Szervezők


Kerestély Dóra - Angol- könyvtárostanár osztatlan tanárképzés, VI. évfolyam


Sziasztok! 👋🏼

Kerestély Dóra vagyok, de a táborban nyugodtan szólíthattok Dodónak. Negyedik évemet taposom az ELTE angol - könyvtárostanár szakján, melynek az őszi félévet Írországban töltöm Erasmuson. Két évig érdekképviselőként tevékenykedtem az ELTE BTK HÖK-ben, mint a Tanulmányi bizottság tagja, majd később mint a kar Tanárképzési referense.

Táborozóként a Középiskolások Szabadegyeteme rengeteget adott a személyiségfejlődésemhez, egy befogadó közösségre és jóbarátokra találtam általa, valamint megerősített abban, hogy jól döntök, ha a tanári pályát választom. A Szabadegyetem Pluszban kapott "egyetemi élet kisokos" pedig mentőövnek bizonyult az első egyetemi évem ismeretlen és zavaros vizein.
Idén is szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy ilyen és ehhez hasonló tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodjanak a táborozóink.

Nagyon szeretek társasozni, úgyhogy a táborban is bármikor kapható leszek valamilyen játékra, illetve érdeklődöm a mentális egészség és a meditáció témakörök iránt is, így ezekről is nagyon szívesen beszélgetek bárkivel. Izgatottan várom már a táborokat, remélem ott találkozunk! 😊

Schütz Brúnó - Nyelvészet alapképzés; Pszichológia alapképzés, II. évfolyam


Sziasztok!

Brúnó vagyok, az Illyés Sándor Szakkollégium tagja és nyelvész-pszichológus hallgató. Szakmai érdeklődésem (az ELTE és az Innsbrucki Egyetem tengelyében) elsősorban a nyelvre, különösképpen arra irányul, hogy hogyan teszi lehetővé elménk a hatékony nyelvhasználatot és -elsajátítást, idegennyelv-tanulást. Ezen kívül Ausztriában a magyar mint idegen nyelv tanításába is belekóstolhattam, ami tanulmányaim során egyértelműen a legértékesebb tapasztalatot és a legnagyobb élményt jelenti számomra.

A KÖSZE táborok szervezése során idén elsősorban azt szeretném megmutatni, hogy miért is éri meg közösségben alkotni, hatni és önkénteskedni azért, hogy (legyen szó középiskolai vagy egyetemi kérdésekről) a legtöbbet tudjuk adni egymásnak és nektek: a saját történeteinket, őszinte támogatást és motivációt, a jövőbe vetett bizalmat. Gyertek, találkozzunk a táborban, és szívesen mesélek nyelvtanulásról, nyelvtanításról, külföldről, belföldről, egyetemekről és szakkoliról. Beszélgessünk továbbtanulásról, ösztöndíjakról, munka- és lakáskeresésről, avagy az élet kis és nagy kérdéseiről! 😀

Hegedűs András - Stábvezető- Mérnök-informatikus alapképzés, III. évfolyam


Hello there!

Hegedűs András vagyok, a BME VIK Mérnök-informatikus alapszakján koptatom a billentyűzetet lassan 3 éve, a Schönherz Zoltán kollégiumban leledzem, azon belül is a Simonyi Károly Szakkollégium tagja vagyok. Továbbá részt veszek a Szent Schönherz Senior lovagrend közösségi tevékenységeiben is, jelenlegi rangom Senior.
Annak ellenére, hogy mérnöknek tanulok, humán és művészi területek, filozófia, pszichológia ugyan úgy közel állnak hozzám, ha nem jobban, mint a reáltárgyak. Párhuzamosan bővítem az ismereteimet, hogy a beszélgetések érdemi tagja legyek bármilyen témában. Bármilyen kérdéssel, témával fordulhattok hozzám, kizárt, hogy ne alakuljon ki belőle egy tartalmas beszélgetés.
Ez az harmadik évem szervezőként és a Közösségi stábban hamar megtaláltam a helyemet. Legkedvesebb hobbim az asztali szerepjátékokban a mesélői szerep betöltése, innen is érthető, hogy imádom lekötni az embereket kreatív játékokkal, feladatokkal és vetélkedőkkel. Jó látni amikor beleélik magukat az emberek és a legtöbbet hozzák ki jelenlétükkel az élményből. Remélem, hogy minél többen jöttök és rengeteg kellemes emléket fogunk létrehozni egymás társaságában.

Simon Gréta - Pszichológia mesterképzés, klinikai- és egészségpszichológia szakirány, I. évfolyam


Sziasztok!

Gréta vagyok, idén kezdtem a pszichológia mesterképzést az ELTE-n klinikai- és egészségpszichológia szakirányon, emellett az Illyés Sándor Szakkollégiumban is tevékenykedem. A klinikai pszichológia mellett nagyon érdeklődöm a módosult tudatállapotok terápiás használata, pontosabban a hipnózis iránt.
Az, hogy végül megtaláltam a számomra legtesthezállóbb szakot, szinte teljesen a Szabadegyetemnek köszönhető. Négyszer vettem részt táborozóként a Szabadegyetemen, és idén negyedjére mint szervező térek vissza. Remélem, hogy olyan izgalmas előadásokat tarthatok majd Nektek, mint amilyeneket én hallgathattam a táborokban vagy az egyetemen, de ha épp nem a pszichológia érdekel, akkor is nagyon szívesen beszélgetek bármiről! Nyáron találkozunk! 🙂

Vigh Attila - Általános orvos osztatlan szak, VI. Évfolyam


Sziasztok, Ati vagyok!

2014-ben táboroztam először a KöSzében, ami óriási hatással volt rám. Azóta minden nyáron visszatértem, ameddig lehetett táborozóként, utána szervezőként.

Egyetemi éveim alatt az orvostudomány sok határterületéről hallhattam különböző kurzusokon, többek közt vendéghallgatóként a Pázmány Bionikán.
Előadásaimban egyrészt ezen határterületekről szeretek mesélni, akár valakivel közösen az érintett területről. Másrészt pedig gyakorlati dolgokat kipróbáltatni pl.: betegvizsgálat, szívboncolás, mivel azzal lehet a legpontosabb képet adni arról, mire számíthatnak a táborozók, ha ilyen irányba tanulnak tovább.

Már várom a tábort, remélem minél több mindenkit megismerhetek majd.
Ott is, és addig is, bármi biológiával, kémiával kapcsolatos kérdésed felmerül, bátran keress! 🙂

Jó tanulást!

Sárkány Soma - Politikatudományok BA, Politikatudomány MA, II. évfolyam


Soma vagyok, az ELTE politológushallgatója és a Bibó István Szakkollégium tagja. Emellett tagja vagyok a Politológus Műhely nevű öntevékeny hallgatói szervezetnek, és még jó pár különböző módon veszek részt az egyetemi közéletben. A politikatudomány széles körével foglalkozom, korábbi előadásaim során például bemutattam a magyar és az amerikai választások izgalmait, de sci-fi és fantasy világok politikai működését is.
Az idei lesz a hatodik évem szervezőként, korábban három évig táborozóként vettem részt a Szabadegyetemen. Nagyon sokat jelent számomra a KÖSZE, ugyanis itt találkoztam először a politológiával, és egy nagyszerű közösség tagjává vállhattam, új barátságokkal és fantasztikus gondolkodású emberekkel. Elsőéves egyetemistaként elhatároztam, hogy én is segíteni szeretném a középiskolásokat a pályaválasztásban, és azóta is minden évben izgatottan várom a tábort. Főleg a közösségi programok, különösen a konspirációs játék és a kviddics megszervezésével foglalkozom, tavaly pedig a táborok egyik főszervezője is voltam.
Ha bármilyen kérdésetek lesz a szakjaimmal, a szakkolival, vagy a fent említett témák bármelyikével kapcsolatban, esetleg csak beszélgetnétek valakivel vagy csak még egy ember kéne a társasozáshoz, mindig a rendelkezésetekre állok! 😉

Schlanger Márton - Politológia alapszak, Közgazdálkodás és Közpolitika mesterszak


Sziasztok, Marci vagyok! Budapesten az ELTE ÁJK-n végeztem politológia alapszakot, majd a Corvinus KKaron Közgazdálkodás és Közpolitika MSc-t. A Szabadegyetem korábbi szervezői nagyon sokban hozzájárultak ahhoz, hogy olyan pályát válasszak, ami érdekel és amit szeretek, és részben a tábornak köszönhetem, hogy újra és újra megerősített abban, hogy jó helyen vagyok! Szervezőként politikáról, társadalomtudományról, közgazdaságról tartok előadásokat, a kinti világban pedig kutatóként, politikai elemzőként dolgozom. Emellett nagyon szeretem a menza kaját.

Weisz Boglárka - UCL: Child and Adolescent Mental Health Msc


Weisz Boglárka vagyok, 2019-ben sikeresen befejeztem tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia alapszakán, ezután egy gyermekotthonban kezdtem dolgozni pszichológusként, ahol rengeteg tapasztalatot gyűjthettem. Idén szeptemberben végeztem el a University College London Child and Adolescent Mental Health mesterszakját– távoktatásban a jelenlegi járványhelyzet miatt–, és hosszú távon klinikai gyermekpszichológusnak készülök. Mielőtt átjelentkeztem a Károlira, a Szegedi Tudományegyetemen tanultam egy félévet gyógypedagógia szakon, ezért a pedagógiával is nagyon sokat foglalkozom hobbi szinten, ez többek között abban is megmutatkozik, hogy a gimnázium 9. osztálya óta táboroztatok itt-ott, és rendszeresen járok ilyen témájú képzésekre és konferenciákra. Korábban két évben is részt vettem a Középiskolások Szabadegyeteme által szervezett táborban, akkor még mint táborozó. Szervezőként az idei lesz a hetedik táborom. Imádom a sorozatokat, filmeket, társasjátékokat, szeretek sütiket sütni, és rengeteget olvasok, ilyen témában bárki bátran megkereshet! ^^

Kellerwessel Klaus - Pszichológia alapképzés III. évfolyam


Sziasztok, irodalom és filozófia iránt lelkesedő pszichós gólya vagyok, a többit majd a táborban.

Nagyapáti Anna Panna - Vegyészmérnöki, Bsc, III. évfolyam


Sziasztok!

Nagyapáti Panni vagyok, harmadéves vegyészmérnök hallgató a BME-n. A kari mentor körben tevékenykedem az egyetem berkein belül. Egyetemen kívül pedig az Oktondiban önkénteskedem.
Négy évig voltam KÖSZE táborozó, ami egy meghatározó élménye a gimis éveimnek. Idén pedig először mint szervező fogok visszamenni a táborba, amit nagy izgalommal várok.
Nekem is nagy gondot okozott a gimiben, hogy milyen szakot jelöljek meg és hogy merre induljak el. Ebben szeretnék majd a táborban segíteni nektek és megmutatni, hogy a kémia tud érdekes is lenni és ha ezt egy kis matekkal fizikával megfűszerezzük akkor sem lesz szenvedés.
Nagyon szeretem a mély és tartalmas beszélgetéseket, zenét hallgatni amikor csönd van körülöttem na meg pandás videókat nézni.
Nagy álmom, hogy egyszer egy hátizsákkal és egy jó baráttal körbeutazzam Európát.
Remélem, hogy a táborban találkozunk és neked is olyan meghatározó lesz a KÖSZE mint anno nekem volt!

Póti Eszter - Stábvezető - Gyógyszerész osztatlan mesterképzés, III. évfolyam


Sziasztok!

Eszter vagyok, harmadéves gyógyszerész hallgató. Harmadik éve tartozom a Szabadegyetem szervezői csapatába.
Mindig is érdekelt a pályaorientáció és miután nekem is rengeteget segített a KÖSZE még táborozóként, úgy döntöttem szívesen csatlakoznék.
Nagyon szeretek társaságban lenni, beszélgetni, társasozni, na meg persze a cicák...a cicákat imádom!😍

Remélem a nyári táborban találkozunk!!

Székács-Boros Rebeka - Stábvezető - Kommunikáció- és médiatudomány alapképzés, II. évfolyam

Sziasztok! Rebi vagyok, másodéves kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgató az ELTE-n. Idén ötödik alkalommal veszek részt a Középiskolások Szabadegyetemén, második alkalommal szervezőként. A gimnáziumi éveim alatt sok tapasztalatot és barátságot szereztem a táborban, így idén én is szeretnék hozzájárulni a Szabadegyetem sajátos hangulatához.
Szabadidőmben szeretek filmezni, kirándulni, főzni és olvasni. Emellett szeretek zenélni és zenét hallgatni, bármiről szívesen beszélgetek vagy vitázom, és örömmel táncolok egy nagyot, ha meghallom a kedvenc számaimat. Nagyon édesszájú vagyok, így a kedvenc programjaim között egyértelműen megtalálható a sütizés, kávézás, gofrizás és a forrócsokizás is.
Ezek alapján, ha beszélgetnétek akár egyetemi, akár más dolgokról, vagy csak mutatnátok egy mémet, bátran keressetek a táborban!

Debreceni Luca - Színháztudomány mesterképzés, II. évfolyam


Sziasztok!
Luca vagyok, hatodik éve köszés szervező. Éveken át közösségi stábtagként, majd stábvezetőként, az elmúlt két évben pedig főszervezőként vettem részt a táboraink szervezésében. Idén is találkozhattok velem a közösségi programokon, de új vizekre evezve a kommunikációs stáb munkájába kapcsolódtam be az évben, így a Szabadegyetem posztjain keresztül is lehet, hogy „találkozunk” még. 😊
Hatodik évemet töltöm a harmadik egyetemi képzésemen, tavasszal diplomázom az ELTE BTK színháztudomány mesterképzésén. Ezt megelőzően a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kultúramenedzsment szakirányú továbbképzését végeztem el. Mind a továbbképzést, mind a mesterképzést azért választottam, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett drámainstruktor alapképzésemet egészítsék ki különböző irányokból és hogy ennek köszönhetően a munka világában, a Budaörsi Latinovits Színházban végzett drámapedagógiai és színházi nevelési tevékenységemet folyamatosan fejleszthessem.
A szakmai programok keretében ezeket a nézőpontokat és tapasztalatokat igyekszem összefűzni, így Középiskolások Szabadegyetemén akár elméletibb előadáson, akár drámafoglalkozás-jellegű szemináriumon is találkozhatunk, de a Szabadegyetem Pluszos mentorálás, esetenként tréningtartás is nagyon fontos élménye a KöSzés nyaraimnak.
És természetesen ezeken kívül is bármikor nyitott vagyok a színházról való beszélgetésre, de esti társasozásra, tábortűznél bizonytalan szövegtudással is lelkes éneklésre, random sztorizásokra. Már nagyon várom a személyes találkozást! 😊

Hegedűs Eszter - Építészmérnök alapképzés, II. évfolyam


Sziasztok!

Hegedűs Eszti vagyok, másodéves hallgató a BME Építészmérnöki Karán. Két éve voltam először táborozó, majd tavaly szervezőként tértem vissza a táborba, hogy másoknak is olyan szép emlékeket adjak, mint amilyeneket én kaptam. Emellett segíteni szeretnék abban, hogy a pályaválasztás nektek gördülékenyebben menjen, mint nekem.:D
Bármiről szívesen beszélgetek, de leginkább a művészetek érdekelnek, legyen az zene, táncművészet, képzőművészet, vagy bármi, ami szerinted művészetnek számít. Már nagyon várom, hogy a táborban találkozzak veletek!

Jakó Eszter - Pszichológia alapképzés, I. évfolyam


Sziasztok!😊

Jakó Eszti vagyok, a Károli Gáspár Református Egyetem elsőéves pszichológia alapszakos hallgatója. Emellett a Benda Kálmán Szakkollégium tagja és jelenleg sajnos csak idézőjeles "lakója”.
Szabadidőmben szívesen kirándulok, zenélek, cicázok vagy épp meditálok, ami nagyon fontos tevékenysége lett az életemnek, amióta itthon töltöm mindennapjaimat . A meditáción kívül érdekel a virtuálpszichológia valamint az ökopszichológia és ezekről a témákról szívesen beszélgetek majd a táborban is.
Volt táborozóként azoknak a középiskolás diákoknak ajánlom a Szabadegyetemet, akik bizonytalanul állnak a szakválasztás előtt vagy éppen bizonyosak abban mit szeretnének, de részletesebb tudásra vágynak a kiválasztott szakkal/egyetemmel kapcsolatban, továbbá azoknak, akik egy egyedülálló és felettébb jó hangulatú táborban szeretnének részt venni.

Vörös Emese Hargita - Jogász osztatlan mesterképzés, I. évfolyam

Heyho!

Az ismerőseim Hargitának szólítanak. Idén kezdtem meg tanulmányait az ELTE jogi karán, ezért mondhatni "újonc" vagyok még a nagybetűs egyetemi életben. A Bibó István Szakkollégiumnak, illetve a Mathias Corvinus Collegium képzésének is tagja vagyok, emellett évfolyamképviselőként tevékenykedem. Továbbtanulási választásom egyértelmű volt, hiszen mindig is tudtam, hogy a társadalom egészével szeretnék foglalkozni. Egyelőre abszolút úgy érzem, hogy megtaláltam a helyem - legfőképpen a barátok és a pozitív szakmai közeg miatt.

Nem meglepő módon a KÖSZE-vel való kapcsolatom is idén kezdődött csak el, egyébként 2021-ben Plusz'-as táborozó voltam, így kicsit minden impulzus új még nekem.

Nyolc évig énekeltem a Magyar Rádió Gyermekkórusában, nagyon szeretem a koreai drámákat, sokat versenyeztem társadalomtudományi tárgyakból (a nyelvtan az igazi szerelmem), hét évig voltam a Vöcsök Sportegyesületlelkes úszója (Balatont is szeltem már át), szenvedélyesen szeretem nyelvi humorral fárasztani a barátaimat egy matcha latte mellett. Jelenleg ÚNKP-n belül az osztatlan közös tulajdon alakulását kutatom (látszattal ellentétben haláli érdekes téma), illetve nyelvi lektor és versenyszervező vagyok diákprojektekben (jajj neked, ha "elipszilonosjével" írod a balyt).

A KÖSZE-be azért jelentkeztem, mert szerettem volna másoknak is olyan örömet okozni, mint amilyet nekem adott ez a közösség. A középiskolából kikerülve nagyon féltem, hogyan reagál majd rám a nagyvilág, és a tábortól kaptam az első pozitív visszajelzést: annyira nem vagyok kiállhatatlan személyiséggel megáldva.

Izgatottan várom a közös táborunk minden pillanatát!

Zelena Dorina Lilla - Pszichológia mesterképzés, I. évfolyam


Sziasztok!

Dorina vagyok, az ELTE PPK Pszichológia mesterszak elsőéves hallgatója, az Illyés Sándor Szakkollégium tagja. A tanulmányaim mellett újságírással és marketinggel foglalkozom, valamint főszerkesztettem már a kari újságot is. Írásaimban törekszem arra, hogy közérthetővé tegyem a pszichológia mindennapokban is hasznosítható eredményeit és reflektorfénybe állítsam pszichénk legérdekesebb részeit. Részt veszek a kar életében animátorként (rendezvényszervezés) és mentorként (külföldi diákok segítése). Második éve demonstrátorként segítem a Szociálpszichológiai Tanszék munkáját, ahol egyik kedvenc elfoglaltságomnak élek: kutatok. Kutatási témáim a demokratikus iskolák, klímaszorongás, az internetpszichológia és a pályaorientáció is, de érdekel még a marketing- és a gyermekpszichológia is.

Négy évig voltam táborozó, ez alatt rengeteget kaptam Középiskolások Szabadegyetemétől, mind pályaválasztás tekintetében, mind emberileg. Pár éve szervezőként szeretném egyengetni az egyetem előtt állók útjait, bízva abban, hogy az itt szerzett élmények az ő életüket is olyan pozitívan befolyásolják majd, mint az enyémet. Szabadidőmben szeretek egy forrócsoki mellett elmélkedni világmegváltó ötletekről. A nap bármely szakaszában nyitott vagyok egy kis lelkizésre, brainstormingra, beszélgetésre. Az első tanács, amit adhatok: Gyere a táborba te is! 🙂

Pelcz Inez - Stábvezető - Fogorvostudományi kar osztatlan mesterkepzés IV. Évfolyam


Sziasztok!

Sziasztok!

Ineznek hívnak és a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának negyedéves hallgatója vagyok. Ez lesz idén a harmadik évem szervezőként, de mint mindíg most is legalább olyan izgatottan várom a nyarat, mint ti táborozók.
Szabadidőmben szivesen hallgatok zenét, sétálok, olvasok, festek vagy éppen a cicámmal foglalkozok aki két éve része a mindennapjaimnak
Előadásaim során igyekszem majd bemutatni nektek a fogorvosok világát és azt, hogy milyen is a fogorvosi szék másik oldalán ülni valamint azt, hogy hogyan tudjátok megérteni az emberi test bonyolult de annál érdekesebb működését, ezért a tábor ideje alatt, vagy akár utána is bármilyen felmerülő kérdésetekre szívesen válaszolok de bármilyen más témában is bátran és bizalommal fordulhattok hozzám, akkor is, ha nem az orvostudomány vagy természettudomány állnak az érdeklődésetek középpontjában.
Remélem a táborban találkozunk! 🙂

György Evelin - Magyar nyelvészeti és irodalomtudományi tanulmányok mesterképzés, II. évfolyam; Színháztudományok mesterképzés, I. évfolyam


Sziasztok!

Evi vagyok, kórus túlvállaló, örök lelkesedő. Az alapképzéseimet Kolozsváron a Babeș–Bolyai Tudományegyetemen végeztem a Bölcsészettudományi, illetve a Színház és Film karon, egy kis pedagógiával karöltve, jelenleg pedig Budapesten az ELTE színháztudományok mesterképzésén vagyok elsőéves, a BBTE-n pedig a BTKN-n másodéves mesterszakos. Az egyetemek mellett rengeteg dologgal foglalkozom, hol gyakornok vagyok az egyik-másik irodalmi folyóiratnál, hol különböző íróműhelyeke, workshopokra járok, vagy éppen teljes erőbedobással szervezek különböző rendezvényeket. Írtam már slamet, verset, novellát, forgatókönyvet, tanulmányt, moderáltam beszélgetést, vezettem vitát, gyerek- és nem gyerek műhelyt, DE (!) matek-infót végeztem, úgyhogy lehet nem vagyok az a "tipikus" bölcsészlány (vagy igen, ki tudja?). A Szabadegyetemben a szakmai stáb oldalát erősítem, emellett a Fiatal Drámaírók Házának, a Hervay Klubnak, a Bajnokok Legaljának vagyok a tagja. Akársmikor kapható vagyok egy beszélgetésre, nevetésre, sírásra, ölelésre, kidühöngésre, szóval bármivel kereshet bárki nyugodtan. Nem csak ki tudom, de szeretem is kiejteni a zárt "e"-t, imádok nevetni, szeretem a színes napszemüvegeket és azt a szót, hogy "móka". Nálam mindig 110%-al pörög az élet, pereg a kaja!

Simon Viktória -Történelem–német osztatlan tanárképzés, V. évfolyam


Sziasztok!

Simon Viktória vagyok, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanulok ötödik éve történelem–német tanár szakon, és emellett honorácior státuszban a levéltár specializáción is tanulok. Két év szabadegyetemi táborozás után 2019-től csatlakoztam a szervezők csapatához – közelebbről a szakmai stábhoz –, és így szervezőként veszek részt a két táborban, amelyek óriási élményt jelentenek számomra, és a pedagógusi fejlődésemben is mérföldkövet jelentenek.
Egyetemi tanulmányaim kezdetétől fogva tagja vagyok az Eötvös József Collegiumnak. A két szakom közül a történelem érdekel jobban – bár német szakon is érdekes dolgokról hallok –, és szakkollégiumomnak hála rengeteg segítséget kaptam ahhoz, hogy a lehető legmagasabb szinten űzzem az általam választott hivatást.
Szabadidőmben szívesen olvasok, főleg fantasztikus irodalmat, ezen túl szeretek színházba járni, gyöngyöt fűzni, sétálni.

Kiss Dániel - Stábvezető - Jogász osztatlan mesterképzés, III. évfolyam


Sziasztok!

Sziasztok!

Dani vagyok, az ELTE ÁJK harmadéves hallgatója, valamint a Bibó István Szakkollégium tagja. A szakon elsősorban az alkotmányjog, azon belül az államszervezet, a választójog és a normaalkotás témája fogott meg, de különösen érdekesnek találtam a szerződési jogot, a polgári perjogot és a közigazgatási eljárásjogot is. A hosszú, és még így sem teljes felsorolásból kitűnhet, hogy nem igazán sikerült egyelőre megragadnom egy területnél, rengeteg dolog érdekel, ami nem is probléma, mert szerintem ez a helyes pályaválasztási döntésem jele. Ebben a döntésben a Szabadegyetemnek kiemelkedő szerepe volt, de a táborok ezen felül életre szóló élményekkel és máig meghatározó gondolatokkal, beszélgetésekkel, találkozásokkal, barátságokkal gazdagítottak.
Szervezőként igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy később ti is hasonlóképp emlékezhessetek a táborra, ezért mindig nyitott leszek a beszélgetésre, még akkor is, ha épp nagyon elfoglaltnak tűnök. Alig várom, hogy találkozzunk! ☺️

Fabrinczius Zorán György - Mechatronikai mérnöki alapszak I. évfolyam


Sziasztok!

Zorán vagyok a BME mechatronikai mérnöki alapszakján tanulok. 4 évig voltam táborozó és amint megtudtam, hogy egyetemistaként is részt lehet venni a táborban azonnal jelentkeztem. Ebből is ki lehet találni, hogy a KÖSZE nagy része volt a nyaraimnak és a társaság év közben is mindig megmaradt. Alig várom, hogy mind új mind régi táborozókkal megismertessem a területem és továbbadjam nekik azt, ami miatt számomra ennnyit jelent a tábor.
Érdeklődéseim mindenre is kiterjednek, jelenleg főleg rendezvényszervezéssel foglalkozom, tagja is vagyok a Kari Rendezvény Bizottságnak és még sok más öntevékeny kört kipróbáltam az egyetemen.
Tekintetbe véve, hogy majdnem a Corvinuson kötöttem ki és gazdasági stábtag vagyok a gazdaság is nagyon érdekel, és a crypto mint ennek fúziója a területemmel az egyik kedvenc témám. Emellett imádom a könyveket minden mennyiségben.

Johanyák Csaba - Gazdaságinformatikus alapképzés, III. évfolyam


Sziasztok!

Csabi vagyok, harmadéves a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol gazdaságinformatikus szakon tanulok, valamint ezen kívül tagja vagyok a Mathias Corvinus Collegiumnak is, ahol a Közgazdaságtan Iskola hallgatója vagyok. Háromszor voltam a Szabadegyetemen táborozó, kétszer pedig szervező. Az első táborom életem egyik legmeghatározóbb élménye volt, és ezt az élményt szeretném, ha ti is átélnétek. Érdeklődésem igencsak szerteágazó, jelenleg a jövő technológiai trendjeiről és azok üzleti alkalmazásának szakpolitikai támogatásáról kutatok. Szabadidőmben elektronikus zeneírással is foglalkozok, ezzel kapcsolatban is nyugodtan keressetek, valamint szeretem a fura, marginális zenéket.

Kenéz Kende - Jogász osztatlan mesterképzés, III. évfolyam


Sziasztok!

Kende vagyok, az ELTE–ÁJK harmadéves joghallgatója, emellett a Bibó István Szakkollégium tagja. Még nem döntöttem el, pontosan mivel szeretnék foglalkozni a távolabbi jövőben, azonban az egyetemen jelenleg a médiajog (ezen belül is a közösségi oldalak tartalomszabályozásának kérdései) érdekel a leginkább – emellett pedig számos hobbim is van: imádok táncolni, zongorázni és sakkozni, valamint szívesen olvasok és tanulok nyelveket.

A KÖSZÉ-ről csak egyetemen hallottam először, így táborozó sosem voltam – de nagyon örülök, hogy így is megismerhettem, mert már az első elbeszélésektől kezdve nagyon szimpatikus volt számomra. Szervezőnek való jelentkezésemben a közösségi élmények ígérete motivált, valamint annak lehetősége, hogy eközben másoknak segíthetek egy életreszóló döntés meghozatalában; ezért nagyon remélem, hogy sikerül majd rámutatnom a jogban rejlő érdekességekre. A szakommal kapcsolatos általános tudnivalók mellett pedig szívesen mesélek nektek a szakkollégiumok világáról, az egyetemi közéleti szerepvállalásról, a felsőoktatási életforma kihívásairól, tanulmányi versenyekről, valamint a külföldi részképzési lehetőségekről.

Kincses Eszter- Matematika BSc, III. évfolyam


Sziasztok!

Eszti vagyok, harmadéves hallgató az ELTE matematika alapszakán. Szeretnék biomatematikával foglalkozni, jelenleg a szakdolgozatom kapcsán is ilyen témában kutatok. Igyekszem az életben mindennek, és mindenkinek megtalálni a jó oldalát, éppen ezért a lelkesedésemet elég nehéz letörni. Szeretem a szép helyeket, leginkább a magas hegyeket, ezért egy kirándulásra mindig kapható vagyok. Gimis éveim alatt csak egyszer voltam táborozó, de idén szeretném újra megtapasztalni a Köszét, és a másik oldalról erősíteni a csapatot.
Ha valamit észrevettem magamon a covid után, az a szorongás minden szociális helyzetben. Azt hiszem ezt szép lassan sikerül leküzdenem, éppen ezért bár nem vagyok pszichológus, de egy beszélgetésre, tapasztalatmegosztásra bármikor itt vagyok akárkinek, aki hasonlóan érez, és remélem együtt tudunk találni megoldást! ☺

Kisszabó Dóra - Jogász osztatlan mesterképzés, V. évfolyam


Kisszabó Dóra vagyok, az ELTE Állam- és Jogtudományi karának ötödéves, jogász szakos hallgatója, valamint a Bibó István Szakkollégium tagja. Jelenleg Párizsban tanulok Erasmus ösztöndíjjal az Université Paris 2 Panthéon-Assas jogi karán. A 2022-es lesz az ötödik évem szervezőként is. Előtte közel ugyanennyi ideig voltam táborozó is, a gimnáziumi évek minden nyarát a Szabadegyetemmel töltöttem. Nekem nagyon sokat segített ez a közeg: itt találkoztam először mélyebben egyes társadalmi problémákkal, és itt kezdtem el először azon tanakodni, miért lehet a jogászi hivatás a megfelelő útja annak, hogy ezek mérséklésével foglalkozzam. Emellett természetesen rengeteg személyes tapasztalattal, emberi kapcsolattal és nyitottsággal is gazdagodtam. Azt mondhatom, egy igazán befogadó és pozitív értelemben jellemformáló közösség tagjává váltam itt az évek során. Szervezőként korábban a tábor szakmai programjának összeállításával foglalkoztam, majd két évig főszervezőként tevékenykedtem. Ha szeretnétek megtapasztalni, mi várhat rátok az egyetemen, illetve szeretnétek egy hét alatt bepillantást nyerni megannyi tudományterület vizsgálódási tárgyába, szeretettel várunk titeket a 2023-as táborainkban!

Simon Iván - Gazdaságtudományok, III. évfolyam


Sziasztok!

Iván vagyok, az Innsbrucki Egyetem gazdaságtudomány szakának harmadéves hallgatója. 4 feledhetetlen KÖSZE tábor után úgy gondoltam, hogy itt az idő, hogy szervezőként is segítselek a pályaorientáció gyakran idegörlő folyamatában.

Gazdaságot tanuló hallgatóként fokozott érdeklődéssel követem a makrogazdasági trendeket, aktív vagyok a pénzügyi befektetések terén illetve kiemelten követem a politika és a gazdaság összefonódását. Emellett szívésen megosztom veled a külföldi továbbtanulás, az egyetem és munka illetve az anyagi biztonság megszerzése során gyűjtött tapasztalataimat. Ha azonban inkább más területek mint például a művészettörténet vagy a meteorológia érdekel, akkor szintén én vagyok a megfelelő ember számodra. Amennyiben ezek közül egyik sem érdekel, csak egy őrült túrázos sztorit akarsz hallani, akkor is keress bátran. 😉

Találkozzunk a táborban!