Csatlakozz a Szabadegyetem csapatához!

Egyesületünk önkéntes csapata javarészt egyetemi hallgatókból szerveződik (ez pályaorientációs hitelességünk egyik kulcsa), viszont a felsőoktatásban eltöltött évek befejezése előbb-utóbb mindannyiunk számára elkerülhetetlen. A középiskolásokhoz korban és szemléletmódban is közelálló utánpótlás biztosítása érdekében minden évben felvételit tartunk, amely írásbeli és szóbeli fordulóból áll. Elsősorban azokat a közösségileg és szakmailag is aktív és kiemelkedő egyetemista hallgatókat keressük, akik elkötelezettek a középiskolások pályaválasztásának támogatása és elősegítése mellett. Minden tudományterületről szívesen fogadjuk a jelentkezőket, mivel a különböző egyetemekről és szakokról hozott tapasztalatokat ötvözve tudjuk a legjobban teljesíteni küldetésünket.

2023-ban ismét új szervezők jelentkezését várja a Középiskolások Szabadegyeteme!
Ha szeretnél részese lenni egy nyitott, lelkes és színes közösségnek, nem mellesleg szeretnél fergeteges nyarat eltölteni szervezőként középiskolásoknak szóló táborban, akkor köztünk a helyed! A KÖSZE önkéntes egyetemista szervezőiként már több tucat középiskolásnak segítettünk a pályaválasztásban.
Évközi tevékenységeinkkel , nyári táborainkkal igyekszünk azt a pályaorientációs űrt betölteni, amit megfelelő egyetemi felvételi előkészítők hiánya hátrahagyott. Épp ezért tartjuk fontosnak, hogy táborainkban, eseményeinken egyetemisták, szakkollégisták és végzett frissdiplomások mutassák be saját tudományterületeiket, és tartsanak előadásokat, szemináriumokat, foglalkozásokat egyetemi oktatók helyett. Így a középiskolások a generációs szakadék akadálya nélkül, kortárs közegben tehetnek szert új, hasznos ismeretekre az egyetemről és az egyetemi élettel kapcsolatban.
Jelentkezz közénk szervezőnek, ha Te is egyetemi hallgató vagy, és:
– szívesen tartanál kötetlen stílusú, szakmai/ ismeretterjesztő témájú előadásokat középiskolásoknak, hogy ezáltal Te is segítsd őket a pályaválasztásban
– szívesen vezetnél egyetemre felkészítő workshoppokat, gyakorlati foglalkozásokat
– örömmel és lelkiismeretesen vennél részt a tábori közösségformálásban
– boldogan tennél szert előadói, rendezvényszervezői, pedagógiai tapasztalatokra
– szeretnél egy támogató, összetartó közösség, és egy folyamatosan fejlődő civil szervezet része lenni!
I. Forduló
A jelentkezéshez az alábbi dokumentumokat szükséges elküldened a kozepiskolasok.szabadegyeteme@gmail.com e-mail címre:
1. Fényképes önéletrajz — hogy jobban megismerhessünk, és a legalapvetőbb információkat megtudjuk rólad, illetve az eddigi egyetemi karrieredről.
2. Kötetlen stílusú motivációs levél, amiben kérjük a következő kérdésekre is térj ki:
– Mi motivál Téged arra, hogy a Szabadegyetem szervezőcsapatába jelentkezz?
– Mit szeretnél a szervezőtársaidnak, táborozóinknak nyújtani? Mit tudnál adni, illetve te mit vársz el a közös munkától (úgy szakmai, mind emberi, közösségi téren)?
– Milyen, általad fontosnak tartott korábbi közösségi, tábori, szervezői tapasztalataid vannak, és ezek miért jelentenek sokat számodra?
– Miért tartanád hasznosnak a Te egyetemi szakod megjelenítését a tábor szakmai palettáján?
3. Előadásterv
Nyári táborunk egyik fő programpontjaként tekintünk a szervezőink által tartott előadásokra és szemináriumokra. Éppen ezért lennénk kíváncsiak arra, hogy mi lenne téma, amiről jelenleg szívesen tartanál előadást középiskolásoknak. Kérjük, röviden (maximum fél oldal terjedelemben) mutass be nekünk egy általad választott témát. Az előadásterv témája kötődhet az egyetemi szakodon tanultakhoz, ám ez nem követelmény, ahogy azt sem várjuk el, hogy biztosan ezt a témát mutasd be majd a táborban is. Arra azonban készülj, hogy tervedet a második fordulón sorra kerülő szóbeli beszélgetés alkalmával maximum 5 percben prezentálnod kell.
‼️ A dokumentumok beküldési határideje:
2023.02.20., 23:59 ‼️
📍Kérjük dokumentumok elnevezésében szerepeljen a saját neved is!
❗️Figyelem!
A felvételi anyagokat kizárólag a felvételi döntés meghozása során használjuk fel. A dokumentumokat a próbaidő végeztével nem őrizzük meg.
II. Forduló 
A második fordulóban egy szóbeli beszélgetésre invitálunk, ahol már személyesebben is megismerkedhetünk egymással egy 10-15 perces beszélgetés keretein belül, illetve a Felvételi Bizottság meghallgatja előadásterved rövid (maximum 5 perces) prezentációját. Ezenkívül csoportos szimulációs feladatokkal, játékokkal készülünk (kb. 20 perc). Minderre idén az online térben kerül sor, ennek részleteivel hamarosan jelentkezünk.
A szóbeli beszélgetések 2023 februárjában és márciusán, két alkalommal kerülnek megrendezésre, melyek időpontjait még pontosítjuk – kérjük, a jelentkezők e-mailben előre jelöljék meg, hogy ezek közül melyik alkalommal érnének rá!
III. Eredményhirdetés 
A szóbeli fordulót követő eredményhirdetésre 2023 márciusban kerül sor. A felvett új szervezőink számára ekkor kezdődik a nyár végéig tartó próbaidőszak, melynek végén kölcsönösen eldöntjük, szeretnénk-e folytatni a közös munkát.
További információkért az egyesület működésével, a jelenlegi szervezők bemutatkozásával illetve korábbi táborozóink élménybeszámolóival kapcsolatban, kérjük, látogass el online felületeinkre.
Kérdéseitekkel forduljatok hozzánk bátran a kozepiskolasok.szabadegyeteme@gmail.com e-mail címen, illetve Facebook-üzenetben!