Szervezők

Debreceni Luca - Kultúramenedzsment szakirányú továbbképzés (Drámainstruktor alapszak)


Sziasztok! Luca vagyok, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Kultúramenedzsment szakirányú továbbképzésének hallgatója. 2020 júniusában diplomáztam a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor alapszakán, drámajátékos specializáción, amit azért választottam, mert nagyon fontos számomra a színház és a játék, mint a közös alkotás és gondolkodás terepe. Az idei évadtól a Budaörsi Latinovits Színház színházi nevelési programjaival foglalkozom. Számomra a Szabadegyetem egy olyan hely, ami tele van kérdésekkel és tartalmas beszélgetésekkel; új felismerésekkel és elbizonytalanodásokkal. És ahol a hét eleji új ismerősökből a tábor végére barátok lesznek. Szervezőként eddig a közösségi stáb munkájában vettem részt, idén pedig főszervezőként dolgozom azon, hogy minél szuperebb táborokban találkozhassunk. 😊

Kisszabó Dóra - Jogász osztatlan mesterképzés, IV. évfolyam


Kisszabó Dóra vagyok, az ELTE Állam- és Jogtudományi karának negyedéves, jogász szakos hallgatója, valamint a Bibó István Szakkollégium tagja. A 2021-es lesz a negyedik évem szervezőként is. Előtte ugyanennyi ideig voltam táborozó is, a gimnáziumi évek minden nyarát a Szabadegyetemmel töltöttem. Nekem nagyon sokat segített ez a közeg: itt találkoztam először mélyebben egyes társadalmi problémákkal, és itt kezdtem el először azon tanakodni, miért lehet a jogászi hivatás a megfelelő útja annak, hogy ezek mérséklésével foglalkozzam. Emellett természetesen rengeteg személyes tapasztalattal, emberi kapcsolattal és nyitottsággal gazdagodtam. Azt mondhatom, egy igazán befogadó és pozitív értelemben jellemformáló közösség tagjává váltam itt az évek során. Szervezőként korábban a tábor szakmai programjának összeállításával foglalkoztam, idén pedig immár második éve főszervezőként tevékenykedem. Ami a szakmai érdeklődésemet illeti, elsősorban az emberi jogok, alapjogok témaköre vonz, lehetőség szerint ilyen területen szeretnék elhelyezkedni. A tábor során azonban sok más izgalmas területről is készülök nektek bevezető jellegű jogi előadásokkal. Ha szeretnétek megtapasztalni, mi várhat rátok az egyetemen, illetve szeretnétek egy hét alatt bepillantást nyerni megannyi tudományterület vizsgálódási tárgyába, szeretettel várunk titeket a 2021-es táborainkban!

Simon Gréta - Stábvezető - Pszichológia BA 2. évfolyam


Gréta vagyok, másodéves pszichológus hallgató az ELTE-n, emellett az Illyés Sándor Szakkollégium tagja. Az egyetemen az alapozó tárgyak mellett például hipnózissal, rendezvényszervezéssel és általános iskolások mentorálásával kapcsolatos kurzusokat is hallgattam (utóbbit már a gyakorlatban is kamatoztatom), ezzel próbálva szélesíteni a szakommal határos ismereteimet. Ebben az évben a kutatói létbe is belekóstolok; azt gondolom, a pszichológia alkalmazott területei mellett az elméleti vonal művelése is kihagyhatatlan izgalmakkal jár.
Az, hogy végül megtaláltam a számomra legtesthezállóbb szakot, szinte teljesen a Szabadegyetemnek köszönhető. Négyszer vettem részt táborozóként a Szabadegyetemen, és idén már másodjára mint szervező térek vissza. Remélem, hogy olyan izgalmas előadásokat tarthatok majd Nektek, mint amilyeneket én hallgathattam a táborokban, vagy az egyetemen, de ha épp nem a pszichológia érdekel, akkor is nagyon szívesen beszélgetek bármiről! Nyáron találkozunk! 🙂

Vigh Attila - Stábvezető - Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar IV. évfolyam


Loool Csáá!
Ati vagyok. Szeptemberben kezdtem a negyedévet a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, de vendéghallgatóskodtam egy félévet a Pázmány Bionikán.
A KÖSZE életében feltűntem már táborozóként is, meg szervezőként is. Mostani előadásaimra az elmélet és a klinikum közt húzó hídként lehet tekinteni. Plusz igyekszem ízelítőt adni mindenből, ami klasszikus, vagy határterületi (életmód orvoslás, bionika).
Szabad időmben bringázok, ha a helyzet engedi, a barátaimmal találkozok/társasozok. Gimis koromban még nem mertem volna, de őszintén tudom ajánlani, hogy bioszos-kémiás-egyéb kérdésekkel akármikor kereshettek, bár ez szeirntem minden szervezőre igaz a saját területével kapcsolatban.

Fenyvesi Balázs - Szociológia alapszak


Sziasztok!
Fenyvesi Balázsnak hívnak, harmadéves szociológus alapszakos hallgató vagyok az ELTE Társadalomtudományi Karán. Négyéves táborozói múltat követően ez lesz a harmadik évem szervezőként. Idén is izgatottan várom a következő tábort. Szabadidőmben szívesen teszek hosszú sétákat és olvasok szépirodalmat, de a szakirodalmat is érdeklődéssel forgatom. Közel állnak hozzám a társadalomtudományok kritikai perspektívái, a táborban is hasonló témákban hallgathattok tőlem előadásokat. Bármikor kapható vagyok az elvont témákról való elmélkedésre, de bármivel forduljatok hozzám bizalommal!

Sárkány Soma - Politikatudományok BA, Jogász osztatlan (másodév)


Soma vagyok, az ELTE ÁJK záróvizsgázó politológus- és másodéves jogászhallgatója, valamint a Bibó István Szakkollégium tagja. Emellett tagja vagyok a Politológus Műhely nevű öntevékeny hallgatói szervezetnek, és még jó pár különböző módon veszek részt az egyetemi közéletben.
A politikatudomány széles körével foglalkozom, korábbi előadásaim során például bemutattam az amerikai választások izgalmait, a rendszerváltás történetét, de science-fiction és fantasy világok politikai működését is.
Az idei lesz a negyedik évem szervezőként, korábban három évig táborozóként vettem részt a Szabadegyetemen. Nagyon sokat jelent számomra a KÖSZE, ugyanis itt találkoztam először a politológiával, és egy nagyszerű közösség tagjává vállhattam, új barátságokkal és fantasztikus gondolkodású emberekkel. Elsőéves egyetemistaként elhatároztam, hogy én is segíteni szeretném a középiskolásokat a pályaválasztásban, és azóta is minden évben izgatottan várom a tábort. A táborban a konspirációs játék és a kviddics megszervezésében is részt veszek, így leggyakrabban a közösségi programok során találkozhatunk.
Ha bármilyen kérdésetek lesz a szakjaimmal, a szakkolival, vagy a fent említett témák bármelyikével kapcsolatban, esetleg csak beszélgetnétek valakivel vagy csak még egy ember kéne a társasozáshoz, mindig a rendelkezésetekre állok! 😉

Schlanger Márton - Közgazdálkodás és közpolitika mesterszak (másodév)


Schlanger Marci vagyok, politológia alpaszakot és közgáz&közpolitika mesterszakot végeztem. A Szabadegyetem nagyban hozzájárult 17 éves Marci pályaválasztási döntéséhez amit még a jelenlegi Marci sem bánt meg, szerencsére. Egészen sok tapasztalatot összesszedtem, és sok mindenből kivettem a részem az egyetemen, ezért remélhetőleg hasznos infókkal tudok szolgálni mindenkinek. Remélem, hogy meg tudom mutatni a táborozóknak, milyen érdekes ez a terület, és persze a gyengéit is. Ezzel szeretne mostani, elégedett Marci hozzájárulni 14-18 éves izguló vagy nem izguló Balázs vagy Virág vagy Ákos nehéz pályaválasztási döntéséhez is.

Weisz Boglárka - UCL: Child and Adolescent Mental Health Msc (full-time, 1 éves a pszichológia mester képzés)


Weisz Boglárka vagyok, 2019-ben sikeresen befejeztem tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia alapszakán, ezután egy gyermekotthonban kezdtem dolgozni pszichológusként, ahol rengeteg tapasztalatot gyűjthettem. Jelenleg a University College London Child and Adolescent Mental Health mesterszakján tanulok – távoktatásban a jelenlegi járványhelyzet miatt–, és hosszú távon klinikai gyermekpszichológusnak készülök.
Mielőtt átjelentkeztem a Károlira, a Szegedi Tudományegyetemen tanultam egy félévet gyógypedagógia szakon, ezért a pedagógiával is nagyon sokat foglalkozom hobbi szinten, ez többek között abban is megmutatkozik, hogy a gimnázium 9. osztálya óta táboroztatok itt-ott, és rendszeresen járok ilyen témájú képzésekre és konferenciákra.
Korábban két évben is részt vettem a Középiskolások Szabadegyeteme által szervezett táborban, akkor még mint táborozó. Szervezőként az idei lesz a hatodik táborom. Imádom a társasjátékokat, szeretek sütiket sütni, és rengeteget olvasok, ilyen témában bárki bátran megkereshet!

Hegedűs András - Mérnök-informatikus alapszak

Hello there!
Hegedűs András vagyok, a BME VIK Mérnök-informatikus alapszakán koptatom a billentyűzetet lassan már egy éve, a Schönherz Zoltán kollégiumban leledzem, azon belül is a Simonyi Károly Szakkollégium tagja vagyok. Továbbá részt veszek a Senior képzésen, aminek keretein belül megtanuljuk, hogyan kell segíteni a gólyáknak túlélni az első félévet, aztán az egyetemet.
Annak ellenére, hogy mérnöknek tanulok, humán és művészi területek, filozófia, pszichológia ugyan úgy közel állnak hozzám, ha nem jobban, mint a reáltárgyak. Párhuzamosan bővítem az ismereteimet, hogy a beszélgetések érdemi tagja legyek bármilyen témában. Bármilyen kérdéssel, témával fordulhattok hozzám, kizárt, hogy ne alakuljon ki belőle egy tartalmas beszélgetés.
Ez az első évem szervezőként és a Közösségi stábban hamar megtaláltam a helyemet. Legkedvesebb hobbim az asztali szerepjátékokban a mesélői szerep betöltése, innen is érthető, hogy imádom lekötni az embereket kreatív játékokkal, feladatokkal és vetélkedőkkel. Jó látni amikor beleélik magukat az emberek és a legtöbbet hozzák ki jelenlétükkel az élményből. Remélem, hogy minél többen jöttök és rengeteg kellemes emléket fogunk létrehozni egymás társaságában.

Gozdán Dóri - Jogász osztatlan szak

Az ELTE ÁJK-n vagyok joghallgató, most fejeztem be a negyedik évfolyamot. Több egyetemi közösség tagja is vagyok, a Felvételi Előkészítő Bizottság (FEB) keretében irodalomból segítek az érettségire való felkészülésben, valamint a Bibó István Szakkollégium tagjaként is igyekszem aktívan tevékenykedni. Gimnazistaként cserediák lehettem 4 hónapig Dél-Afrikában, az ottani élményeim hatására kezdett el érdekelni az emberi jogok, diszkrimináció, valamint az oktatáspolitika kérdése. Ennek megfelelően reményeim szerint (az egyetem sikeres elvégzése után) ezekkel a területekkel fogok foglalkozni. De hála az osztatlan képzésnek, ezt még nem kellett véglegesen eldöntenem. 🙂 Szabadidőmben sokat olvasok,kirakózom és gitározok, de sosem utasítok vissza egy lehetőséget, hogy a barátaimmal nyakunkba vegyük a várost.

Kerestély Dóra - Stábvezető - Angol- könyvtárostanár osztatlan tanárszak


Sziasztok! Dóri vagyok, másodéves az ELTE-n angol - könyvtárostanár szakon. Három év táborozás után, idén másodjára erősítem a szervezői csapatot. A Szabadegyetem rengeteget adott a személyiségfejlődésemhez, egy befogadó közösségre és jóbarátokra találtam általa, valamint megerősített abban, hogy jól döntök, ha a tanári pályát választom. A Pluszban szerzett "egyetemi élet kisokos" pedig mentőövnek bizonyult az első egyetemi évem ismeretlen és zavaros vizein. Idén is szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy ilyen és ehhez hasonló tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodjanak a táborozóink. Nagyon szeretek társasozni, így a táborban is bármikor kapható leszek valamilyen játékra. Izgatottan várom már a táborokat, remélem ott találkozunk! 🙂

Tóth Rita - Biológus, biológiatanár MA


Biológusként végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen, zoológia specializáción. Az édesvízi ökológia területén kutatok, természetvédelmi szempontú halökológiai vizsgálatokkal foglalkozom. Egyetemi éveim alatt az Őrségi Nemzeti Park önkénteseként nappali lepke felmérést végeztem, gombaszakellenőri vizsgát tettem, és belekóstolhattam több kutatási terület részfolyamataiba.
Jelenleg egy gimnáziumban tanítok biológiát, és tanári mesterszakot végzek.

Németh Gergely - Machine learning engineer

Sziasztok!
Gergő vagyok, informatikus. Tanulmányaimat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, majd a University of Manchesteren végeztem, jelenleg a mesterséges intelligencia alkalmazásaival foglalkozom.
2012 óta vagyok a tábor része, előbb mint táborozó, majd szervező, stábvezető. Az évek során besegítettem a közösségi programok szervezésébe, az előadások szervezésébe, de találkozhattatok velem iskolai látogatásokon is. Jelenleg a számítástechnikai tudásommal próbálom segíteni a táborok gördülékenyebb működését.
Előadásaim alapvetően két vonalat képviselnek. Egyrészt a mesterséges intelligenciáról szoktam mesélni, másrészt az informatika hétköznapi alkalmazásait, problémáit próbálom bemutatni, úgymint ebook publikálás, cyberbullying vagy hasznos alkalmazások okostelefonra.
Várlak titeket is szeretettel!

Zelena Dorina Lilla - Pszichológia alapszak (harmadév)


Sziasztok! Dorina vagyok, az ELTE PPK Pszichológia BA harmadéves hallgatója, az Illyés Sándor Szakkollégium tagja. A tanulmányaim mellett újságírással és kommunikációval foglalkozom, valamint főszerkesztettem már a kari újságot is. Írásaimban törekszem arra, hogy közérthetővé tegyem a pszichológia mindennapokban is hasznosítható eredményeit és reflektorfénybe állítsam pszichénk legérdekesebb részeit. Részt veszek a kar életében animátorként (rendezvényszervezés) és mentorként (külföldi diákok segítése). Jelenleg demonstrátorként segítem a Szociálpszichológiai Tanszék munkáját, ahol egyik kedvenc elfoglaltságomnak élek: kutatok. Kutatási témáim a demokratikus iskolák, klímaszorongás, politikai pszichológia és a pályaorientáció is, de érdekel még a marketing- és a gyermekpszichológia is.

Négy évig voltam táborozó, ez alatt rengeteget kaptam Középiskolások Szabadegyetemétől, mind pályaválasztás tekintetében, mind emberileg. Pár éve szervezőként szeretném egyengetni az egyetem előtt állók útjait, bízva abban, hogy az itt szerzett élmények az ő életüket is olyan pozitívan befolyásolják majd, mint az enyémet. Szabadidőmben szeretek egy forrócsoki mellett elmélkedni világmegváltó ötletekről. A nap bármely szakaszában nyitott vagyok egy kis lelkizésre, brainstormingra, beszélgetésre. Az első tanács, amit adhatok: Gyere a táborba te is! 🙂

Somosi Fanni - Gazdálkodási- és menedzsment alapszak

Somosi Fanni vagyok, a Budapesti Corvinus Egyetemen másodéves gazdálkodási- és menedzsment szakos hallgatója, valamint a Rajk szakkollégium tagja.
Már eléggé fiatalon eldöntöttem, hogy gazdasági területen szeretném folytatni a tanulmányaimat. Jelenleg a stratégiai menedzsment, valamint az intézményi közgazdaságtan témakör áll a legközelebb hozzám, emellett szívesen oldok meg kihívásokkal teli gazdasági eseteket az egyetemen kívül is.
Az utóbbi időben komolyabban kezdett el foglalkoztatni a társadalmi felelősségvállalás kérdése, ezért egy nagy lehetőség számomra, hogy a Szabó Kálmán Tehetségprogram egyik koordinátora lehetek, amelyen keresztül továbbtanulási lehetőséget biztosítunk hátrányos helyzetű, ámde tehetséges fiataloknak.
Szabadidőmben sok időt töltök a barátaimmal, emellett imádok színházba járni és Friendset nézni.
A tábor alatt, vagy akár utána keressetek nyugodtan bármilyen szakmai kérdéssel kapcsolatosan, de a szórakozásra is mindig vevő vagyok!

Seben Laura - American History, Culture and Society mesterszak


Szia! Laura vagyok, amerikanisztika szakos bölcsész, a Ludwig-Maximilians-Universitat mesterszakos hallgatója. Az alapszakos éveim alatt kipróbáltam magamat tanárként, kommunikációs munkakörben, illetve tevékenykedtem a Szabadegyetemen és az Illyés Sándor Szakkollégiumban is. Nagy vágyam, hogy interkulturális szakértő és oktatási tanácsadó legyek és egy egymást megértő és elfogadó társadalomért tegyek. Imádok koncertekre és színházba járni, különböző kultúrák ételeit elkészíteni, táncolni, sütni, nyelveket tanulni és mély beszélgetéseket folytatni. Remélem, a táborban találkozunk!

Póti Eszter - Gyógyszerész osztatlan szak

Sziasztok!
Eszter vagyok, elsőéves gyógyszerész hallgató. Idén kerültem be a Szabadegyetem szervezői csapatába.
Nagyon szeretek társaságban lenni, beszélgetni, társasozni, na meg persze a cicák...a cicákat imádom!😍
Remélem a nyári táborban találkozunk!!

Gera Anna - ELTE ÁJK jogász hallgató


"Sziasztok! 😊

Gera Anna vagyok, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának negyedéves joghallgatója és a Bibó István Szakkollégium tagja. Egyetemi életemet varázslatos zsúfoltság jellemzi: jelenleg a történeti alkotmány vívmányaival kapcsolatban végzem az Új Nemzeti Kiválóság Program keretei között is támogatott kutatási munkámat, emellett különösen érdekel a jogelmélet és a nemzetközi jog, a jövőben pedig környezetvédelmi joggal szeretnék foglalkozni.

Hatalmas öröm számomra, hogy idén immár negyedik éve segíthetem szervezőként a Középiskolások Szabadegyeteme Egyesületet, a szabadegyetemi szervezői lét napról napra új élményekkel gazdagít. A két tábor mind közül a legkedvesebb számomra: táborozóként a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mekkora hatása lehet egy inspiráló, tartalmas beszélgetésekre és különböző kihívások közös megoldására nyitott közösségnek a pályaválasztásra (én is a tábornak köszönhetem, hogy az egyetemválasztáshoz vezető kalandos utam végállomásaként végül a jogi egyetemre jelentkeztem), úgyhogy szervezőként is minden erőmmel azon dolgozom, hogy megteremthessük az alapjait e fantasztikus táborközösség kibontakozásának.

Ha éppen nincsen semmi jogi jellegű dolgom, és a szabadegyetem-szervezés sem csábít magához, szívesen járok színházba, idézek teljesen váratlanul verseket, sütök muffint, táncolok az esőben és ölelgetek fákat, illetve nagyon szívesen társasozom és beszélgetek bárkivel bármennyit bármiről, szóval a táborban ezekben (is) bármikor számíthattok rám! 😊"

Csizmadia Kinga - Stábvezető - Magyar-francia tanári szak, 6. év


Sziasztok! Csizmadia Kinga vagyok, az ELTE magyar-francia tanárszakos hallgatója, az Eötvös Collegium tagja, immár hatodik éve szervező. A táborban elsősorban filozófia és irodalom előadásokat hallhattok tőlem. Szívesen beszélek pályaválasztásról, önkéntességről, Erasmusról (Párizsban tanultam négy hónapig), tanárképzésről. A táborban a szakmai programok egyik felelőse vagyok, a csapatvezetés és a mentorálás a hozzám leginkább közel álló aspektusai a Szabadegyetemnek.

Simon Viktória - Stábvezető -Történelem–német osztatlan tanárképzés IV.


Sziasztok!
Simon Viktória vagyok, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanulok harmadik éve történelem–német tanár szakon, és emellett honorácior státuszban a levéltár specializáción is tanulok. Két év szabadegyetemi táborozás után 2019-től csatlakoztam a szervezők csapatához – közelebbről a szakmai stábhoz –, és így szervezőként veszek részt a két táborban, amelyek óriási élményt jelentenek számomra, és a pedagógusi fejlődésemben is mérföldkövet jelentenek.
Egyetemi tanulmányaim kezdetétől fogva tagja vagyok az Eötvös József Collegiumnak. A két szakom közül egyelőre a történelem érdekel jobban – bár német szakon is érdekes dolgokról hallok –, és szakkollégiumomnak hála első évben egy római vallástörténeti, most pedig egy Árpád-kori névtani–társadalomtörténeti témában kutatok. Jelenleg a 2020/2021. téli félévben a heidelbergi egyetemen tanulok.
Szabadidőmben szívesen olvasok fantasztikus irodalmat, történelmi ismeretterjesztő műveket és szépirodalmat, de színházba is örömmel megyek.

Laczkovich Anna - Nemzetközi tanulmányok BA, Szociológia MA, ELTE TáTK

Sziasztok! Anna vagyok, és a Budapesti Corvinus Egyetemen, Nemzetközi tanulmányok alapszakon tanulok. E mellett a Rajk Szakkollégium tagja vagyok, lassan már három éve. A pályaválasztás során igen tanácstalan voltam, nehezen döntöttem el, hogy mit is szeretnék tanulni. Ez az alapszak, kiegészítve egy erasmusos félévvel, amit Franciaországban, a Sciences Po-n töltöttem, illetve a Rajkban szerzett szakmai tapasztalataim segítettek abban, hogy viszonylag tág rálátásom legyen úgy általában a társadalomtudományokra, és megtaláljam azt, ami igazán érdekel. Ez elsősorban a társadalomtudományok elméleti síkjára terjed ki, például nagyon szeretek a társadalomról politikai filozófiai szemszögből beszélgetni és gondolkodni. E mellett viszont különösen érdeklődöm a magyar helyzet és társadalom iránt, így remélhetőleg szeptembertől tanulmányaimat az ELTE szociológia mesterszakán folytatom tanulmányaim. Az nt-s tapasztalatok megerősítették bennem a társadalkmtudományok felé való érdeklődésem, de szerettem volna mélyebben megismerkedni a társadalmi egyenlőtlenségekkel és az ehhez kapcsolódó társadalmi problémákkal, lehetséges megoldásokkal. Így esett a választàsom a szoc mesterre. Szívesen társalgok a globális, illetve a hazai társadalom égető problémáiról, szépirodalomról vagy sorozatokról és filmekről is. Ha bármi kérdésetek lenne, vagy tanácstalanok vagytok a továbbtanulással kapcsolatban, esetleg érdekel a szakkollégiumok világa, forduljatok hozzám bizalommal! 🙂

Kellerwessel Klaus - ELTE PPK Pszichológia alapszak

Sziasztok, irodalom és filozófia iránt lelkesedő pszichós gólya vagyok, a többit majd a táborban.

Kökény Martina - Stábvezető - Közgazdálkodás és közpolitika MSc II. évfolyam


Sziasztok! Kökény Martina vagyok, a Budapesti Corvinus Egyetem másodéves mesterszakos hallgatója. Alapszakon az ELTE Társadalomtudományi Karára jártam, és ez idő alatt az Eötvös József Collegium tagja is voltam, mely nagyon sokat jelent nekem mind a mai napig. A tehetség, az elhivatottság, egymás tisztelete és támogatása mind jellemző ezen szakmai és baráti közösségre, mely formálta személyiségemet. Az aktív szakkollégista státuszom megszűnésével csökkentek az egyetem melletti tevékenységeim, és nagyon hamar elkezdtem érezni az értékteremtés hiányát. Úgy érzem, a KÖSZÉ-ben találtam meg azt, amit keresek. Szervezői tevékenységemmel szeretnék hozzájárulni azokhoz a pályaválasztási döntésekhez, melyeket a táborainkban részt vevő középiskolások meghoznak, ezáltal segítve és támogatva őket. A táborokban főként aktuális kérdéseket taglaló társadalomtudományi előadásokat hallhatnak majd tőlem a részvevők, némi közgazdaságtani aspektussal. Szabadidőmben rengeteget járok színházba, számomra ez jelenti a nyugalmat és a teljes kikapcsolódást, de szívesen olvasok szépirodalmat is. Mindezek mellett társasági embernek tartom magam, igyekszem hamar megtalálni a hangot bárkivel, a tábor során forduljatok hozzám bizalommal!

Kopitkó Tünde - Építőmérnök alapszak

Sziasztok!
Kopitkó Tündi vagyok, negyedéves építőmérnök hallgató a Műszaki Egyetemen, és a Zielinski Szilárd Építőmérnöki Szakkollégium tagja.
Középiskolásként kétszer vettem részt a táborban, és ez a negyedik évem szervezőként. Jelenleg a gazdasági stábban vagyok, de korábban részt vettem a közösségi és a kommunikációs stáb munkájában is.
A Szabadegyetem egy olyan része az életemnek, mely szinte negatívumok nélkül rengeteg kellemes és örömteli emléket, élményt okozott. Emiatt mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy jöjjön el, és kóstoljon bele mindebbe!

Markó Ábel - Geológus

Sziasztok! Ábel vagyok, az ELTE Természettudományi Karán végeztem geológusként, miután egy évet Berlinben tanultam Erasmus-hallgatóként a Freie Universität-en, illetve töltöttem szakmai gyakorlatot a potsdami Német Földtani Kutatóintézetben. Jelenleg szintén az ELTÉ-n, a Földtudományi Doktori Iskola PhD hallgatója vagyok. Két főszervezői év után a gazdasági stábba visszavonulva tengetem mindennapjaimat, korábbi szervezői és 3 táborozói évemmel együtt immár - ijesztő kimondani - a tizedik Szabadegyetemes idényemet töltve. Táborozói éveimben a nyárnak e hete (az élvezetes közösségi rész mellett) úgy tudott számomra újra és újra különböző témákban érdekes szakmai programot nyújtani, hogy azok nagy többségben távol estek a később választott szakomtól. Geológusként most is a szervezők természettudományos irányultsággal megáldott kisebbségéhez tartozom, de remélem ezáltal sikerül még tovább tágítani a Szabadegyetem széles szakmai spektrumát, így tőlem a táborban főleg alkalmazott földtan lehetőségeiről hallhattok előadásokat. Saját tapasztalat alapján (is) javaslom, hogy amennyiben az érdeklődési körötök és az általunk érintett területek halmazainak bármekkora közös része van, jelentkezzetek, nem fogjátok megbánni!

Johanyák Csaba - Gazdaságinformatikus alapszak


Sziasztok! Csabi vagyok, másodéves a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol Gazdaságinformatikus szakon tanulok, valamint ezen kívül tagja vagyok a Mathias Corvinus Collegiumnak is, ahol a Közgazdaságtan Iskola hallgatója vagyok. Háromszor voltam a Szabadegyetemen táborozó, egyszer pedig szervező. Az első táborom életem egyik legmeghatározóbb élménye volt, és ezt az élményt szeretném, ha ti is átélnétek. Érdeklődésem igencsak szerteágazó, jelenleg a szakomon belül a Data Science érdekel, valamint a gazdaságibb oldalról a gazdaságpolitika és a vállalkozói magatartások. Szabadidőmben elektronikus zeneírással/szerkesztéssel is foglalkozok, ezzel kapcsolatban is nyugodtan keressetek, valamint szeretem a fura, marginális zenéket.

Kührner László - jogász

Laci vagyok, az ELTE ÁJK negyedéves jogász hallgatója, emellett a Bibó István Szakkollégium tagja vagyok és idén csatlakoztam a Szabadegyetem csapatához. Az elmúlt négy évben igyekeztem minél több mindent kipróbálni amit a jogi kar nyújthat, hogy el tudjam dönteni merre tovább az egyetem után. Elsősorban az alkotmányjog azon belül a választójog érdekel és nagyon szívesen beszélgetek bárkivel erről, vagy az ÁJK-val kapcsolatos bármilyen kérdésről.