Csatlakozz a Szabadegyetem csapatához!

Egyesületünk önkéntes csapata javarészt egyetemi hallgatókból szerveződik (ez pályaorientációs hitelességünk egyik kulcsa), viszont a felsőoktatásban eltöltött évek befejezése előbb-utóbb mindannyiunk számára elkerülhetetlen. A középiskolásokhoz korban és szemléletmódban is közelálló utánpótlás biztosítása érdekében minden évben felvételit tartunk, amely írásbeli és szóbeli fordulóból áll. Elsősorban azokat a közösségileg és szakmailag is aktív és kiemelkedő egyetemista hallgatókat keressük, akik elkötelezettek a középiskolások pályaválasztásának támogatása és elősegítése mellett. Minden tudományterületről szívesen fogadjuk a jelentkezőket, mivel a különböző egyetemekről és szakokról hozott tapasztalatokat ötvözve tudjuk a legjobban teljesíteni küldetésünket.

A Középiskolások Szabadegyeteme Egyesület ismét bővíti szervezői csapatát!
Jelentkezz szervezőnek, ha egyetemi hallgató vagy és
– szívesen tartanál kötetlen stílusú, szakmai/ismeretterjesztő témájú előadásokat középiskolásoknak a pályaválasztás megkönnyítése jegyében,
– vennél részt a tábori közösségformálásban,
– szereznél előadói, rendezvényszervezői, pedagógiai tapasztalatokat,
– válnál egy támogató közösség, és egy civil szervezet részévé!

I. A jelentkezéshez az alábbi dokumentumokat kérjük elküldeni a kozepiskolasok.szabadegyeteme@gmail.com e-mail címre:

2019. FEBRUÁR 8. 23:59-ig:

1. Fényképes szakmai önéletrajz – hogy megismerhessük a legalapvetőbb információkat rólad és az eddigi egyetemi karrieredről

2. Kötetlen stílusú motivációs levél
Kérjük, ebben az alábbi kérdésekre térj ki:
– Milyen motivációk alapján jelentkezel a Szabadegyetem szervezői csapatába?
– Mi az, amit a többi szervezőnek és a táborozóknak szeretnétek adni, illetve te mit vársz a közös munkától (szakmai és emberi, közösségi téren)?
– Milyen, korábbi közösségi vagy tábori tapasztalataid vannak, ezek miért fontosak számodra?
– Miért tartod fontosnak a te egyetemi szakod megjelenítését a tábor szakmai palettáján?

3. Előadásterv
– Kérjük, röviden (maximum fél oldalban) mutass be nekünk egy általad választott témát, amiről most előadást tartanál középiskolásoknak. (Tehát nem várjuk el, hogy ugyanezt a témát hozd a táborba is!) Az előadásterv témája kötődhet az egyetemi szakodon tanultakhoz, de nem kötelező jelleggel, azt a szóbeli beszélgetés alkalmával 5 percben prezentálni kell.
– A felvételi anyagokat kizárólag a felvételi döntés meghozása során használjuk fel. A dokumentumokat a próbaidő végeztével nem őrizzük meg.

II. A második fordulóban egy szóbeli beszélgetésre invitálunk, ahol személyesen is megismerkedhetünk egymással, illetve a Felvételi Bizottság meghallgatja előadásterved rövid (maximum 5 perces) prezentációját. Ezen kívül csoportos szimulációs feladatokkal, játékokkal készülünk.

A szóbeli beszélgetések időpontja: 2019. február 16. és 23. délután – kérjük, a jelentkező e-mailben előre jelöld meg, hogy ezek közül melyik alkalommal érnél rá!

A felvételit követő eredményhirdetésre 2019. február 25-én kerül sor. A felvett új szervezőink számára ekkor kezdődik a nyár végéig tartó próbaidőszak, melynek végén kölcsönösen eldöntjük, szeretnénk-e folytatni a közös munkát.

További információkért az egyesület működésével, a jelenlegi szervezők bemutatkozásával illetve korábbi táborozóink élménybeszámolóival kapcsolatban, kérjük, látogass el honlapunkra, illetve kövesd Facebook és Instagram oldalainkat!
http://szabadegyetem.elte.hu
https://www.facebook.com/szabadegyetemem/
https://www.instagram.com/szabad_egyetem/

Kérdéseitekkel forduljatok hozzánk bátran a kozepiskolasok.szabadegyeteme@gmail.com e-mail címen, illetve Facebook-üzenetben!