Szervezők

Debreceni Luca - Színháztudomány mesterképzés, I. évfolyam


Sziasztok!

Luca vagyok, az ELTE színháztudomány mesterképzésének elsőéves hallgatója. Emellett 2020 szeptembere óta dolgozom a Budaörsi Latinovits Színházban drámainstruktorként. Az alapszakomat a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakán végeztem, majd egy évig a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kultúramenedzsment szakirányú továbbképzésére jártam. A pályaválasztás során azért fordultam a drámapedagógia és a színházi nevelés felé, mert nagyon fontos számomra a színház és a játék, mint a közös alkotás és gondolkodás terepe.
Ötödik éve vagyok a szervezői csapat tagja, idén másodjára főszervezői minőségben. A Szabadegyetemen nagyon fontos számomra az az évről-évre létrejövő biztonságos légkör, ahol az új felismerésekből és kérdésekből tartalmas beszélgetések indulhatnak és a hét eleji új ismerősökből a tábor végére barátok lesznek. Így hát akár el vagytok veszve a pályaválasztás kapcsán, akár egy konkrét irányt ismernétek meg mélyebben, bátran tudom ajánlani, hogy táborozzatok velünk. Hiszen amellett, hogy a szakmai előadásokon saját tapasztalatokat szerezhettek az egyes tudományterületeket illetően, egy szuper közösség tagjaivá is válhattok.
Nyáron találkozunk! 🙂

Sárkány Soma - Politikatudomány mesterképzés, I. évfolyam; Jogász osztatlan mesterképzés, III. évfolyam


Soma vagyok, az ELTE ÁJK ötödéves politológus- és harmadéves jogászhallgatója, valamint a Bibó István Szakkollégium tagja. Emellett tagja vagyok a Politológus Műhely nevű öntevékeny hallgatói szervezetnek, és még jó pár különböző módon veszek részt az egyetemi közéletben.
A politikatudomány széles körével foglalkozom, korábbi előadásaim során például bemutattam az amerikai választások izgalmait, a rendszerváltás történetét, de science-fiction és fantasy világok politikai működését is.
Az idei lesz a ötödik évem szervezőként, korábban három évig táborozóként vettem részt a Szabadegyetemen. Nagyon sokat jelent számomra a KÖSZE, ugyanis itt találkoztam először a politológiával, és egy nagyszerű közösség tagjává vállhattam, új barátságokkal és fantasztikus gondolkodású emberekkel. Elsőéves egyetemistaként elhatároztam, hogy én is segíteni szeretném a középiskolásokat a pályaválasztásban, és azóta is minden évben izgatottan várom a tábort. Korábban a közösségi programok, különösen a konspirációs játék és a kviddics megszervezésével foglalkoztam főleg, idén pedig főszervezőként fogok azon dolgozni, hogy minél jobban sikerüljenek a táborok.
Ha bármilyen kérdésetek lesz a szakjaimmal, a szakkolival, vagy a fent említett témák bármelyikével kapcsolatban, esetleg csak beszélgetnétek valakivel vagy csak még egy ember kéne a társasozáshoz, mindig a rendelkezésetekre állok! 😉

Széll Adrienn - Stábvezető - Fogorvos osztatlan mesterképzés, IV. évfolyam


Adrienn vagyok, a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának negyedéves hallgatója. Az egyetem mellett részt veszek a Semmelweis Egészségfejlesztő Központ munkájában, az általuk szervezett szűrési programok lebonyololításában, kivitelezésében. Tanulmányaim mellett elvégeztem tavaly az Aranykalászos gazda OKJ képzést. Bármilyen kérdéssel forduljatok hozzám bizalommal ezekkel a szakterületekkel kapcsolatban. 😉 Több évig volt szerencsém kiélvezni a tábor adta élményeket táborozóként, az egyetem óta pedig a szervezői csapatot erősítem. Gimnazistaként szilárd elképzelésekkel mentem a táborba pályaorientációt illetően, de én az ilyen helyzetben levőknek is meleg szívvel ajánlom a tábort, mert megerősítették a céljaimat, és nem mellesleg egy fantasztikus közösség része lettem rengeteg élménnyel.

Simon Gréta - Pszichológia alapképzés III. évfolyam


Sziasztok!

Gréta vagyok, harmadéves pszichológus hallgató az ELTE-n, emellett az Illyés Sándor Szakkollégium tagja. A klinikai pszichológia és a hipnózis irányában tervezem folytatni a tanulmányaimat, de olyan fura szavak is kifejezik az érdeklődési területem, mint az alexitímia és a rumináció.
Az, hogy végül megtaláltam a számomra legtesthezállóbb szakot, szinte teljesen a Szabadegyetemnek köszönhető. Négyszer vettem részt táborozóként a Szabadegyetemen, és idén harmadjára mint szervező térek vissza. Remélem, hogy olyan izgalmas előadásokat tarthatok majd Nektek, mint amilyeneket én hallgathattam a táborokban vagy az egyetemen, de ha épp nem a pszichológia érdekel, akkor is nagyon szívesen beszélgetek bármiről! Nyáron találkozunk! 🙂

Vigh Attila - Általános orvos osztatlan mesterképzés, V. évfolyam


Sziasztok Ati vagyok, ötödéves orvostanhallgató, emellett vendéghallgatója vagyok a Pázmány Bionika szakjának. Szabad időmben kirándulok, meditálok. A következő táborban leszek hatodjára szervező, előtte háromszor voltam táborozó. Előadásaimban szeretnék új hidakat képezni néhány, számomra fontos terület között; elméleti-klinikai orvostudományok, test-lélek egymásra hatása stb... A tábor előkészületeit a közösségi stábból segítem. A táborban szeretem a többi szervező előadásait, és a csoportfoglalkozásokat. Biológiás-kémiás-orvosis kérdésekkel bátran keressetek bármikor.

Fenyvesi Balázs - Szociológia alapképzés


Sziasztok!

Fenyvesi Balázsnak hívnak, harmadéves szociológus alapszakos hallgató vagyok az ELTE Társadalomtudományi Karán. Négyéves táborozói múltat követően ez lesz a harmadik évem szervezőként. Idén is izgatottan várom a következő tábort. Szabadidőmben szívesen teszek hosszú sétákat és olvasok szépirodalmat, de a szakirodalmat is érdeklődéssel forgatom. Közel állnak hozzám a társadalomtudományok kritikai perspektívái, a táborban is hasonló témákban hallgathattok tőlem előadásokat. Bármikor kapható vagyok az elvont témákról való elmélkedésre, de bármivel forduljatok hozzám bizalommal!

Schlanger Márton - Politológia alapszak, Közgazdálkodás és Közpolitika mesterszak


Sziasztok, Marci vagyok! Budapesten az ELTE ÁJK-n végeztem politológia alapszakot, majd a Corvinus KKaron Közgazdálkodás és Közpolitika MSc-t. A Szabadegyetem korábbi szervezői nagyon sokban hozzájárultak ahhoz, hogy olyan pályát válasszak, ami érdekel és amit szeretek, és részben a tábornak köszönhetem, hogy újra és újra megerősített abban, hogy jó helyen vagyok! Szervezőként politikáról, társadalomtudományról, közgazdaságról tartok előadásokat, a kinti világban pedig kutatóként, politikai elemzőként dolgozom. Emellett nagyon szeretem a menza kaját.

Weisz Boglárka - UCL: Child and Adolescent Mental Health Msc


Weisz Boglárka vagyok, 2019-ben sikeresen befejeztem tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia alapszakán, ezután egy gyermekotthonban kezdtem dolgozni pszichológusként, ahol rengeteg tapasztalatot gyűjthettem. Idén szeptemberben végeztem el a University College London Child and Adolescent Mental Health mesterszakját– távoktatásban a jelenlegi járványhelyzet miatt–, és hosszú távon klinikai gyermekpszichológusnak készülök. Mielőtt átjelentkeztem a Károlira, a Szegedi Tudományegyetemen tanultam egy félévet gyógypedagógia szakon, ezért a pedagógiával is nagyon sokat foglalkozom hobbi szinten, ez többek között abban is megmutatkozik, hogy a gimnázium 9. osztálya óta táboroztatok itt-ott, és rendszeresen járok ilyen témájú képzésekre és konferenciákra. Korábban két évben is részt vettem a Középiskolások Szabadegyeteme által szervezett táborban, akkor még mint táborozó. Szervezőként az idei lesz a hetedik táborom. Imádom a sorozatokat, filmeket, társasjátékokat, szeretek sütiket sütni, és rengeteget olvasok, ilyen témában bárki bátran megkereshet! ^^

Hegedűs András - Mérnök-informatikus alapképzés, III. évfolyam


Hello there!

Hegedűs András vagyok, a BME VIK Mérnök-informatikus alapszakján koptatom a billentyűzetet lassan 3 éve, a Schönherz Zoltán kollégiumban leledzem, azon belül is a Simonyi Károly Szakkollégium tagja vagyok. Továbbá részt veszek a Szent Schönherz Senior lovagrend közösségi tevékenységeiben is, jelenlegi rangom Senior.
Annak ellenére, hogy mérnöknek tanulok, humán és művészi területek, filozófia, pszichológia ugyan úgy közel állnak hozzám, ha nem jobban, mint a reáltárgyak. Párhuzamosan bővítem az ismereteimet, hogy a beszélgetések érdemi tagja legyek bármilyen témában. Bármilyen kérdéssel, témával fordulhattok hozzám, kizárt, hogy ne alakuljon ki belőle egy tartalmas beszélgetés.
Ez az harmadik évem szervezőként és a Közösségi stábban hamar megtaláltam a helyemet. Legkedvesebb hobbim az asztali szerepjátékokban a mesélői szerep betöltése, innen is érthető, hogy imádom lekötni az embereket kreatív játékokkal, feladatokkal és vetélkedőkkel. Jó látni amikor beleélik magukat az emberek és a legtöbbet hozzák ki jelenlétükkel az élményből. Remélem, hogy minél többen jöttök és rengeteg kellemes emléket fogunk létrehozni egymás társaságában.

Gozdán Dóri - Jogász osztatlan mesterképzés


Az ELTE ÁJK-n vagyok joghallgató, most fejeztem be a negyedik évfolyamot. Több egyetemi közösség tagja is vagyok, a Felvételi Előkészítő Bizottság (FEB) keretében irodalomból segítek az érettségire való felkészülésben, valamint a Bibó István Szakkollégium tagjaként is igyekszem aktívan tevékenykedni. Gimnazistaként cserediák lehettem 4 hónapig Dél-Afrikában, az ottani élményeim hatására kezdett el érdekelni az emberi jogok, diszkrimináció, valamint az oktatáspolitika kérdése. Ennek megfelelően reményeim szerint (az egyetem sikeres elvégzése után) ezekkel a területekkel fogok foglalkozni. De hála az osztatlan képzésnek, ezt még nem kellett véglegesen eldöntenem. 🙂 Szabadidőmben sokat olvasok,kirakózom és gitározok, de sosem utasítok vissza egy lehetőséget, hogy a barátaimmal nyakunkba vegyük a várost.

Kopitkó Tünde - Infrastruktúra-építőmérnök mesterképzés


Sziasztok!

Kopitkó Tündi vagyok, mesterszakos építőmérnök hallgató a Műszaki Egyetemen, és a Zielinski Szilárd Építőmérnöki Szakkollégium tagja.
Középiskolásként kétszer vettem részt a táborban, és ez az ötödik évem szervezőként.
A Szabadegyetem egy olyan része az életemnek, mely szinte negatívumok nélkül rengeteg kellemes és örömteli emléket, élményt okozott. Emiatt mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy jöjjön el, és kóstoljon bele mindebbe!

Kellerwessel Klaus - Pszichológia alapképzés III. évfolyam


Sziasztok, irodalom és filozófia iránt lelkesedő pszichós gólya vagyok, a többit majd a táborban.

Hegedűs Eszter - Építészmérnök alapképzés, II. évfolyam


Sziasztok!

Hegedűs Eszti vagyok, másodéves hallgató a BME Építészmérnöki Karán. Két éve voltam először táborozó, majd tavaly szervezőként tértem vissza a táborba, hogy másoknak is olyan szép emlékeket adjak, mint amilyeneket én kaptam. Emellett segíteni szeretnék abban, hogy a pályaválasztás nektek gördülékenyebben menjen, mint nekem.:D
Bármiről szívesen beszélgetek, de leginkább a művészetek érdekelnek, legyen az zene, táncművészet, képzőművészet, vagy bármi, ami szerinted művészetnek számít. Már nagyon várom, hogy a táborban találkozzak veletek!

Kerestély Dóra - Stábvezető - Angol- könyvtárostanár osztatlan tanárképzés, III. évfolyam


Sziasztok! 🤙🏽

Dodó vagyok, harmadéves az ELTE-n angol - könyvtárostanár szakon. Három év táborozás után, idén harmadjára erősítem a szervezői csapatot. A Középiskolások Szabadegyeteme rengeteget adott a személyiségfejlődésemhez, egy befogadó közösségre és jóbarátokra találtam általa, valamint megerősített abban, hogy jól döntök, ha a tanári pályát választom. A Szabadegyetem Pluszban kapott "egyetemi élet kisokos" pedig mentőövnek bizonyult az első egyetemi évem ismeretlen és zavaros vizein.
Idén is szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy ilyen és ehhez hasonló tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodjanak a táborozóink. Nagyon szeretek társasozni, úgyhogy a táborban is bármikor kapható leszek valamilyen játékra, illetve foglalkoztat a mentális egészség és a meditáció is, így ilyen témákról is nagyon szívesen beszélgetek bárkivel. Izgatottan várom már a táborokat, remélem ott találkozunk! 😊

Póti Eszter - Stábvezető - Gyógyszerész osztatlan mesterképzés, III. évfolyam


Sziasztok!

Eszter vagyok, harmadéves gyógyszerész hallgató. Harmadik éve tartozom a Szabadegyetem szervezői csapatába.
Mindig is érdekelt a pályaorientáció és miután nekem is rengeteget segített a KÖSZE még táborozóként, úgy döntöttem szívesen csatlakoznék.
Nagyon szeretek társaságban lenni, beszélgetni, társasozni, na meg persze a cicák...a cicákat imádom!😍

Remélem a nyári táborban találkozunk!!

Zelena Dorina Lilla - Pszichológia mesterképzés, I. évfolyam


Sziasztok!

Dorina vagyok, az ELTE PPK Pszichológia mesterszak elsőéves hallgatója, az Illyés Sándor Szakkollégium tagja. A tanulmányaim mellett újságírással és marketinggel foglalkozom, valamint főszerkesztettem már a kari újságot is. Írásaimban törekszem arra, hogy közérthetővé tegyem a pszichológia mindennapokban is hasznosítható eredményeit és reflektorfénybe állítsam pszichénk legérdekesebb részeit. Részt veszek a kar életében animátorként (rendezvényszervezés) és mentorként (külföldi diákok segítése). Második éve demonstrátorként segítem a Szociálpszichológiai Tanszék munkáját, ahol egyik kedvenc elfoglaltságomnak élek: kutatok. Kutatási témáim a demokratikus iskolák, klímaszorongás, az internetpszichológia és a pályaorientáció is, de érdekel még a marketing- és a gyermekpszichológia is.

Négy évig voltam táborozó, ez alatt rengeteget kaptam Középiskolások Szabadegyetemétől, mind pályaválasztás tekintetében, mind emberileg. Pár éve szervezőként szeretném egyengetni az egyetem előtt állók útjait, bízva abban, hogy az itt szerzett élmények az ő életüket is olyan pozitívan befolyásolják majd, mint az enyémet. Szabadidőmben szeretek egy forrócsoki mellett elmélkedni világmegváltó ötletekről. A nap bármely szakaszában nyitott vagyok egy kis lelkizésre, brainstormingra, beszélgetésre. Az első tanács, amit adhatok: Gyere a táborba te is! 🙂

Jakó Eszter - Pszichológia alapképzés, I. évfolyam


Sziasztok!😊

Jakó Eszti vagyok, a Károli Gáspár Református Egyetem elsőéves pszichológia alapszakos hallgatója. Emellett a Benda Kálmán Szakkollégium tagja és jelenleg sajnos csak idézőjeles "lakója”.
Szabadidőmben szívesen kirándulok, zenélek, cicázok vagy épp meditálok, ami nagyon fontos tevékenysége lett az életemnek, amióta itthon töltöm mindennapjaimat . A meditáción kívül érdekel a virtuálpszichológia valamint az ökopszichológia és ezekről a témákról szívesen beszélgetek majd a táborban is.
Volt táborozóként azoknak a középiskolás diákoknak ajánlom a Szabadegyetemet, akik bizonytalanul állnak a szakválasztás előtt vagy éppen bizonyosak abban mit szeretnének, de részletesebb tudásra vágynak a kiválasztott szakkal/egyetemmel kapcsolatban, továbbá azoknak, akik egy egyedülálló és felettébb jó hangulatú táborban szeretnének részt venni.

Gera Anna - Jogász osztatlan mesterképzés, V. évfolyam


Sziasztok! 😊

Gera Anna vagyok, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának ötödéves, végzős joghallgatója és a Bibó István Szakkollégium tagja. Az idei évben az első félévemet Írországban, a University College Cork hallgatójaként töltöm, a második félévben pedig a záróvizsgákra készülök. A tanulmányaim elvégzését követően környezetjoggal szeretnék foglalkozni, így jelenleg e területen kutatok, önkénteskedem és veszek részt kiegészítő képzéseken.

Hatalmas öröm számomra, hogy idén immár ötödik éve segíthetem szervezőként a Középiskolások Szabadegyeteme Egyesületet, a szabadegyetemi szervezői lét napról napra új élményekkel gazdagít. A két tábor mind közül a legkedvesebb számomra: táborozóként a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mekkora hatása lehet egy inspiráló, tartalmas beszélgetésekre és különböző kihívások közös megoldására nyitott közösségnek a pályaválasztásra (én is a tábornak köszönhetem, hogy az egyetemválasztáshoz vezető kalandos utam végállomásaként végül a jogi egyetemre jelentkeztem), úgyhogy szervezőként is minden erőmmel azon dolgozom, hogy megteremthessük az alapjait e fantasztikus táborközösség kibontakozásának.

Seben Laura - American History, Culture and Society mesterszak


Szia!

Laura vagyok, amerikanisztika szakos bölcsész, a Ludwig-Maximilians-Universitat mesterszakos hallgatója. Az alapszakos éveim alatt kipróbáltam magamat tanárként, kommunikációs munkakörben, illetve tevékenykedtem a Szabadegyetemen és az Illyés Sándor Szakkollégiumban is. Nagy vágyam, hogy interkulturális szakértő és oktatási tanácsadó legyek és egy egymást megértő és elfogadó társadalomért tegyek. Imádok koncertekre és színházba járni, különböző kultúrák ételeit elkészíteni, táncolni, sütni, nyelveket tanulni és mély beszélgetéseket folytatni. Remélem, a táborban találkozunk!

Schütz Brúnó - Stábvezető - Nyelvészet alapképzés; Pszichológia alapképzés, II. évfolyam


Sziasztok!

Brúnó vagyok, az Illyés Sándor Szakkollégium tagja, és jelenleg két szakot végzek: az ELTE-n pszichológiát, az Innsbrucki Egyetemen pedig nyelvtudományt tanulok. E kettőt egy kognitív tudományi kutatásban tudom szintetizálni, amire egy egyetemi kutatói ösztöndíjjal és kutatócsoporttal nyílik lehetőségem, s aminek során azt vizsgálom, hogy milyen módon történik az emberi agyban a magyar nyelv feldolgozása. Ezen kívül Ausztriában a magyar mint idegen nyelv tanításába is belekóstolhattam, ugyanis ebben a tanévben is folytathatom egy nagyon kedves és lelkes osztrák hallgatókból álló kis csoport magyartanítását, ami tanulmányaim során egyértelműen a legértékesebb tapasztalatot és a legnagyobb élményt jelenti számomra. Gyertek, találkozzunk a táborban, és szívesen mesélek nyelvtanulásról, nyelvtanításról, külföldről, belföldről, egyetemekről és szakkoliról. Beszélgessünk továbbtanulásról, munka- és lakáskeresésről, avagy az élet kis és nagy kérdéseiről! 😀

Tarnai Csillag - Stábvezető - Keleti nyelvek és kultúrák alapképzés, japán szakirány, IV. évfolyam


Sziasztok!

Csillag vagyok, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának keleti nyelvek és kultúrák (japán szakirányon) főszakos, illetve francia nyelv és kultúra, valamint honorácior státuszban irodalomtudomány minoros hallgatója. Jelenleg a negyedik évemet végzem, mivel a 2019/2020-as tanév tavaszi félévében az Amerikai Egyesült Államokban töltöttem egy félévet cserediákként. Első egyetemi évem óta az ELTE Eötvös József Collegium aktív tagja vagyok, a Magyar, az Aurélien Sauvageot Francia, illetve az Orientalisztika műhelyben tevékenykedem. A 2020/2021-es tanév őszi és tavaszi félévében emellett egy műhelytársammal megosztozva a pozíción műhelytitkárként is segítem az Aurélien Sauvageot Francia műhely működését.

Egyetemi és szakkollégiumi tanulmányaim mellett lelkesen kutatok az irodalomtudomány területén belül, az utóbbi években Ottlik Géza Iskola a határon című regényének testpoétikai és játékfilozófiai olvasatával foglalkoztam. Rendkívül foglalkoztat ezen kívül a különböző kultúrák találkozásának megjelenése az irodalomban, így európai szerzők Japánba tett utazásainak történetei, japán szerzők Európába tett utazásainak történetei, vagy a különböző nemzeti irodalmak egymásra hatásai (például magyar szerzők haiku-irodalma). Szabadidőmben többnyire nyelveket tanulok, hiszen nagyon szeretek felfedezni más kultúrákat, és megismerni, hogyan fejezik ki az emberek a világ különböző pontjain ugyanazokat a gondolatokat és érzelmeket más és más nyelveken. Szenvedélyem emellett az olvasás, és nagyon szeretem a musicaleket.

A Szabadegyetemen korábban a japán kultúráról, illetve a test irodalmi reprezentációiról tartottam előadást, de bármilyen témában bátran és bizalommal fordulhattok hozzám, akkor is, ha nem az irodalom vagy a nyelvek állnak az érdeklődésetek középpontjában. Remélem, találkozunk a táborban!

Simon Viktória -Történelem–német osztatlan tanárképzés, V. évfolyam


Sziasztok!

Simon Viktória vagyok, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanulok ötödik éve történelem–német tanár szakon, és emellett honorácior státuszban a levéltár specializáción is tanulok. Két év szabadegyetemi táborozás után 2019-től csatlakoztam a szervezők csapatához – közelebbről a szakmai stábhoz –, és így szervezőként veszek részt a két táborban, amelyek óriási élményt jelentenek számomra, és a pedagógusi fejlődésemben is mérföldkövet jelentenek.
Egyetemi tanulmányaim kezdetétől fogva tagja vagyok az Eötvös József Collegiumnak. A két szakom közül a történelem érdekel jobban – bár német szakon is érdekes dolgokról hallok –, és szakkollégiumomnak hála rengeteg segítséget kaptam ahhoz, hogy a lehető legmagasabb szinten űzzem az általam választott hivatást.
Szabadidőmben szívesen olvasok, főleg fantasztikus irodalmat, ezen túl szeretek színházba járni, gyöngyöt fűzni, sétálni.

Kisszabó Dóra - Jogász osztatlan mesterképzés, V. évfolyam


Kisszabó Dóra vagyok, az ELTE Állam- és Jogtudományi karának ötödéves, jogász szakos hallgatója, valamint a Bibó István Szakkollégium tagja. Jelenleg Párizsban tanulok Erasmus ösztöndíjjal az Université Paris 2 Panthéon-Assas jogi karán. A 2022-es lesz az ötödik évem szervezőként is. Előtte közel ugyanennyi ideig voltam táborozó is, a gimnáziumi évek minden nyarát a Szabadegyetemmel töltöttem. Nekem nagyon sokat segített ez a közeg: itt találkoztam először mélyebben egyes társadalmi problémákkal, és itt kezdtem el először azon tanakodni, miért lehet a jogászi hivatás a megfelelő útja annak, hogy ezek mérséklésével foglalkozzam. Emellett természetesen rengeteg személyes tapasztalattal, emberi kapcsolattal és nyitottsággal is gazdagodtam. Azt mondhatom, egy igazán befogadó és pozitív értelemben jellemformáló közösség tagjává váltam itt az évek során. Szervezőként korábban a tábor szakmai programjának összeállításával foglalkoztam, majd két évig főszervezőként tevékenykedtem. Ha szeretnétek megtapasztalni, mi várhat rátok az egyetemen, illetve szeretnétek egy hét alatt bepillantást nyerni megannyi tudományterület vizsgálódási tárgyába, szeretettel várunk titeket a 2022-es táborainkban!

Pelcz Inez - Fogorvos osztatlan mesterképzés, IV. évfolyam


Sziasztok!

Ineznek hívnak és a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának negyedéves hallgatója vagyok. Ez lesz idén a második évem szervezőként, de legalább olyan izgatottan várom a nyarat, mint ti táborozók.
Szabadidőmben szivesen hallgatok zenét, sétálok, olvasok, festek vagy éppen a cicámmal foglalkozok aki egy éve része a mindennapjaimnak
Előadásaim során igyekszem majd bemutatni nektek a fogorvosok világát és azt, hogy milyen is a fogorvosi szék másik oldalán ülni valamint azt, hogy hogyan tudjátok megérteni  az emberi test bonyolult de annál érdekesebb működését, ezért a tábor ideje alatt, vagy akár utána is bármilyen felmerülő kérdésetekre szívesen válaszolok.
Remélem a táborban találkozunk! 🙂

Kökény Martina - Stábvezető - Közgazdálkodás és közpolitika MSc, végzett


Sziasztok!

Kökény Martina vagyok, közgazdálkodás és közpolitika mesterszakon végeztem a Budapesti Corvinus Egyetemen 2020 nyarán. Azt megelőzően az ELTE Társadalomtudományi Karára és az Informatikai Karára is jártam. Ez idő alatt az Eötvös József Collegium tagja is voltam, mely nagyon sokat jelent nekem mind a mai napig. A tehetség, az elhivatottság, egymás tisztelete és támogatása mind jellemző ezen szakmai és baráti közösségre, mely formálta személyiségemet. Az aktív szakkollégista státuszom megszűnésével csökkentek az egyetem melletti tevékenységeim, és nagyon hamar elkezdtem érezni az értékteremtés hiányát. Úgy érzem, a KÖSZÉ-ben találtam meg azt, amit keresek. Szervezői tevékenységemmel szeretnék hozzájárulni azokhoz a pályaválasztási döntésekhez, melyeket a táborainkban részt vevő középiskolások meghoznak, ezáltal segítve és támogatva őket. A táborokban főként gazdaságtudományi előadásokat hallhattok tőlem, kifejezetten szívügyem az egészségpolitika kérdésköre. Szabadidőmben rengeteget járok koncertekre és színházba, számomra utóbbi jelenti a nyugalmat és a teljes ki- és bekapcsolódást. Kifejezetten társasági embernek tartom magam, nagyon szeretek a barátaimmal lenni, a táborok során is igyekszem hamar megtalálni a hangot mindenkivel.

Johanyák Csaba - Gazdaságinformatikus alapképzés, III. évfolyam


Sziasztok!

Csabi vagyok, harmadéves a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol gazdaságinformatikus szakon tanulok, valamint ezen kívül tagja vagyok a Mathias Corvinus Collegiumnak is, ahol a Közgazdaságtan Iskola hallgatója vagyok. Háromszor voltam a Szabadegyetemen táborozó, kétszer pedig szervező. Az első táborom életem egyik legmeghatározóbb élménye volt, és ezt az élményt szeretném, ha ti is átélnétek. Érdeklődésem igencsak szerteágazó, jelenleg a jövő technológiai trendjeiről és azok üzleti alkalmazásának szakpolitikai támogatásáról kutatok. Szabadidőmben elektronikus zeneírással is foglalkozok, ezzel kapcsolatban is nyugodtan keressetek, valamint szeretem a fura, marginális zenéket.

Kiss Dániel - Jogász osztatlan mesterképzés, II. évfolyam


Sziasztok!

Dani vagyok, az ELTE ÁJK másodéves hallgatója, valamint a Bibó István Szakkollégium tagja. A szakon elsősorban az alkotmányjog, azon belül az államszervezet, a választójog és a normaalkotás témája fogott meg, de idén különösen tetszik a polgári jog szerződésekkel foglalkozó része is. A hosszú, és még így sem teljes felsorolásból kitűnhet, hogy nem igazán sikerült egyelőre megragadnom egy területnél, rengeteg dolog érdekel, ami nem is probléma, mert szerintem ez a helyes pályaválasztási döntésem jele. Ebben a döntésben a Szabadegyetemnek kiemelkedő szerepe volt, de a táborok ezen felül életre szóló élményekkel és máig meghatározó gondolatokkal, beszélgetésekkel, találkozásokkal, barátságokkal gazdagítottak.
Szervezőként igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy később ti is hasonlóképp emlékezhessetek a táborra. Alig várom, hogy találkozzunk! ☺️

Kührner László - CEU Comparative Constitutional Law LLM képzés


Sziasztok!

Laci vagyok, 2021-ben végeztem az ELTE ÁJK jogász képzésén, valamint a Bibó István Szakkollégiumban. Jelenleg a CEU-n hallgatok összehasonlító alkotmányjogot és az ELTE ÁJK-n vagyok doktorandusz hallgató. Két éve vagyok tagja a Szabadegyetem csapatának és a tábori újság szerkesztőségének. Az elmúlt években igyekeztem minél több helyen és szerepben kipróbálni magam, hogy el tudjam dönteni mi leszek ha nagy leszek. Ennek köszönhetően nagyon sok információt és tapasztalatot sikerült begyűjtenem, sőt egy rövid időre még a BTK-n is megfordultam. Bármilyen kérdés esetén, legyen az a képzéssel, elhelyezkedéssel, külföldi lehetőségekkel kapcsolatos szívesen állok a táborozók rendelkezésére.