Kedves Érdeklődők!

Következő táborunkat 2023. augusztus 14. és 18. között rendezzük meg, amire a jelentkezést április 20-án indítjuk.

JELENTKEZÉS

Ha elsők közt szeretnél értesülni táborunk időpontjáról, további évközi rendezvényeinkről, a jelentkezés kezdetéről, kövesd Egyesületünk Facebook oldalát, vagy iratkozz fel hírlevelünkre!

Mi az a Szabadegyetem Plusz?

2023 nyarán, immár hatodik alkalommal tartjuk a Szabadegyetem Plusz elnevezésű pályaorientációs tréningünket azok számára, akik középiskolai tanulmányaikkal már végeztek, de még nem töltöttek el egynél több évet az egyetemen (tehát idén érettségizettek, korábban érettségizettek, de gap yearen lévők, vagy az első év után egyetemet váltók).

Mivel a pályaorientáció nem ér véget a sikeres felvételivel, ezért számukra egy ötnapos tréninggel készülünk, melyben az önismereti elemeket személyes mentorálás keretein belül (tehát minden diák kap egy mentort), a szakmai élet sikerességéhez elengedhetetlen tudást pedig tapasztalt egyetemistáktól szerezhetik meg.

Szakmai programok

A táborban minden szervezői és oktatói feladatot az egyetemi hallgatók látnak el. A délelőttök és délutánok folyamán 90 perces interaktív kiscsoportos foglalkozások alatt az egyetemi és az azon túli szakmai életben elengedhetetlen elméleti ismeretek és gyakorlati készségek meghallgatására, kipróbálására van lehetőség. A résztvevők tarthatnak prezentációt, írhatnak hivatalos kérvényeket, önéletrajzot és motivációs levelet, elsajátíthatják a hatékony időgazdálkodás vagy a szakszövegek olvasásának technikáját. Elsőkézből szerezhetnek információt többek között ösztöndíj-lehetőségekről, külföldi csereprogramokról, szakkollégiumokról. Részletek a Workshopok menüpontban.

A tábor kiemelt célja a táborozók önismeretének fejlesztése, mely csoportos és egyéni formában zajlik. A program gerincét alkotó személyes mentorálás keretében a táborozók választott mentoruk által segítséget kapnak az egyetemi induláshoz, a középiskola utáni váltáshoz. Az egy-másfél órás alkalmak keretében lehetőségük van például céljaik tisztázására, tanulási stílusuk megismerésére, jövőbeli döntéseik tudatosságának megalapozására. Ezeket a folyamatokat támogatják a kiscsoportos önismereti és érzékenyítő tréningek is.

Táborozóink visszejelzései arról tanúskodnak, hogy az önkénteseinktől megszerzett ismeretekkel, praktikákkal sikeresen megküzdöttek a rengeteg kihívást rejtő első egyetemi évükkel.

A közösségi programok

A tábornak nagyon fontos részei a lazább, közösségépítő programok is. A tábor kis létszáma miatt családias légkör alakul ki, melyet a szervezők tudatosan is fejlesztenek, hogy igazán felejthetetlen táborélményt vihessenek haza a résztvevők.

Önkénteseink az elmúlt évek során rengeteg csapatépítő játékot gyűjtöttek össze, melyekkel remekül szórakozva ismerhetjük meg egymást. Ennek is köszönhető, hogy a táborok során rengeteg barátság köttetett, és hazatérő táborozóink legalább olyan lelkesen számolnak be a közösségi, mint a szakmai programokról.

Sportjátékok és kötetlen időtöltés: ki ne hallott volna a kviddicsről? De vajon ki tud játszani is? Táborunkban többek között ezzel a tradicionálisnak nem mondható sporttal is megismerkedhettek.

A tábor utolsó estéje természetesen az ünneplésről szól, a táborsiratásé és felhőtlen szórakozásé a terep. És persze a sok-sok meglepetésé!