Szervezők


Kerestély Dóra - Angol- könyvtárostanár osztatlan tanárképzés, VI. évfolyam


Sziasztok! 👋🏼

Kerestély Dóra vagyok, de a táborban nyugodtan szólíthattok Dodónak. Negyedik évemet taposom az ELTE angol - könyvtárostanár szakján, melynek az őszi félévet Írországban töltöm Erasmuson. Két évig érdekképviselőként tevékenykedtem az ELTE BTK HÖK-ben, mint a Tanulmányi bizottság tagja, majd később mint a kar Tanárképzési referense.

Táborozóként a Középiskolások Szabadegyeteme rengeteget adott a személyiségfejlődésemhez, egy befogadó közösségre és jóbarátokra találtam általa, valamint megerősített abban, hogy jól döntök, ha a tanári pályát választom. A Szabadegyetem Pluszban kapott "egyetemi élet kisokos" pedig mentőövnek bizonyult az első egyetemi évem ismeretlen és zavaros vizein.
Idén is szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy ilyen és ehhez hasonló tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodjanak a táborozóink.

Nagyon szeretek társasozni, úgyhogy a táborban is bármikor kapható leszek valamilyen játékra, illetve érdeklődöm a mentális egészség és a meditáció témakörök iránt is, így ezekről is nagyon szívesen beszélgetek bárkivel. Izgatottan várom már a táborokat, remélem ott találkozunk! 😊

Schütz Brúnó - Nyelvészet alapképzés; Pszichológia alapképzés, II. évfolyam


Sziasztok!

Brúnó vagyok, az Illyés Sándor Szakkollégium tagja és nyelvész-pszichológus hallgató. Szakmai érdeklődésem (az ELTE és az Innsbrucki Egyetem tengelyében) elsősorban a nyelvre, különösképpen arra irányul, hogy hogyan teszi lehetővé elménk a hatékony nyelvhasználatot és -elsajátítást, idegennyelv-tanulást. Ezen kívül Ausztriában a magyar mint idegen nyelv tanításába is belekóstolhattam, ami tanulmányaim során egyértelműen a legértékesebb tapasztalatot és a legnagyobb élményt jelenti számomra.

A KÖSZE táborok szervezése során idén elsősorban azt szeretném megmutatni, hogy miért is éri meg közösségben alkotni, hatni és önkénteskedni azért, hogy (legyen szó középiskolai vagy egyetemi kérdésekről) a legtöbbet tudjuk adni egymásnak és nektek: a saját történeteinket, őszinte támogatást és motivációt, a jövőbe vetett bizalmat. Gyertek, találkozzunk a táborban, és szívesen mesélek nyelvtanulásról, nyelvtanításról, külföldről, belföldről, egyetemekről és szakkoliról. Beszélgessünk továbbtanulásról, ösztöndíjakról, munka- és lakáskeresésről, avagy az élet kis és nagy kérdéseiről! 😀

Hegedűs András - Stábvezető - BME VIK Mérnökinformatika MSc, I. évfolyam


Hello there!

Hegedűs András vagyok, a BME VIK Mérnök-informatikus mesterképzésén veszek részt, lassan 4 éve koptatom a billentyűzetet a műegyetemen. Főspecializációm az Adatelemzés és Mesterséges Intelligencia nevet viseli, mellékspecializációmnak pedig a Kritikus Rendszereket vettem fel. Természetes lelőhelyem Schönherz Zoltán Kollégium, amelynek pezsgő közösségi életének sok élményt és tapasztalatot köszönhetek, legyen szó a Simonyi Szakkollégium képzéseiről, a Senior rend által szervezett programokról vagy a Schönherz Qpáról.
A rendszertervezés mellett a rendszerkritikus attitűd is közel áll hozzám, törekszem arra, hogy a mérnökök között csökkentsem a szakbarbárok számát, szabadidőmben a Kösze mellett aktivista vagyok. Párhuzamosan bővítem az ismereteimet, hogy az életünket érintő beszélgetések érdemi és konstrkutív tagja legyek. Bármilyen kérdéssel, témával fordulhattok hozzám, kizárt, hogy ne alakuljon ki belőle egy tartalmas beszélgetés.
A Köszében sokadéves szervező vagyok, aki Közösségi Stábban hamar megtalálta a helyét.
Legkedvesebb hobbim az asztali szerepjátékokban a mesélői szerep betöltése, innen is érthető, hogy imádom lekötni az embereket kreatív játékokkal, feladatokkal és vetélkedőkkel. Jó látni amikor bele élik magukat az emberek és a legtöbbet hozzák ki jelenlétükkel az élményből.
Szervezőként arra törekszem, hogy minden eszköz és információ a rendelkezésedre álljon, amely hozzájárul a táborélményedhez és a pályaválasztási döntésedhez!

Simon Gréta - Pszichológia mesterképzés, klinikai- és egészségpszichológia szakirány, I. évfolyam


Sziasztok!

Gréta vagyok, idén kezdtem a pszichológia mesterképzést az ELTE-n klinikai- és egészségpszichológia szakirányon, emellett az Illyés Sándor Szakkollégiumban is tevékenykedem. A klinikai pszichológia mellett nagyon érdeklődöm a módosult tudatállapotok terápiás használata, pontosabban a hipnózis iránt.
Az, hogy végül megtaláltam a számomra legtesthezállóbb szakot, szinte teljesen a Szabadegyetemnek köszönhető. Négyszer vettem részt táborozóként a Szabadegyetemen, és idén negyedjére mint szervező térek vissza. Remélem, hogy olyan izgalmas előadásokat tarthatok majd Nektek, mint amilyeneket én hallgathattam a táborokban vagy az egyetemen, de ha épp nem a pszichológia érdekel, akkor is nagyon szívesen beszélgetek bármiről! Nyáron találkozunk! 🙂

Vigh Attila - Általános orvos osztatlan szak, VI. Évfolyam


Sziasztok, Ati vagyok!

2014-ben táboroztam először a KöSzében, ami óriási hatással volt rám. Azóta minden nyáron visszatértem, ameddig lehetett táborozóként, utána szervezőként.

Egyetemi éveim alatt az orvostudomány sok határterületéről hallhattam különböző kurzusokon, többek közt vendéghallgatóként a Pázmány Bionikán.
Előadásaimban egyrészt ezen határterületekről szeretek mesélni, akár valakivel közösen az érintett területről. Másrészt pedig gyakorlati dolgokat kipróbáltatni pl.: betegvizsgálat, szívboncolás, mivel azzal lehet a legpontosabb képet adni arról, mire számíthatnak a táborozók, ha ilyen irányba tanulnak tovább.

Már várom a tábort, remélem minél több mindenkit megismerhetek majd.
Ott is, és addig is, bármi biológiával, kémiával kapcsolatos kérdésed felmerül, bátran keress! 🙂

Jó tanulást!

Sárkány Soma - Politikatudományok BA, Politikatudomány MA, II. évfolyam


Soma vagyok, az ELTE politológushallgatója és a Bibó István Szakkollégium tagja. Emellett tagja vagyok a Politológus Műhely nevű öntevékeny hallgatói szervezetnek, és még jó pár különböző módon veszek részt az egyetemi közéletben. A politikatudomány széles körével foglalkozom, korábbi előadásaim során például bemutattam a magyar és az amerikai választások izgalmait, de sci-fi és fantasy világok politikai működését is.
Az idei lesz a hatodik évem szervezőként, korábban három évig táborozóként vettem részt a Szabadegyetemen. Nagyon sokat jelent számomra a KÖSZE, ugyanis itt találkoztam először a politológiával, és egy nagyszerű közösség tagjává vállhattam, új barátságokkal és fantasztikus gondolkodású emberekkel. Elsőéves egyetemistaként elhatároztam, hogy én is segíteni szeretném a középiskolásokat a pályaválasztásban, és azóta is minden évben izgatottan várom a tábort. Főleg a közösségi programok, különösen a konspirációs játék és a kviddics megszervezésével foglalkozom, tavaly pedig a táborok egyik főszervezője is voltam.
Ha bármilyen kérdésetek lesz a szakjaimmal, a szakkolival, vagy a fent említett témák bármelyikével kapcsolatban, esetleg csak beszélgetnétek valakivel vagy csak még egy ember kéne a társasozáshoz, mindig a rendelkezésetekre állok! 😉

Schlanger Márton - Politológia alapszak, Közgazdálkodás és Közpolitika mesterszak


Sziasztok, Marci vagyok! Budapesten az ELTE ÁJK-n végeztem politológia alapszakot, majd a Corvinus KKaron Közgazdálkodás és Közpolitika MSc-t. A Szabadegyetem korábbi szervezői nagyon sokban hozzájárultak ahhoz, hogy olyan pályát válasszak, ami érdekel és amit szeretek, és részben a tábornak köszönhetem, hogy újra és újra megerősített abban, hogy jó helyen vagyok! Szervezőként politikáról, társadalomtudományról, közgazdaságról tartok előadásokat, a kinti világban pedig kutatóként, politikai elemzőként dolgozom. Emellett nagyon szeretem a menza kaját.

Weisz Boglárka - UCL: Child and Adolescent Mental Health Msc


Weisz Boglárka vagyok, 2019-ben sikeresen befejeztem tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia alapszakán, ezután egy gyermekotthonban kezdtem dolgozni pszichológusként, ahol rengeteg tapasztalatot gyűjthettem. Idén szeptemberben végeztem el a University College London Child and Adolescent Mental Health mesterszakját– távoktatásban a jelenlegi járványhelyzet miatt–, és hosszú távon klinikai gyermekpszichológusnak készülök. Mielőtt átjelentkeztem a Károlira, a Szegedi Tudományegyetemen tanultam egy félévet gyógypedagógia szakon, ezért a pedagógiával is nagyon sokat foglalkozom hobbi szinten, ez többek között abban is megmutatkozik, hogy a gimnázium 9. osztálya óta táboroztatok itt-ott, és rendszeresen járok ilyen témájú képzésekre és konferenciákra. Korábban két évben is részt vettem a Középiskolások Szabadegyeteme által szervezett táborban, akkor még mint táborozó. Szervezőként az idei lesz a hetedik táborom. Imádom a sorozatokat, filmeket, társasjátékokat, szeretek sütiket sütni, és rengeteget olvasok, ilyen témában bárki bátran megkereshet! ^^

Kellerwessel Klaus - Pszichológia alapképzés, III. évfolyam


Sziasztok, irodalom és filozófia iránt lelkesedő pszichós gólya vagyok, a többit majd a táborban.

Nagyapáti Anna Panna - Műszaki menedzser mesterképzés, I. évfolyamSziasztok!

Nagyapáti Panni vagyok, elsőéves műszaki menedzser mesterképzéses hallgató a BME-n. Az alapképzésemet szintén a BME-n csináltam, akkor vegyészmérnöknek tanultam. Alapképzésem alatt a kari mentor körben tevékenykedtem az egyetem berkein belül, valamint az egyetemen kívül pedig az Oktondiban önkénteskedtem.
Tavasz óta az Energetikai Szakkollégium tagja vagyok.
Négy évig voltam KÖSZE táborozó, ami egy meghatározó élménye a gimis éveimnek. Idén pedig másodszor mint szervező fogok visszamenni a táborba, amit nagy izgalommal várok.
Nekem is nagy gondot okozott a gimiben, hogy milyen szakot jelöljek meg és hogy merre induljak el. Ebben szeretnék majd a táborban segíteni nektek és megmutatni, hogy a kémia tud érdekes is lenni és ha ezt egy kis matekkal fizikával megfűszerezzük akkor sem lesz szenvedés.
Nagyon szeretem a mély és tartalmas beszélgetéseket, levezetni az energiáimat a sportban, zenét hallgatni amikor csönd van körülöttem. Na meg pandás illetve kiskutyás videókat nézni.
Nagy álmom, hogy egyszer egy hátizsákkal és egy jó baráttal körbeutazzam Európát.
Remélem, hogy a táborban találkozunk és neked is olyan meghatározó lesz a KÖSZE mint anno nekem volt!

Hegedűs Eszter - BME Építészmérnök alapképzés, III. évfolyamSziasztok!

Hegedűs Eszti vagyok, harmadéves építészmérnök hallgató a BME Építészmérnöki Karán. Szervezőként az idei lesz a harmadik táborom a köszében, és már nagyon várom, hogy találkozzam veletek!
Egyetemi pályafutásom alatt már jó pár dologban volt részem, indultam TDK versenyeken, illetve idén a ""Szép formát látni"" című térpszichológia témájú dolgozatunkkal az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára is kijutottunk. Ha minden jól alakul idén az Ördögkatlan Fesztiválon felépíthetünk egy általunk tervezett installációt, ha ott lesztek lepacsizhatunk!!!
A KÖSZE mellett a másik legfontosabb közösségem a Bercsényi Építész Szakkollégium, aminek tavaly lettem a tagja. Az egyetemet kiegészítve nagyon-nagyon sokat adtak hozzám ezek a közösségek szakmailag és emberileg egyaránt! Úgy gondolom gimisként/középiskolásként a KÖSZE táborok is egy ehhez hasonló közösséget adhatnak nektek!
Hobbijaim közé tartozik a táncolás, fotózás, festés, illetve ami a szakomhoz elengedhetetlenül kapcsolódik: a makettezés és a rajzolás.
Még egy kis spice a végére: ősztől megyek Erasmusra Prágába!! (A következő táborban így már erről is tudok mesélni nektek.)
A táborban találkozunk, addig is vigyázzatok magatokra!! pusziii<3

Fabrinczius Zorán György - Mechatronikai mérnöki alapszak, II. évfolyam


Sziasztok!

Zorán vagyok a BME mechatronikai mérnöki alapszakján tanulok. 4 évig voltam táborozó és amint megtudtam, hogy egyetemistaként is részt lehet venni a táborban azonnal jelentkeztem. Ebből is ki lehet találni, hogy a KÖSZE nagy része volt a nyaraimnak és a társaság év közben is mindig megmaradt. Alig várom, hogy mind új mind régi táborozókkal megismertessem a területem és továbbadjam nekik azt, ami miatt számomra ennnyit jelent a tábor.
Érdeklődéseim mindenre is kiterjednek, jelenleg főleg rendezvényszervezéssel foglalkozom, tagja is vagyok a Kari Rendezvény Bizottságnak és még sok más öntevékeny kört kipróbáltam az egyetemen.
Tekintetbe véve, hogy majdnem a Corvinuson kötöttem ki és gazdasági stábtag vagyok a gazdaság is nagyon érdekel, és a crypto mint ennek fúziója a területemmel az egyik kedvenc témám. Emellett imádom a könyveket minden mennyiségben.

Oláh Márton - ELTE ÁJK jogász, II. évfolyam


Sziasztok!

Oláh Mártonnak hívnak, de mindenki csak Marcinak szólít. Most vagyok előszőr szervező, és nagyon izgatottan várom a közös munkát a táborok során, mert a korábbi táboroztatói, illetve felügyelői tevékenységeimre nagyon szívesen gondolok vissza.
Másodévemet töltöm az ELTE jogi képzésén, és amellett, hogy én magam próbálom kitalálni mi az ami leginkább érdekel, szeretném másoknak bemutatni, mi az, ami leginkább szerethető a jogi irányzatban.
Az egyetemi és a KÖSZE tevékenységem mellett szeretek sportolni: túrázok, párbajtőrözöm, illetve ha úgy hozza a helyzet, futni is szoktam. A hagyományos értelemben vett bulik nem annyira nagy kedvenceim, ellenben bármikor kapható vagyok egy barátságos vitára vagy eszmecserére, amivel megválthatjuk a világot, vagy csupán csak jól érezhetjük magunkat. Fő hobbimnak tekintem az olvasást, de a filmnézést és elemzést is, mindegy, hogy régebbi vagy modern darabokról esik szó.
A KÖSZE-be azért jelentkeztem, mert szerettem volna közösségi munkát végezni, amelyről azt érezhetem, hogy hasznos, illetve kipróbálni magam szervezőként, és egy közösség tagjaként.
Várom nagyon a személyes találkozást!


Dorogi Dézi - Orvosi diagnosztiai analítikus - optometria, I. évfolyamÜdv mindenkinek!

Dézi vagyok, a Semmelweisen tanulok az Egészségtudományi Karon orvosi diagnosztikai analitika szakon optometria specializációt. Szívesen mesélek a szakomról, mert van egy olyan érzésem, hogy nagyon kevesen tudják, mit is csinál egy optometrista. Levelezőn végzem az egyetemet, ennek a működése szintén kevesek által ismert tapasztalataim szerint. Az érdeklődésem széles körű, szóval elég valószínűnek tartom, hogy fogunk találni közös témát, de ha mégsem, bármikor örömmel tanulok új dolgokat és ismerek meg új embereket. Mindig igyszekszem a dolgok pozitív oldalát nézni, még ha nem is olyan egyszerű, ebben egész jó gyakorlatot is szereztem. Igyekszem mindenkihez kedvesen és ugyan azzal az elfogadással fordulni, ami szerintem mindenkit megillet. A KÖSZE nekem táborozókent rengeteg mindent adott: különleges embereket ismerhettem meg, új barátokat szerezhettem, megtudtam milyen egy igazán csodálatos közösséghez tartozni, mérhetetlen mennyiségű szeretet kaptam, sok színes élménnyel gazdagodtam, és meglepően hasznos dolgokat tanultam. Most hogy szervező lettem, remélem, hogy nektek is egy fantasztikus élmény lesz a tábor, én mindenképpen ezen fogok dolgozni.

Nagyapáti Klára - SOTE Fogorvostudományi kar, II. évfolyam


Sziasztok!

Klári vagyok, a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi karának második évfolyamos hallgatója. Ez az első évem szervezőként és emiatt nagyon izgulok is. Jó pár évvel ezelőtt voltam KÖSZE táborozó, de azon a nyáron fordult meg először a fejemben, hogy nekem lehet az egészségügyi pályát kellene választanom.
Hobbijaimat illetően nagyon szeretek olvasni, filmet és sorozatot nézni, de emellett még szeretek a barátaimmal időt eltölteni és mindig valami újat (vagyis pontosan számomra újat) kipróbálni.
Remélem a táborban mihamarabb megismerjük egymást!

Póti Eszter - Stábvezető - Gyógyszerész osztatlan mesterképzés, III. évfolyam


Sziasztok!

Eszter vagyok, harmadéves gyógyszerész hallgató. Harmadik éve tartozom a Szabadegyetem szervezői csapatába.
Mindig is érdekelt a pályaorientáció és miután nekem is rengeteget segített a KÖSZE még táborozóként, úgy döntöttem szívesen csatlakoznék.
Nagyon szeretek társaságban lenni, beszélgetni, társasozni, na meg persze a cicák...a cicákat imádom!😍

Remélem a nyári táborban találkozunk!!

Székács-Boros Rebeka - Stábvezető - Kommunikáció- és médiatudomány alapképzés, II. évfolyamSziasztok!

Rebi vagyok, másodéves kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgató az ELTE-n. Idén ötödik alkalommal veszek részt a Középiskolások Szabadegyetemén, második alkalommal szervezőként. A gimnáziumi éveim alatt sok tapasztalatot és barátságot szereztem a táborban, így idén én is szeretnék hozzájárulni a Szabadegyetem sajátos hangulatához.

Szabadidőmben szeretek filmezni, kirándulni, főzni és olvasni. Emellett szeretek zenélni és zenét hallgatni, bármiről szívesen beszélgetek vagy vitázom, és örömmel táncolok egy nagyot, ha meghallom a kedvenc számaimat. Nagyon édesszájú vagyok, így a kedvenc programjaim között egyértelműen megtalálható a sütizés, kávézás, gofrizás és a forrócsokizás is.

Ezek alapján, ha beszélgetnétek akár egyetemi, akár más dolgokról, vagy csak mutatnátok egy mémet, bátran keressetek a táborban!

Debreceni Luca - Színháztudomány mesterképzés, II. évfolyamSziasztok!

Luca vagyok, hatodik éve köszés szervező. Éveken át közösségi stábtagként, majd stábvezetőként, az elmúlt két évben pedig főszervezőként vettem részt a táboraink szervezésében. Idén is találkozhattok velem a közösségi programokon, de új vizekre evezve a kommunikációs stáb munkájába kapcsolódtam be az évben, így a Szabadegyetem posztjain keresztül is lehet, hogy „találkozunk” még. 😊

Hatodik évemet töltöm a harmadik egyetemi képzésemen, tavasszal diplomázom az ELTE BTK színháztudomány mesterképzésén. Ezt megelőzően a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kultúramenedzsment szakirányú továbbképzését végeztem el. Mind a továbbképzést, mind a mesterképzést azért választottam, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett drámainstruktor alapképzésemet egészítsék ki különböző irányokból és hogy ennek köszönhetően a munka világában, a Budaörsi Latinovits Színházban végzett drámapedagógiai és színházi nevelési tevékenységemet folyamatosan fejleszthessem.

A szakmai programok keretében ezeket a nézőpontokat és tapasztalatokat igyekszem összefűzni, így Középiskolások Szabadegyetemén akár elméletibb előadáson, akár drámafoglalkozás-jellegű szemináriumon is találkozhatunk, de a Szabadegyetem Pluszos mentorálás, esetenként tréningtartás is nagyon fontos élménye a KöSzés nyaraimnak.

És természetesen ezeken kívül is bármikor nyitott vagyok a színházról való beszélgetésre, de esti társasozásra, tábortűznél bizonytalan szövegtudással is lelkes éneklésre, random sztorizásokra.

Már nagyon várom a személyes találkozást! 😊

Jakó Eszter - Pszichológia alapképzés, I. évfolyamSziasztok!😊

Jakó Eszti vagyok, a Károli Gáspár Református Egyetem elsőéves pszichológia alapszakos hallgatója. Emellett a Benda Kálmán Szakkollégium tagja és jelenleg sajnos csak idézőjeles "lakója”.

Szabadidőmben szívesen kirándulok, zenélek, cicázok vagy épp meditálok, ami nagyon fontos tevékenysége lett az életemnek, amióta itthon töltöm mindennapjaimat. A meditáción kívül érdekel a virtuálpszichológia valamint az ökopszichológia és ezekről a témákról szívesen beszélgetek majd a táborban is.

Volt táborozóként azoknak a középiskolás diákoknak ajánlom a Szabadegyetemet, akik bizonytalanul állnak a szakválasztás előtt vagy éppen bizonyosak abban mit szeretnének, de részletesebb tudásra vágynak a kiválasztott szakkal/egyetemmel kapcsolatban, továbbá azoknak, akik egy egyedülálló és felettébb jó hangulatú táborban szeretnének részt venni.

Vörös Emese Hargita - Jogász osztatlan mesterképzés, II. évfolyam

Heyho!

Az ismerőseim Hargitának szólítanak. Tanulmányaimat az ELTE jogi karán folytatom, a Bibó István Szakkollégiumnak, illetve a Mathias Corvinus Collegium képzésének is tagja vagyok.
Továbbtanulási választásom egyértelmű volt, hiszen mindig is tudtam, hogy a társadalom egészével szeretnék foglalkozni. Egyelőre abszolút úgy érzem, hogy megtaláltam a helyem - legfőképpen a barátok és a pozitív szakmai közeg miatt.

Nem meglepő módon a KÖSZE-vel való kapcsolatom is idén kezdődött csak el, egyébként 2021-ben Plusz'-as táborozó voltam, idén második éve vagyok szervező.

Nyolc évig énekeltem a Magyar Rádió Gyermekkórusában, nagyon szeretem a koreai drámákat, sokat versenyeztem társadalomtudományi tárgyakból (a nyelvtan az igazi szerelmem), hét évig voltam a Vöcsök Sportegyesületlelkes úszója (Balatont is szeltem már át), szenvedélyesen szeretem nyelvi humorral fárasztani a barátaimat egy matcha latte mellett.

A KÖSZE-be azért jelentkeztem, mert szerettem volna másoknak is olyan örömet okozni, mint amilyet nekem adott ez a közösség. A középiskolából kikerülve nagyon féltem, hogyan reagál majd rám a nagyvilág, és a tábortól kaptam az első pozitív visszajelzést: annyira nem vagyok kiállhatatlan személyiséggel megáldva.

Izgatottan várom a közös táborunk minden pillanatát!

Zelena Dorina Lilla - Pszichológia mesterképzés, I. évfolyamSziasztok!

Dorina vagyok, az ELTE PPK Pszichológia mesterszak elsőéves hallgatója, az Illyés Sándor Szakkollégium tagja. A tanulmányaim mellett újságírással és marketinggel foglalkozom, valamint főszerkesztettem már a kari újságot is. Írásaimban törekszem arra, hogy közérthetővé tegyem a pszichológia mindennapokban is hasznosítható eredményeit és reflektorfénybe állítsam pszichénk legérdekesebb részeit. Részt veszek a kar életében animátorként (rendezvényszervezés) és mentorként (külföldi diákok segítése). Második éve demonstrátorként segítem a Szociálpszichológiai Tanszék munkáját, ahol egyik kedvenc elfoglaltságomnak élek: kutatok. Kutatási témáim a demokratikus iskolák, klímaszorongás, az internetpszichológia és a pályaorientáció is, de érdekel még a marketing- és a gyermekpszichológia is.

Négy évig voltam táborozó, ez alatt rengeteget kaptam Középiskolások Szabadegyetemétől, mind pályaválasztás tekintetében, mind emberileg. Pár éve szervezőként szeretném egyengetni az egyetem előtt állók útjait, bízva abban, hogy az itt szerzett élmények az ő életüket is olyan pozitívan befolyásolják majd, mint az enyémet. Szabadidőmben szeretek egy forrócsoki mellett elmélkedni világmegváltó ötletekről. A nap bármely szakaszában nyitott vagyok egy kis lelkizésre, brainstormingra, beszélgetésre. Az első tanács, amit adhatok: Gyere a táborba te is! 🙂

Fülöp Sára-Viola - Általános Orvostudományi Kar osztatlan alapképzés, II.évfolyamSziasztok!🌞

Sára-Viola vagyok (igen, így egyben), másodéves orvosis, elsőéves KÖSZE-s szervező.
A világ iránti indokolatlanul nagy kíváncsiságom főként művészetekkel csillapítom - irodalom, festészet, színház, építészet mind jöhet; illetve nagyon szeretek (nép- és társas)táncolni, cicát simogatni, turkálózni színes-virágos ruhákat, emberekkel ismerkedni és/vagy beszélgetni, utazgatni, városokat felfedezni, Budapest minél részletesebb megismerése szintén az egyik hobbim. Mindebben állandó támogatóim a magyar alter zenészek, fesztiváljaikon is előfordulok, elsősorban önkéntes vagy újságíró mivoltomban. Bármikor szívesen ajánlok - kérésre vagy anélkül- olvasnivalót, altermuzsikát meg erdélyi vagy budapesti úticélt! :3

Emellett a SE Korányi Frigyes Szakkollégium lelkes, külügyekkel és a Médiacsoporttal fogkalkozó tagja vagyok, illetve aktívan BOE-zom - Budapesti Orvsotanhallgatók Egyesülete-, főleg az Elsősegély szekcióban és a Teddy Maci Kórházban tartok órákat, meg a Semmelweis Egészségversenyt szervezgettük (Jelentkezzetek jövőre sokan!), továbbá igyekszem minél több helyen (KÖSZE😉((mind nagyranőtt gyerekek vagyunk)), KÖSZI, Erzsébet-tábor) gyerektáborok szervezésében részt venni.

Kiemelten érdekel az egészségfejlesztés, -nevelés, -gazdaságtan. A táborban is mesélek majd, Ti hogyan tudtok segíteni mindebben a társadalomnak, és még inkább várom, hogy a Ti véleményeiteket, meglátásaitokat is meghallgathassam a betegségmegelőzésről, meg az egészség(ügyi rendszerek)ről, és amúúúgy a világ érdekességeiről, meg a különleges-egyedi-furcsaságok legmélyebb bugyrairól!!

((((Szeretem az írásjeleket ... ))))

Pintér Viktória Anna (Panka) - Nemzetközi Tanulmányok alapképzés angol nyelven, II.évfolyam
Sziasz(tok)!

Én Panka vagyok a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok szakán másodéves hallgató. Ha szeretnéd meg tudlak győzni, hogy erre a szakra gyere, és arról is hogy ne. Ha gimi végi kiégési válságban vagy szívesen segítek tapasztalatátadással kezelni a helyzetet, hogy a tábor végére újra rózsásan lásd a szakod/ választatott tantárgyad.

Mivel imádok utazni, de csóró egyetemista vagyok, a Corvó mellett tökélyre fejlesztettem az ingyenélés képességét, így az elmúlt években többnyire nagyon olcsón utazgattam. Ha egy esti tábortűznél utazós sztorizgatásra vágysz engem keress! Ezen kívül imádok társasozni, és ha több kártyajátékot ismersz mint én vendégem vagy egy limonádéra.

Elsőéves KÖSZE-s szervezőként törekedni fogok arra, hogy kevésbé legyek elveszett mint Te, és a lehető legklasszabb nyári élményt hozzuk ki a Táborból közösen!

Pelcz Inez - Stábvezető - Fogorvostudományi Kar osztatlan mesterkepzés, IV. évfolyamSziasztok!

Ineznek hívnak és a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának negyedéves hallgatója vagyok. Ez lesz idén a harmadik évem szervezőként, de mint mindíg most is legalább olyan izgatottan várom a nyarat, mint ti táborozók.

Szabadidőmben szivesen hallgatok zenét, sétálok, olvasok, festek vagy éppen a cicámmal foglalkozok aki két éve része a mindennapjaimnak.

Előadásaim során igyekszem majd bemutatni nektek a fogorvosok világát és azt, hogy milyen is a fogorvosi szék másik oldalán ülni, valamint azt, hogy hogyan tudjátok megérteni az emberi test bonyolult, de annál érdekesebb működését, ezért a tábor ideje alatt, vagy akár utána is bármilyen felmerülő kérdésetekre szívesen válaszolok. De bármilyen más témában is bátran és bizalommal fordulhattok hozzám, akkor is, ha nem az orvostudomány vagy természettudomány állnak az érdeklődésetek középpontjában.

Remélem, a táborban találkozunk! 🙂

György Evelin - Magyar nyelvészeti és irodalomtudományi tanulmányok mesterképzés, II. évfolyam; Színháztudományok mesterképzés, I. évfolyamSziasztok!

Evi vagyok, kóros túlvállaló, örök lelkesedő. Az alapképzéseimet Kolozsváron a Babeș–Bolyai Tudományegyetemen végeztem a Bölcsészettudományi, illetve a Színház és Film karon, egy kis pedagógiával karöltve, jelenleg pedig Budapesten az ELTE színháztudományok mesterképzésén vagyok elsőéves, a BBTE-n pedig a BTKN-n másodéves mesterszakos. Az egyetemek mellett rengeteg dologgal foglalkozom, hol gyakornok vagyok az egyik-másik irodalmi folyóiratnál, hol különböző íróműhelyeke, workshopokra járok, vagy éppen teljes erőbedobással szervezek különböző rendezvényeket. Írtam már slamet, verset, novellát, forgatókönyvet, tanulmányt, moderáltam beszélgetést, vezettem vitát, gyerek- és nem gyerek műhelyt, DE (!) matek-infót végeztem, úgyhogy lehet nem vagyok az a "tipikus" bölcsészlány (vagy igen, ki tudja?). A Szabadegyetemben a szakmai stáb oldalát erősítem, emellett a Fiatal Drámaírók Házának, a Hervay Klubnak, a Bajnokok Legaljának vagyok a tagja. Akársmikor kapható vagyok egy beszélgetésre, nevetésre, sírásra, ölelésre, kidühöngésre, szóval bármivel kereshet bárki nyugodtan. Nem csak ki tudom, de szeretem is kiejteni a zárt "e"-t, imádok nevetni, szeretem a színes napszemüvegeket és azt a szót, hogy "móka". Nálam mindig 110%-al pörög az élet, pereg a kaja!

Simon Viktória -
Történelem-német osztatlan tanárképzés, V. évfolyamSziasztok!

Simon Viktória vagyok, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanulok ötödik éve történelem–német tanár szakon, és emellett honorácior státuszban a levéltár specializáción is tanulok. Két év szabadegyetemi táborozás után 2019-től csatlakoztam a szervezők csapatához – közelebbről a szakmai stábhoz –, és így szervezőként veszek részt a két táborban, amelyek óriási élményt jelentenek számomra, és a pedagógusi fejlődésemben is mérföldkövet jelentenek.

Egyetemi tanulmányaim kezdetétől fogva tagja vagyok az Eötvös József Collegiumnak. A két szakom közül a történelem érdekel jobban – bár német szakon is érdekes dolgokról hallok –, és szakkollégiumomnak hála rengeteg segítséget kaptam ahhoz, hogy a lehető legmagasabb szinten űzzem az általam választott hivatást.

Szabadidőmben szívesen olvasok, főleg fantasztikus irodalmat, ezen túl szeretek színházba járni, gyöngyöt fűzni, sétálni.

Skrabák Boglárka - Programtervező informatikus alapképzés, I. évfolyam; Nyelvészeti témákSziasztok!

Bogi vagyok, elsőéves hallgató az ELTE programtervező informatikus alapszakon. Azonban a látszattal ellentétben fő területem a nyelvészet, nagyon szeretek nyelvi kérdésekkel foglalkozni, kisebb amatőr kutatásokat folytatni, illetve minél több nyelvészeti tárgyat felvenni az egyetemen, ugyanis a célom az elméleti nyelvészet mesterképzés lenne. A nyelvészetért jöttem infószakra és nagyon szeretem is a szakomat. Talán ez kissé meglepőnek vagy valószerűtlennek hangzik, azonban a döntésem mögött nagyon sok megfontolás és pályaorientációs tájékozódás állt. Ezért szeretnék segíteni mindazoknak, akik bizonytalanok abban, hogy mi érdekli őket pontosan, vagy abban, hogy hogyan jussanak el odáig, milyen útvonalak léteznek az egyetemi képzések hálójában, hogyan lehet interdiszciplináris területeket felfedezni. Szívesen beszélgetek a szakomról is, informatikáról, versenyzésről, legyen az OKTV vagy diákolimpia, illetve sok-sok nyelvészetről. Sosem voltam táborozó, most vagyok először KÖSZE-s szervező, így nekem is egészen új élmény lesz az, hogy ilyen formában tudjak segíteni a pályaválasztásban. 🙂

Duna Dorottya - Gazdálkodási és menedzsment BA, I. évfolyamSziasztok!

Dóri vagyok, a Budapesti Corvinus Egyetem elsőéves gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatója, illetve az Erasmus Student Network diákszervezet corvinusos divíziójának és frissen a Szabadegyetem csapatának tagja.

Ugyan szervezőként ez még csak az első évem, de táborozóként többször is volt korábban szerencsém részt venni a KÖSZE-ben, a 4. alkalommal már a Plusz tábor tagjait erősítettem. Mint a visszatéréseim számából ez kikövetkeztethető, elképesztően imádom a Szabadegyetemet. Mind közösségi szempontból, mind a továbbtanulásom tekintetében rengeteget adtak számomra ezek a táborok, nélkülük őszintén nem tudom, hogyan tájékozódtam volna el a felsőoktatás zavaros vizeiben, emellett pedig az útközben kötött barátságok és a számtalan élmény sem elhanyagolható. Alig várom, hogy idén szervezőként én is megadjam ezeket az élményeket a táborozóknak, és ugyanúgy segíthessem őket a továbbtanulás rögös útjain, mint azt korábban én is tapasztaltam a saját szervezőimtől.

A táborban, mint sokan mások közülünk, én is szinte bármikor kapható leszek egy jó társasozásra, de nyugodtan kereshet bárki, akinek vita- vagy beszélgetőpartnerre vagy akár csak egy ölélésre van szüksége. ❤️

Kiss Dániel - Stábvezető - Jogász osztatlan mesterképzés, III. évfolyamSziasztok!


Dani vagyok, az ELTE ÁJK harmadéves hallgatója, valamint a Bibó István Szakkollégium tagja. A szakon elsősorban az alkotmányjog, azon belül az államszervezet, a választójog és a normaalkotás témája fogott meg, de különösen érdekesnek találtam a szerződési jogot, a polgári perjogot és a közigazgatási eljárásjogot is. A hosszú, és még így sem teljes felsorolásból kitűnhet, hogy nem igazán sikerült egyelőre megragadnom egy területnél, rengeteg dolog érdekel, ami nem is probléma, mert szerintem ez a helyes pályaválasztási döntésem jele. Ebben a döntésben a Szabadegyetemnek kiemelkedő szerepe volt, de a táborok ezen felül életre szóló élményekkel és máig meghatározó gondolatokkal, beszélgetésekkel, találkozásokkal, barátságokkal gazdagítottak.

Szervezőként igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy később ti is hasonlóképp emlékezhessetek a táborra, ezért mindig nyitott leszek a beszélgetésre, még akkor is, ha épp nagyon elfoglaltnak tűnök. Alig várom, hogy találkozzunk! ☺️

Johanyák Csaba - Gazdaságinformatikus alapképzés, III. évfolyamSziasztok!

Csabi vagyok, harmadéves a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol gazdaságinformatikus szakon tanulok, valamint ezen kívül tagja vagyok a Mathias Corvinus Collegiumnak is, ahol a Közgazdaságtan Iskola hallgatója vagyok. Háromszor voltam a Szabadegyetemen táborozó, kétszer pedig szervező. Az első táborom életem egyik legmeghatározóbb élménye volt, és ezt az élményt szeretném, ha ti is átélnétek. Érdeklődésem igencsak szerteágazó, jelenleg a jövő technológiai trendjeiről és azok üzleti alkalmazásának szakpolitikai támogatásáról kutatok. Szabadidőmben elektronikus zeneírással is foglalkozok, ezzel kapcsolatban is nyugodtan keressetek, valamint szeretem a fura, marginális zenéket.

Kenéz Kende - Jogász osztatlan mesterképzés, III. évfolyam


Sziasztok!

Kende vagyok, az ELTE–ÁJK harmadéves joghallgatója, emellett a Bibó István Szakkollégium tagja. Még nem döntöttem el, pontosan mivel szeretnék foglalkozni a távolabbi jövőben, azonban az egyetemen jelenleg a médiajog (ezen belül is a közösségi oldalak tartalomszabályozásának kérdései) érdekel a leginkább – emellett pedig számos hobbim is van: imádok táncolni, zongorázni és sakkozni, valamint szívesen olvasok és tanulok nyelveket.

A KÖSZÉ-ről csak egyetemen hallottam először, így táborozó sosem voltam – de nagyon örülök, hogy így is megismerhettem, mert már az első elbeszélésektől kezdve nagyon szimpatikus volt számomra. Szervezőnek való jelentkezésemben a közösségi élmények ígérete motivált, valamint annak lehetősége, hogy eközben másoknak segíthetek egy életreszóló döntés meghozatalában; ezért nagyon remélem, hogy sikerül majd rámutatnom a jogban rejlő érdekességekre. A szakommal kapcsolatos általános tudnivalók mellett pedig szívesen mesélek nektek a szakkollégiumok világáról, az egyetemi közéleti szerepvállalásról, a felsőoktatási életforma kihívásairól, tanulmányi versenyekről, valamint a külföldi részképzési lehetőségekről.

Kincses Eszti - Matematika BSc, diplomásSziasztok!

Eszti vagyok, tavaly diplomáztam az ELTE TTK-n matematikából. Bár azóta több mesterképzést próbáltam már, de egyiket sem talátam az igazinak, így én is keresem még az utamat, jövőmet. A keresgélés mellett dolgozom és kutatok, biomatematikai területen. Táborozóként egyszer voltam a KÖSZE-ben, és egy éve vagyok szervező. Ez idő alatt a KÖSZE-t teljesen a szívembe zártam, és remélem sok évig leszek még a csapat tagja, és azt is, hogy nektek is olyan jó élmény lesz a tábor, amilyen nekem volt.

Szívesen megosztom a tapasztalatimat a természettudományi alapképzésekről, a csodáiről és a kihívásairól egyaránt. Emellett azt hiszem a legtöbb jártasságom abban van, hogy hogyan ismerjük fel, ha valami nem nekünk való, és hogyan merjük meglépni az otthagyását, és utána megbékélni a döntésünkkel. Így ha hasonló dologgal küzdötök épp, akkor gyertek, és beszéljük meg! 😊

Igyekszem mindenhez pozitívan állni, emiatt a mosolygás kezd a védjegyemmé válni. Amiket a legjobban szeretek az a húsleves, a magas hegyek, és a kutyuskák. Ezek bármikor boldoggá és nyugodttá tesznek.

Találjatok majd meg a táborban egy vicces kutyás videóval! ❤️

Simon Iván - Gazdaságtudományok, III. évfolyamSziasztok!

Iván vagyok, az Innsbrucki Egyetem gazdaságtudomány szakának harmadéves hallgatója. 4 feledhetetlen KÖSZE tábor után úgy gondoltam, hogy itt az idő, hogy szervezőként is segítselek a pályaorientáció gyakran idegörlő folyamatában.

Gazdaságot tanuló hallgatóként fokozott érdeklődéssel követem a makrogazdasági trendeket, aktív vagyok a pénzügyi befektetések terén illetve kiemelten követem a politika és a gazdaság összefonódását. Emellett szívésen megosztom veled a külföldi továbbtanulás, az egyetem és munka illetve az anyagi biztonság megszerzése során gyűjtött tapasztalataimat. Ha azonban inkább más területek mint például a művészettörténet vagy a meteorológia érdekel, akkor szintén én vagyok a megfelelő ember számodra. Amennyiben ezek közül egyik sem érdekel, csak egy őrült túrázos sztorit akarsz hallani, akkor is keress bátran. 😉

Találkozzunk a táborban!

Szepessy Hajni - Építészmérnök osztatlan képzés, II.évfolyamSziasztok!

Hajni vagyok, a BME ÉPK másodéves hallgatója, az Építész Klub Szakkollégium friss tagja. Sajnos nem voltam táborozó, így szervezőként van lehetőségem először érintkezni ezzel a szuper csapattal. Mélyen átérzem, mennyire nehéz és stresszes a pályaválasztás kérdése, így különösen motivált vagyok, hogy másoknak segítséget nyújtsak a döntésben, sok-sok élmény közepette. 🙂

Tavaly a kortárs építészeti vizuális kommunikációt kutattam, idén a mesterséges intelligencia és a szakma kapcsolódási lehetőségeiben igyekszem elmélyülni. Emellett szívügyem a szociális érzékenység, a társadalmi összérdek iránti elkötelezettség, emiatt is a Szakkollégiummal együtt olyan intézménybejárások szervezésén dolgozom, melyek során közelebb kerülhetünk építészhallgatóként emberi határhelyzetekhez (már voltunk börtönben, kórházban, a közeljövőben pedig tűzoltóság, majd gyermekotthon a cél).

A szakma mellett fontos része életemnek a sport és a zene, sok évet töltöttem akusztikus gitárral, és a mai napig a progresszív és alternatív metál függője vagyok, bár a legszélesebb spektrumról képes vagyok beleszeretni bármibe. Imádok akár órákon keresztül gondolkodni egy-egy számon vagy albumon, ugyanez igaz a filmekre, irodalomra, a művészet bárminemű termékeire.

Mindezek alapján remélem egyértelmű, hogy szinte lehetetlen hozzám olyan témával fordulni, amit ne fogadnék izgatottan. 🙂