyok, itt főleg az amerikai kultúrával, irodalommal és történelemmel, illetve interkulturális kommunikációval foglalkozom. Emellett 2 éve dolgozom egy multinacionális cégnél, illetve az Illyés Sándor Szakkollégium tagja és volt bizottsági alelnöke vagyok. Hobbijaim közé tartozik a sütés, a sorozatnézés, az írás, imádok táncolni és mindent ami a könyvekhez kötődik a tipográfiától kezdve az új könyv illatán át a könyvtárak titokzatos világáig. Mindig nyitott vagyok egy jó beszélgetésre és/vagy Just Dance-elésre. Remélem hamarosan találkozunk!

Csatai Lilla - Pszichológia alapszakos hallgató

Sziasztok! Lilla vagyok, másodéves pszichológus hallgató. A pszichológián belül mind a klinikum, mind a kutatás érdekel, ha bármi kérdésetek van ezzel kapcsolatban, vagy csak kíváncsiak vagytok, hogy épül fel a képzés szóljatok! Az idei lesz a második évem szervezőként és a tábor során a média stábot fogom erősíteni, ami azt jelenti, hogy rengeteget fogok fényképezni a különböző közösségi és szakmai programok alatt. Szabadidőmben szívesen filmezek, imádok kávézni és nem szeretek korán kelni. Alig várom, hogy megismerjelek titeket!

Páll Gábor - Interkulturális pedagógia és pszichológia mesterszakos hallgató

Páll Gábor vagyok, az ELTE PPK pedagógia alapszakán végeztem, emellett interkulturális pszichológia és pedagógia mesterképzésen abszolváltam (tehát csak a szakdoga hiányzik). Imádom a szakterületemet, a nevelés és oktatás elméleti hátterével szabadidőmben is sokat foglalkozom. Már középsulis koromban felismertem, hogy az oktatási rendszerekkel sok probléma van, és életcélom, hogy valamilyen változást segítsek elő ezen a területen. Például minden gyerek szeressen iskolába járni. Álmaim közé tartozik egy (vagy több) olyan iskola létrehozása, ahol a gyerekek szabadon, csak azt tanulnak, amit igazán szeretnének, és a szabályok meghozatalában a tanárokkal közösen munkálkodnak. Rendkívül érdekelnek a kultúrával, erőszakmentességgel, sztereotípiákkal kapcsolatos kérdések is, sokat tájékozódom gender és feminizmus témakörökben. Ezek mellett facebook-függő vagyok és blogot is írok (letsdosthg.blog.hu) különböző közéleti, hétköznapi, politikai témákban (mostanában ritkábban). Hobbim a macskasimogatás, 5ritmus mozgásmeditáció, sorozatok (pl. Black Mirror, Trónok Harca) és filmek (bármilyen Christopher Nolan) nézése, és olvasás (Verne, Ken Follett stb.). És szeretek beszélgetni mindenről, ami fontos az életben (a „smalltalkokat” igyekszem elkerülni).
Ja és a Dunaparton lakom Taksonyban, szóval még a naplementenézés is az egyik kikapcsolódásom. A 2018-as lesz a jubileumi 5. Középiskolások Szabadegyeteme, amit szervezek, és számomra az ott megélt élmények nagyon inspirálóak. Imádok előadásokat, szemináriumokat tartani, és a visszajelzések többségében pozitívak! Már nagyon várom, remélem ott találkozunk.

Pete Kinga - Neuropszichológus

Sziasztok! Kinga vagyok, frissen mesterszakot végzett neuropszichológus (affektív neurotudományokra és kognitív pszichológiára specializálódva). A mestert a francia Université Charles-de-Gaulle, Lille 3 egyetemen, és részben az olaszországi Seconda Università degli Studi di Napoli egyetemen végeztem. Előtte az ELTE-n végeztem el a pszichológia BA-t, illetve mellette a szabad bölcsészet BA-t, ahol filmtörténet-filmelmélet volt a szakirányom és művészettörténet a minorom. Az alapképzés utolsó félévében Erasmus-ösztöndíjasként tanultam pszichológiát az olaszországi Università degli Studi di Padova egyetemen.
A Szabadegyetemhez úgy kapcsolódom, hogy minden évben részt veszek a szervezésében, illetve a táborban mint táboroztató, előadó vagyok lent és mint fotós-videós, amit hihetetlenül élvezek, hiszen így aztán bővelkedem a tábori mosolyokban 🙂 Most éppen egy 7 hónapos világkörüli úton veszek részt, de már várom, hogy találkozzunk a nyáron! 🙂

Tóth Rita - Biológus mesterszakos hallgató

Rita vagyok, idén diplomáztam az ÁTE biológia alapszakán, és most szeptemberben folytatom a mestert. Természetvédelmi ökológiával foglalkozom, szakmai téren legnagyobb örömömet a terepi munkában, és a statisztikai elemzésekben lelem. A mesterszak után szeretnék egy tanári képzést is elvégezni - merész álmom, hogy kutatni és középiskolában tanítani egyszerre tudjak, mert úgy gondolom, hogy ily módon a szemléletmódok ötvözéséből még valami jó is kisülhet. Ha nem a jövőmet tervezgetem, akkor olvasok, túrázom, vadászom, játszom, lekvárt főzök…
Sosem voltam szabadegyetemista, idén voltam először szervező, és rengeteget tapasztaltam. Ez a hét megerősített abban, hogy megéri tanítani – nem is kifejezetten egy-egy tárgyat, hanem gondolkodásra, kételkedésre nevelni.

Németh Gergely - Stábvezető - Mérnök-informatikus

Sziasztok! Gergő vagyok, a BME-n végeztem mérnök informatika BSc-t, és jelenleg egy start-upnál dolgozom, de terveim szerint ősztől folytatom tanulmányaimat. Először a harmadik Szabadegyetemre jöttem le, mint diák. A sikerességét (többek között) az is mutatja, hogy azóta minden évben, immár szervezőként részt veszek. Szinte bármilyen tudományos témában kapható vagyok egy jó beszélgetésre, de fő érdeklődési köröm a Mesterséges Intelligencia. A táborban minden évben remek szakmai és még remekebb közösségi programokkal lehet találkozni. A többi szervező és én mindent megteszünk, hogy ez a hét egy felejthetetlen élmény legyen számotokra. Nektek csak egy dolgotok maradt: jelentkezni!

Csizmadia Kinga - Magyar-francia osztatlan tanárszakos hallgató

Sziasztok! Csizmadia Kinga vagyok, az ELTE harmadéves magyar-francia tanári szakos hallgatója, az Eötvös Collegium tagja. Már harmadjára veszek részt a Középiskolások Szabadegyetemén szervezőként, ahol irodalom és filozófia témában hallgathattok tőlem előadásokat. A Szabadegyetemet remek lehetőségnek tartom arra, hogy pedagógiai, előadói gyakorlatra tegyek szert, ezért izgalmas kihívás számomra a csoportfoglalkozások megszervezése, a táborozók pályaválasztással kapcsolatos kérdéseiről való beszélgetés. Szakmai és szabadidős létem meglehetősen összefonódik, hiszen az egyetemi kötelezettségektől függetlenül gyakran vállalok olyan feladatokat, ahol pedagógusszerepbe utalódom. Az Eötvös Collegiumban (az ELTE szakkollégiumában) tartok francia nyelvvizsgára felkészítő kurzust, valamint a KórházSuli programban is tanítok. A táborban olyan előadásokat szoktam tartani, amelyek témájával az egyetemen közvetlenül többnyire nem találkozom, hanem személyes érdeklődésem visz arra, hogy az adott kérdéskörben elmerüljek, és másokkal is megosszam a tapasztalataimat

Gyuk Izabella - Pszichológia alapszakos hallgató

Iza vagyok, harmadéves pszichológia szakos hallgató az ELTÉn, valamint az Illyés Sándor Szakkollégium tagja. Általános állapotom: elfoglalt. Nagyon sok mindent csinálok egész évben az egyetem mellett, például ESN mentor vagyok, önkénteskedem itt-ott, a Szakkoliban kommunikációs alelnök vagyok, hobbiból polefitnessre járok és énekelek. És igen, idén már második alkalommal a Középiskolások Szabadegyetemének szervezője vagyok. Számomra nagyon fontos, hogy a pályaválasztás előtt állók ne csak eszközöket és információkat kapjanak a tábor folyamán, hanem személyes figyelmet is, hiszen ez teret ad a közös gondolkodásra és egymás mélyebb megismerésére.Szabadidőmben szeretek koncertekre, színházba járni, társasozni és értelmetlen videókat nézni a neten (a kajás videók a legjobbak!). Érdekelnek a közéleti események, akár tüntetésen is találkozhattok velem. Nagyon szeretek sportolni és imádom az izomlázat.Szakmai érdeklődésem közé tartoznak a következő témák: testvérkapcsolatok, táncterápia, iskolapszichológia, tehetségek társas helyzete, valamint úgy egészében a kamaszok világa.

Lukács Lilla - Neveléstudományi doktorandusz hallgató


Sziasztok! Lukács Lilla vagyok, harmadéves, állami ösztöndíjas doktorandusz az ELTE Neveléstudományi Doktori Iskolában. Előzőleg Neveléstudományi mesterszakot, és Szociálpedagógia alapszakot végeztem. A tábor már évek óta az életem része: eltöltöttem három évet főszervezői pozícióban, s ugyanennyit stábokban tevékenykedő szervezőként. Ez lesz a hetedik táborom. Mint ahogy az látszik is: életemben különleges és fontos helye van a Szabadegyetemnek.
Szabadidőmben valószínűleg filmet/sorozatot nézek (hiszen a filmek oktatási felhasználáshoz kapcsolódik a doktorim is), esetleg játszom (számítógépen és asztalon egyaránt), illetve a háziállataim próbálom nem megetetni egymással (egy kutya és egy nyúl). Imádok utazni, főleg észak felé: Izland, Feröer, Dánia, Norvégia már megvolt - Grönland a következő a listán! Érdeklődök a művészetek, a technológia, a csillagászat, a vallásfilozófia, na meg a pedagógia (:) ) iránt.Ha hozzám jöttök előadásra, valószínűleg társadalomtudományi, illetve pedagógiai témákkal fogtok találkozni, például: drámapedagógia, filmpedagógia, alternatív pedagógiák, cigánylabirintus, általános szociológia, cigánykultúrák Magyarországon. De minden évben hozok valami újdonságot is! Idén például tervezek előadni arról, hogy hogyan lehet minimál pénzen, turista "fíling" nélkül utazni. Remélem, találkozunk!

Vigh Attila - Általános orvos osztatlan szakos hallgató

Sziasztok! Ati vagyok. Szeptemberben kezdtem a másodévet a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Eddig háromszor voltam Szabadegyetemen táborozóként és egyszer szervezőként.Előadásaimat az orvosi egyetem elméleti moduljának tantárgyaiból állítom össze: igyekszem majd ízelítőt adni a biokémia és molekuláris sejtbiológia méltán híres világából. Továbbá olyan területeket is szeretnék megjeleníteni, amit nem sorolnánk elsőre a klasszikus orvosis tantárgyak közé. Ilyen az orvosi kommunikáció és pszichológia.Táborozó koromban nagyon szerettem a csoport foglalkozásokat, a filozófiával, neveléstudománnyal és természettudománnyal kapcsolatos előadásokat (titkon remélem, hogy a táborban egy-egy szabad percemet azzal tölthetem majd, hogy ilyen előadásokra surranok be).Az előadásokkal egyenlő fontosságúnak tartom azt a folyamatot, ahogyan a délutáni programok és közösségi játékok során táborozók és szervezők sokaságából, egy hét alatt, azok közössége lesz.

Kisszabó Dóra - Jogász osztatlan szakos hallgató

Sziasztok!
Kisszabó Dóra vagyok, az ELTE Állam- és Jogtudományi karának másodéves, jogász szakos hallgatója, valamint a Bibó István Szakkollégium tagja.
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy több év lelkes táborozás után idén már szervezőként vehetek részt a táborban. Mivel a Középiskolások Szabadegyeteme az én pályaválasztási döntésemben is meghatározó szerepet játszott, szeretnék aktívan közreműködni abban, hogy a tábor másoknak is hasonlóan hasznos segítséget nyújtson a jövőtervezésben.
Remélem, ti is annyira fogjátok élvezni a tábort, amennyire én szoktam!

Medvegy Anna - Biológia alapszakos hallgató


Sziasztok! Medvegy Anna vagyok, és immár egy éve az ELTE Biológia szakán koptatom a padokat. Én a Bolyai Szakkollégium közösségének közvetítésével keveredtem a szervezők közé, így legalább annyi izgalmat tartogat számomra ez a tábor, mint számotokra. Az én előadástémám idén az Asztrobiológia lesz, de kereshettek akkor is, ha a szakkollégiumokkal, magával a TTK-val kapcsolatban vannak kérdéseitek, szívesen segítek, beszélgetek.

Weisz Boglárka - Pszichológia alapszakos hallgató


Weisz Boglárka vagyok, és a Károli Gáspár Református Egyetemen tanulok pszichológiát másodévesként. Hosszú távú célom, hogy klinikai gyermekpszichológusként a fiatalokkal foglalkozhassak, és így segíthessek másoknak.
Mielőtt átjelentkeztem a Károlira, a Szegedi Tudományegyetemen tanultam egy félévet gyógypedagógia szakon, ezért a pedagógiával is nagyon sokat foglalkozom hobby szinten, ez többek között abban is megmutatkozik, hogy a gimnázium 9. osztálya óta táboroztatok itt-ott.Korábban két évben is részt vettem a Középiskolások Szabadegyeteme által szervezett táborban, akkor még mint táborozó. Szervezőként az idei lesz a harmadik táborom. Imádom a társasjátékokat, szeretek sütiket sütni, és rengeteget olvasok, ilyen témában bárki bátran megkereshet!

Fekete Mátyás - Kereskedelem és marketing alapszakos hallgató


Kereskedelem és Marketing szakos hallgatóként a Szabadegyetemes szervezők kicsi, de annál lelkesebb Corvinusos csapatát erősítem. Idén ötödszörre térek vissza a táborba, másodjára mint szervező, mégis ugyanolyan izgalommal várom ezt a hetet, mint a legeslegelsőt.

Nagyon remélem, hogy nektek is olyan meghatározó lesz a tábor, mint amilyennek én éltem meg, tele élménnyel, tartalmas beszélgetésekkel, amire mindig örömmel fogtok emlékezni. Az elmúlt négy tábor alatt olyan értékes kapcsolatok, barátokat szereztem, amik mára pótolhatatlanná nőtték ki magukat, kívánom, hogy ti is éljetek át hasonlót!

Bátran keressetek, ha van kedvetek beszélgetni filmekről, zenéről, elnyomni a "bukott diákot" a tábortűznél, vagy elmerülni a reklámok és marketing világában!

Papp Dorottya - Jogász

Papp Dorottya vagyok, 2018 januárjában fejeztem be jogi tanulmányaimat az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Az egyetemi évek alatt a Bibó István Szakkollégium tagja voltam, ettől még most sem szakadtam el, mert nevelőtanárként tevékenykedem. Ötödik éve veszek részt szervezőként a tábor életében, két alkalommal pedig főszervezőként koordináltam a tábor előkészületeit és a helyszíni megvalósulást is. Az előző táborok során szervezőként és előadóként egyaránt megtapasztalhattam, miért is igazán fantasztikus ez a Szabadegyetem. A közös tudásszerzés, a csapatmunka, egymás feltétel nélküli elfogadása egyaránt hozzájárulnak ehhez, és legjobb mindebben, hogy nincs generációs szakadék a táborozók és a szervezők között, feloldódik az iskolák merev tanóra-szerkezete, és a számtalan játék, csapatverseny csak erősítik azt az érzés, hogy mi, szabadegyetemisták egy nagy család leszünk – legalábbis erre az egy hétre.Szeretem a pörgést, a tábortűz melletti beszélgetéseket, a nagy sétákat a szabadban, újabban pedig szabadidőmben portugálul tanulok. Korábban az Oktatási Jogok Biztosának Hivatalában, majd a Kúrián voltam gyakornok, illetve egy ügyvédi irodában dolgoztam, most pedig Erasmus szakmai gyakorlattal Lisszabonban töltök pár hónapot egy jogi kutatóintézet gyakornokaként. Előadóként főleg közjoggal foglalkozó órákon találkozhattok velem (spoilerek a Kurzusok fül alatt), a bogrács mellett pedig egészen biztosan!

Gera Anna - Jogász osztatlan szakos hallgató


Sziasztok! Gera Anna vagyok, idén kezdem a második évemet az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, jogász szakos hallgatóként. Az elmúlt egy egyetemi évem varázslatos volt, számtalan új élmény ért (ezekről blogot is vezetek: elteajkgolya.blogspot.com), rengeteget tanultam és épültem, és nemcsak a szakmai képzés eredményeként. Szabadidőmben igyekeztem jobban megismerni azokat a jogterületeket, amelyeket első évben még nem tanultunk, így a büntetőjogtól a közigazgatási jogon át a jogszociológiáig mindenbe belepillantottam tudományos diákköri ülések és konferenciák látogatásával, illetve életemben először volt szerencsém részt venni egy angol nyelvű jogtörténeti kutatási projektben is.

Nagy öröm számomra, hogy Középiskolások Szabadegyetemének csapatát a szervezői oldalról erősíthetem, ugyanis az egyetemválasztáshoz vezető kalandos utam végállomásaként a 2016-os tábornak köszönhetően hoztam meg eddigi életem talán legjobb döntését azzal, hogy végül a jogi egyetemre jelentkeztem. A saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mekkora hatása lehet egy inspiráló, tartalmas beszélgetésekre és különböző kihívások közös megoldására nyitott közösségnek a pályaválasztásra, úgyhogy a táborok alatt és év közben is én is minden erőmmel azon leszek, hogy megteremthessük az alapjait e fantasztikus táborközösség kibontakozásának.

Ha nincs semmi jogi dolgom, és a Szabadegyetemmel kapcsolatos tevékenységeim sem csábítanak magukhoz, szívesen olvasok klasszikus prózát és kortárs verseket, írom le a furcsa gondolataimat mókás ritmusokban, sétálok az esőben, mosogatok hobbiból, hallgatom okos emberek beszélgetését az élet nagy dolgairól, illetve beszélek bárkivel szívesen bármennyit bármiről! 🙂