Csatlakozz a Szabadegyetem csapatához!

Egyesületünk önkéntes csapata javarészt egyetemi hallgatókból szerveződik (ez pályaorientációs hitelességünk egyik kulcsa), viszont a felsőoktatásban eltöltött évek befejezése előbb-utóbb mindannyiunk számára elkerülhetetlen. A középiskolásokhoz korban és szemléletmódban is közelálló utánpótlás biztosítása érdekében minden évben felvételit tartunk, amely írásbeli és szóbeli fordulóból áll. Elsősorban azokat a közösségileg és szakmailag is aktív és kiemelkedő egyetemista hallgatókat keressük, akik elkötelezettek a középiskolások pályaválasztásának támogatása és elősegítése mellett. Minden tudományterületről szívesen fogadjuk a jelentkezőket, mivel a különböző egyetemekről és szakokról hozott tapasztalatokat ötvözve tudjuk a legjobban teljesíteni küldetésünket.

A Középiskolások Szabadegyeteme Egyesület ismét bővíti szervezői csapatát!
Jelentkezz szervezőnek, ha egyetemi hallgató vagy és
– szívesen tartanál kötetlen stílusú, szakmai/ismeretterjesztő témájú előadásokat középiskolásoknak a pályaválasztás megkönnyítése jegyében,
– vennél részt a tábori közösségformálásban,
– szereznél előadói, rendezvényszervezői, pedagógiai tapasztalatokat,
– válnál egy támogató közösség, és egy civil szervezet részévé!

 1. A jelentkezéshez az alábbi dokumentumokat kérjük elküldeni a kozepiskolasok.szabadegyeteme@gmail.com e-mail címre, 2022. január 31. 23:59-ig:
  1. Fényképes önéletrajz – hogy megismerhessük a legalapvetőbb információkat rólad és az eddigi egyetemi karrieredről
  2. Kötetlen stílusú motivációs levél – Kérjük, ebben az alábbi kérdésekre térj ki:
   1. Milyen motivációk alapján jelentkezel a Szabadegyetem szervezői csapatába?
   2. Mi az, amit a többi szervezőnek és a táborozóknak szeretnél adni, illetve te mit vársz a közös munkától (szakmai és emberi, közösségi téren)?
   3. Milyen, korábbi közösségi vagy tábori tapasztalataid vannak, ezek miért fontosak számodra?
   4. Miért tartod fontosnak a te egyetemi szakod megjelenítését a tábor szakmai palettáján?
  3. Előadásterv – Kérjük, röviden (maximum fél oldalban) mutass be nekünk egy általad választott témát, amiről most előadást tartanál középiskolásoknak. (Tehát nem várjuk el, hogy ugyanezt a témát hozd a táborba is!) Az előadásterv témája kötődhet az egyetemi szakodon tanultakhoz, de nem kötelező jelleggel, azt a szóbeli beszélgetés alkalmával 5 percben prezentálni kell.
 2. A második fordulóban egy szóbeli beszélgetésre invitálunk, ahol személyesen is megismerkedhetünk egymással. A szóbeli beszélgetések 2022. február 7-i és február 14-i héten, két alkalommal kerülnek megrendezésre, melyek időpontjait még pontosítjuk  – kérjük, a jelentkező e-mailben előre jelöld meg, hogy ezek közül melyik alkalommal érnél rá! Ezt a fordulót szintén az online térben tervezzük megvalósítani, ennek részleteivel hamarosan jelentkezünk! 
  1. Személyes ismerkedés, beszélgetés (10-15 perc)
  2. A Felvételi Bizottság meghallgatja előadásterved rövid (maximum 5 perces) prezentációját.
  3. Csoportos szimulációs feladatok, játékok. (20 perc)
 3. A felvételi szóbeli fordulóját követő eredményhirdetésre 2022. február végén kerül sor. A felvett új szervezőink számára ekkor kezdődik a nyár végéig tartó próbaidőszak, melynek végén kölcsönösen eldöntjük, szeretnénk-e folytatni a közös munkát.

A felvételi anyagokat kizárólag a felvételi döntés meghozása során használjuk fel. A dokumentumokat a próbaidő végeztével nem őrizzük meg.

További információkért az egyesület működésével, a jelenlegi szervezők bemutatkozásával illetve korábbi táborozóink élménybeszámolóival kapcsolatban, kérjük, látogass el honlapunkra, illetve kövesd Facebook és Instagram oldalainkat!
http://szabadegyetem.elte.hu
https://www.facebook.com/szabadegyetemem/
https://www.instagram.com/szabad_egyetem/

Kérdéseitekkel forduljatok hozzánk bátran a kozepiskolasok.szabadegyeteme@gmail.com e-mail címen, illetve Facebook-üzenetben!